به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول دستگاه قضا در نشست دانشجویی با عنوان "قوه قضاییه در بوته نقد" که به همت سازمان بسیج دانشجویی امروز در مرکز آموزشی-فرهنگی سیدالشهدای شهرستان آبعلی برگزار شد، اظهار کرد: خداوند را شاکرم که این توفیق حاصل شد در خدمت شما دانشجویان عزیز باشم و از فکر، خلاقیت، دلسوزی و پیگیری شما بهرهمند شوم و بنده نیز اگر چیزی به ذهنم برسد، در حد توان و امکان تقدیم شما کنم و اگر سوالی هست پاسخ دهم.
سخنگوی قوه قضاییه ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این نشست و همه حضار و همچنین سپاس مضاعف از فرصتی که در اختیارش قرار دادهاند تا در جمع دانشجویان حاضر شود، اداره جلسه را به میزبان واگذار کرد.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: به بنده اعلام کرده بودند که جلسه ساعت 5 آغاز میشود که قبل از ساعت 5 در اینجا حضور یافتم و اگر تاخیری برای آغاز مراسم بوده، از جانب اینجانب نبوده است.
وی به بیان نکتهای پرداخت و خطاب به دانشجویان بسیجی گفت: برادران عزیزِ جوان و دانشجو، هم بعنوان یک آموزه دینی و هم بهعنوان یک تجربه از کسی که موی سر و صورتش سفید شده و در طول حدود 40 سال فعالیت، بخاطر نوع کاری که داشته، خیلی چیزها را دیده که شاید در برخی از مشاغل دیگر انسان این مقدار فرصت نداشته باشد، خدمت شما نکتهای را عرض میکنم.
معاون اول دستگاه قضا تصریح کرد: نکتهای که میخواهم عرض کنم یکی از نیازهای همیشگی همه ماست؛ بخصوص برای کسی که در عنفوان جوانی است و این نکته این است که ما از خودمان شروع کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه با تاکید بر آنکه اگر از خودمان شروع نکنیم، به خودمان توجه نداشته باشیم، موفق نخواهیم شد، ادامه داد: البته ممکن است درصدی از موفقیت را داشته باشیم؛ اما حتما بدانید که اگر از خودمان شروع نکنیم، توفیق والایی نخواهیم داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: ما و شما جوانان امروز خودمان را مدیون مردم، نظام، شهدا و جانبازان میدانیم. البته نه فقط جانبازان، شهدا و آزادگان مقاطع اول انقلاب تاکنون، بلکه ما مدیون تمام زحماتی که در طول تاریخ کشیده شده هستیم؛ مدیون خونی که از جگر امام حسن (ع) و گلوی امام حسین (ع) و حضرت علیاصغر (ع) جاری شده؛ مدیون رنجی که حضرت زهرا (س) متقبل شده، مدیون زحمات همه کسانی که در این مسیر رنج و زحمت کشیدهاند.
وی یادآور شد: در زمان غیبت یک نظام اسلامی برپا شده؛ چقدر گلهمند هستیم؟ چقدر هنوز تا رسیدن به آرمانهای نظام فاصله داریم؟ چقدر از دیگران توقع داریم؟
معاون اول دستگاه قضا به طرح سوال دیگری پرداخت و گفت: آیا ما خودساخته هستیم که فردا همان چیزی که برای خودمان نمیپسندیم، برای دیگران هم نپسندیم؟
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: ما همه انسانها در زندگی از کسی پیروی میکنیم؛ اما مهم این است که از چه کسی تبعیت میکنیم.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به اینکه همه ما یک نوع پیروی و اطاعت در وجودمان هست، آن را وابسته به این دانست که از میان الله، شیطان و هوای نفس کدام را برای اطاعت انتخاب میکنیم.
وی در رابطه با پیروی از هوای نفس و پیروی از شیطان به آیات قرآن اشاره کرد و گفت: شیطان نه تنها ما را به گناه میبرد، بلکه هر آنی که از آن پیروی میکنیم، یک گناه، خطا و اشتباهی بر اشتباهات ما افزوده میشود.
معاون اول دستگاه قضا با تاکید براینکه همه ما دو حجت داریم، در تقسیمبندی این موضوع به حجت عقل و حجت ظاهری یعنی، ولی و نبی و وصی اشاره کرد و ادامه داد: عقل ما به ما چه میگوید؟ عقل ما میگوید از کسی پیروی کنید که "علیم بکل شئ"، "قدیر علی کل شئ" و "ربالعالمین" باشد. از کسی پیروی و اطاعت کنیم که خیرخواه ماست و رحمان و رحیم و غفور است و گذشت دارد و اگر خطایی کردیم و به خطا رفتیم و به خطای خود اذعان کردیم، چشمپوشی میکند و نهتنها چشمپوشی میکند، بلکه از ما استقبال هم مینماید و ما را دوست دارد.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: آیا عقل به ما میگوید از کسی پیروی کنیم که اگر هر مقدار به خطا رفتیم، ولو تا قعر دره هم سقوط کردیم، باز اگر ندا در دادیم، دست ما را میگیرد و با اعمال خوب ما سیئات ما را میپوشاند یا از عقل میگوید از شیطان پیروی کنیم؟
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای با اشاره به وسوسههای شیطان در طول شبانهروز ادامه داد: ما در طول روز با ندای پیروی کردن از الله و رسولالله و، ولی الله و ولیِ، ولی الله مواجه هستیم. حال آیا باید از اینها اطاعت کنیم یا از شیطان یا هوای نفس؟
وی خاطرنشان کرد: نه تنها به دلایل لفظی و عقلی باید از الله پیروی کنیم، بلکه اگر از هوای نفس و یا شیطان اطاعت کردیم، همان میشود که امروز شما از دست آن ناله میزنید و میگویید چرا فلانی هوای نفس گرفته و فلان ویلا را خریده است یا چرا حق مظلوم را نگرفتید؟ چرا کاری کردید و جوری مدیریت کردید که اختلاف طبقاتی ایجاد شد؟ چرا کاری کردید که عدالت اجتماعی برقرار نشد یا کم برقرار شد؟
معاون اول دستگاه قضا تاکید کرد: این مسائل همه از آن است که ما از الله و از، ولی خدا اطاعت نکردیم و بخش زیادی از ما، از خودمان اطاعت کردیم و سختی کار آنجایی است که شیطان یا هوای نفس آن امر شیطانی و باطل رادر چشم ما زیبا جلوه دهد.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: گاهی وقتها فکر میکنند برای خیرخواهی و دلسوزی مردم کار میکنند؛ فریاد میزنند؛ مقاله مینویسند و تلاش میکنند؛ اما همین که دستشان به جایی رسید که باید چشم را حفظ کنند، نمیتوانند این کار را انجام دهند. یا آنجایی که باید دست را حفظ کنند، نمیتوانند.
وی بیان داشت: فکر میکنید اگر کسی اهل رشوه شد، همان لحظه اول رشوه میگیرد؟ خیر؛ خطوات شیطان قدم به قدم حرکت میکند تا این فرد به سمت رشوه برود و به جایی میرسد که به ناموس مردم تعدی میکند؛ به بیتالمال تعدی میکند و وظیفه خودش را انجام نمیدهد و از زیر کار در میرود.
معاون اول دستگاه قضا خطاب به دانشجویان خاطرنشان کرد: به خودتان برسید؛ از خودتان شروع کنید و ببینید چه چیزی را برای خودتان نمیپسندید؛ آن را برای دیگری هم نپسندید. ببینید آیا چیزی را که نسبت به آن علم ندارید، میگویید و قضاوت میکنید و براساس آن حرکت میکنید و حرف میزنید و اگر دیگری نسبت به شما این کار را بکند، چه توقع و انتظاری دارید؟ پس این نکات را رعایت کنید.
سخنگوی قوه قضاییه در قسمت دیگری از سخنانش که با تشویق دانشجویان همراه شد، گفت: ظاهر بنده پیر است؛ ولی جوان جوان هستم. باور کنید اگر تا فردا صبح هم بنشینیم، خسته نمیشوم؛ بخصوص اینکه با شماها هستم.
خبر در حال تکمیل است...