ماهان شبکه ایرانیان

داستان های خوشمزه/ این قسمت: تارت تاتین

تا به حال به این فکر کرده‌اید که هر غذایی داستانی دارد؟ اصلا غذاها از کجا آمده‌اند و چه کسانی برای اولین بار آن‌ها را درست کرده‌اند؟

تا به حال به این فکر کرده‌اید که هر غذایی داستانی دارد؟ اصلا غذاها از کجا آمده‌اند و چه کسانی برای اولین بار آن‌ها را درست کرده‌اند؟

غذا یکی از نیازهای اولیه‌ی بشر است. امروزه آشپزی به هنری گسترده تبدیل شده و روز‌به‌روز پیشرفت بیشتری می‌کند. سرآشپز‌ها و متخصصین این رشته، همواره به فکر خلق طعم‌های جدید و متفاوت هستند. اما با‌ این‌وجود، هنوز هم غذاهای کلاسیک، مورد استقبال افراد مختلف قرار می‌گیرند.

بنیتا در این سری مقالات به توضیح تاریخچه و طرز تهیه‌ی خوراکی‌های کلاسیک جهان می‌پردازد. در ادامه با ما همراه باشید.

تارت سر و ته فرانسوی!

تارت تاتین

در بسیاری از منابع انگلیسی زبان آمده است که تارت تاتین نوعی دسر است که سر و ته درست می‌شود. اما این دسر دوست‌داشتنی، چیزی بیش از این گفته‌ی انگلیسی زبان‌ها ارزش دارد. اگرچه تاریخ پر فراز و نشیب این دسر کاملا موثق و معتبر نیست، اما می‌توانیم بگوییم که پیدایش تارت تاتین، به همان اندازه عجیب و تصادفی بود، که کوکی چیپس شکلات آمریکایی عجیب بود. بعضی از مردم بر این باورند که تارت تاتین، نوع تغییر یافته‌ی تارت سولونوت است؛ نوعی غذای سنتی که مربوط به منطقه‌ی سولونی در فرانسه است. این تارت احتمالا اولین بار در هتلی در فرانسه در سال 1880 درست شد. طبق شواهدی که محققان پیدا کرده‌اند، هتل لَموت بووقُن، که به دست دو خواهر به نام‌های استفنی و کارولین تاتین اداره میشد، اولین بار شاهد تولد این دسر بوده است. استنفی بیشتر پخت و پزها را انجام می‌داد. روزی که در تلاش برای درست کردن پای سیب فرانسوی بود، حواسش پرت شد و سیب و شکر و کره را در حال پخت رها کرد! تا جایی که سیب‌ها به مرز سوختن رسیدند.

تارت تاتین

استفنی برای جبران اشتباهش راهی پیدا کرد. او سیب‌ها را در ظرفی ریخت و روی آن‌ها را با خمیر پوشاند و در فر قرار داد. این دسر وارونه، بعد از پیدایشش، طرفداران زیادی پیدا کرد و به نوعی، نماد این هتل شد. کورنوسکی، نویسنده‌ی معروف فرانسوی از این دسر با نام خالق آن یاد کرد و نام دسر را تاتین گذاشت. خواهران تاتین، هرگز کتاب آشپزی ننوشتند و این دستور را در جایی ثبت نکردند. پس از مرگشان در نیمه‌ی اول قرن 21، سایر رستوران‌ها و شیرینی فروشی‌ها این دسر را درست کردند و چیزی نگذشت که این تارت محبوب فرانسوی‌ها، در جهان مورد استقبال قرار گرفت. بعضی از تاریخ نگاران می‌نویسند که این دسر اولین بار در شیرینی فروشی‌های فرانسه دیده شده. اما داستان اول بیشتر مورد قبول است. امروزه انواع مختلفی از این تارت در جهان پخت می‌شود. حتی بعضی از آشپزها، به جای سیب، از سایر میوه‌ها مانند آناناس، گلابی، هلو و بسیاری میوه‌های دیگر استفاده می‌کنند. به شما پیشنهاد می‌کنیم این خوشمزه‌ی تاریخی را از دست ندهید و حداقل یک بار آن را امتحان کنید!

تارت تاتین

تارت تاتین

دستوری که خواهید خواند، مربوط به جولیا چایلد است که در کتاب آشپزی‌اش که در سال 2000 چاپ شد، آمده است. پخت این دسر تقریبا سه ساعت زمان می‌برد. مطمئن باشید ارزشش را دارد.

مواد لازم برای تهیه خمیر:

آرد                                             سه چهارم فنجان

آرد شیرینی‌پزی                            یک چهارم فنجان

شکر                                          2 قاشق غذاخوری

کره                                            6 قاشق غذاخوری

روغن گیاهی                               2 قاشق غذاخوری    

آب سرد                                      یک چهارم فنجان

مواد لازم برای تهیه تارت:

سیب زرد                                  6 عدد (بدون هسته و پوست و خرد شده)

لیموترش                                  1 عدد (آبگیری شده با پالپ)

شکر                                         یک و نیم فنجان

کره                                          6 قاشق غذاخوری

خامه‌ی زده شده یا بستنی وانیلی، به میزان دلخواه (برای تزیین)

طرز تهیه:

تارت تاتین

آرد، شکر و کره را در غذاساز بریزید و فقط در حدی بزنید که کره تکه تکه شود. بهتر است تیغه‌ی غذاساز استیل باشد. حالا روغن گیاهی را اضافه کنید و بلافاصله آب سرد را بیافزایید و دو الی سه بار به طور منقطع دکمه را فشار دهید. این خمیر باید تکه تکه باشد و فقط وقتی به هم بچسبد که محکم فشارش بدهیم. خمیر را با پاشنه دست به سرعت ورز دهید و نهایتا به مدت دو ساعت در نایلون و در فریزر بگذارید تا ور بیاید.

سیب‌های نصف شده را در کاسه ای بزرگ بریزید و با آب لیمو مزه دار کنید. نصف فنجان شکر روی آن بریزید. کره را در ماهیتابه‌ای با حرارت بالا ذوب کنید و بقیه شکر را در آن بریزید و هم بزنید تا کاراملی قهوه‌ای رنگ شود. ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و سیب‌ها را (در درون کارامل) در آن بچینید. ماهیتابه را دوباره روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سیب‌ها در کارامل 25 دقیقه بپزند. هر چند دقیقه سیب‌ها را کمی فشار دهید تا همیه به کارامل آغشته شوند. وقتی مایع کارامل غلیظ شد، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید. روی سطح مورد نظرتان آرد بپاشید و خمیر را دایره‌ای پهن کنید. خمیر را طوری پهن کنید که حدود دو سانتیمتر از دهنه‌ی ماهیتابه بزرگتر باشد. خمیر را روی ماهیتابه بکشید و روی سیب‌ها فشار دهید و 4 سوراخ کوچک در خمیر برش بدهید. حدود بیست دقیقه در فر با دمای 160 قرار دهید تا روی خمیر طلایی شود. این دسر را به صورت سرد یا گرم سرو کنید. برای تزئین از خامه زده شده یا بستنی وانیلی استفاده کنید. نوش جان!

می توانید داستان های خوشمزه/ این قسمت: چیپس تورتیا را هم بخوانید.

گردآوری و ترجمه: زهرا محمدی

منابع:

Foodnetwork، ouialwayshaveparis، chicagotribune     


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان