ماهان شبکه ایرانیان

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران مطرح کرد:

وجود قطعات بدن انسان در زباله‌های بیمارستانی

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران گفت: اگر شهروندان موردی را مشاهده کردند که زباله‌های بیمارستانی و خطرناک امحا و رفع خطر نشده است سریعا آن را به شورا تذکر دهند ما این مساله را منتشر و در صحن شورا تذکر خواهیم داد

وجود قطعات بدن انسان در زباله‌های بیمارستانی

رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران گفت: اگر شهروندان موردی را مشاهده کردند که زباله‌های بیمارستانی و خطرناک امحا و رفع خطر نشده است سریعا آن را به شورا تذکر دهند ما این مساله را منتشر و در صحن شورا تذکر خواهیم داد.

به گزارش به نقل از ایلنا،زهرا صدراعظم نوری (عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون سلامت و خدمات محیط زیست شورای شهر تهران) با اشاره به معضل زباله‌های بیمارستانی تصریح کرد: براساس قانون مدیریت پسماند که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، زباله‌های خطرناک، ویژه و بیمارستانی باید ازسوی تولیدکننده امحا و بی‌خطرسازی شود.

وی با تاکید بر اینکه مسئول زباله‌های بیمارستانی و خطرناک تولیدکننده‌های آن هستند، اضافه کرد: شهرداری در ارتباط با زباله‌های خطرناک هیچ مسئولیتی ندارد و فقط مسئول جمع‌آوری و امحای زباله‌های خانگی و غیرخطرناک است.

صدراعظم نوری با اشاره به وظایف بیمارستان‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی برای امحای زباله‌های بیمارستانی افزود: این مراکز مسئولیت دارند، این زباله‌ها را بی‌خطر کنند و بعد تحویل پیمانکاران شهرداری قرار بدهند. در همین راستا با مجموعه دانشکده‌های علوم پزشکی و استانداری جلساتی برگزار کردیم و نمایندگان وزارت بهداشت، شورای شهر و سازمان حفاظت محیط زیست حضور نیز در این جلسه حضور داشتند. در این جلسه مقرر شد وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی زباله‌های خطرناک خود را بی‌خطر کنند و زباله‌ی بی‌خطر شده تحویل دهند.

وی با بیان اینکه وظیفه نظارت بر بی‌خطرسازی زباله‌های خطرناک و بیمارستانی برعهده سازمان محیط زیست است, افزود: پیمانکاران شهرداری با تایید سازمان محیط زیست باید زباله‌های بی‌خطر شده بیمارستانی را تحویل بگیرند. این روند قانونی است اما ممکن است در این میان تخلفاتی صورت گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا وزارت بهداشت هنوز نتوانسته در این خصوص اقدام جدی صورت دهد و کماکان بیمارستان‌های بسیاری هستند که زباله‌های خود را بی‌خطر نمی‌کنند, گفت: شاید بهتر باشد شما این سوال را از خود وزارت بهداشت بپرسید. نهادهای مسئول باید بودجه مورد نیاز را تخصیص و تعبیه کنند و باید زباله‌های خود را با دستگاه‌های زباله‌سوز بی‌خطر کنند البته بسیاری از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی این کار را انجام می‌دهند و اگر در برخی مراکز امکانات آن وجود ندارد، بیمارستان‌ها باید زباله‌های خود را به جای دیگری منتقل کنند تا پس از بی‌خطرسازی، تحویل پیمانکار داده شده و در مکان مناسب دفن شود.

وی ادامه داد: پس از این جلسات تصمیم گرفتیم مستقیما وارد مذاکره با شرکت علوم پزشکی شویم چراکه به نظر می‌رسد اشکالاتی در خصوص ارتباط میان دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارتخانه‌های مربوطه وجود دارد. در هر صورت این فرآیند به صورتی طی شود که کمترین ضایعه‌ای را برای شهروندان داشته باشد.

وی ادامه داد:‌ اگر شما یا شهروندان موردی را مشاهده کردید که زباله‌های بیمارستانی و خطرناک امحا و رفع خطر نشده است سریعا آن را به شورا تذکر دهید ما این مساله را منتشر و در صحن شورا تذکر خواهیم داد.

وی با بیان اینکه نسوزاندن زباله‌های بیمارستانی خطرات فراوانی دارد، افزود: خطرات آنها بر هیچکس پوشیده نیست این زباله‌ها به شدت آ‌لوده است و در درون آنها اجزای بدن انسان، خون، عفونت و میکروب‌های متعددی وجود دارد و طبیعی است که آلودگی فراوان دارد و وقتی با بقیه زباله مخلوط می‌شود همه جا را آلوده می‌کنند. این زباله‌ها خاک را آلوده کرده و شیرآبه حاصل از آنها آلودگی بالایی دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان