به گزارش اقتصادآنلاین، در متن نامه دکتر غلامی وزیر علوم خطاب به حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهور آماده است: وزارت آموزش و پرورش طی سالهای پیشرو و به ویژه پنج سال آینده با موج گستردهای از بازنشستگی روبهرو میشود. به طور حتم موضوعاتی چون حفظ کارآیی و پاسخگویی به نیازها و مطالبات عمومی، فراهم کردن شرایط مناسب و همکاری و همگامی برای تأمین نیروی انسانی جوان و کارآمد متناسب با نیازهای آموزش و پرورش کشور و هماهنگ با خروج نیروهای بازنشسته مهمترین دغدغه مسئولان وزارت آموزش و پرورش است.
وزیر علوم در نامه خود به رئیس جمهوری آورده است، هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان، با نگاهی واقعبینانه و ژرف در جلسات متعدد کارشناسی با حضور نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه و بودجه کل کشور و همچنین وزارت آموزش و پرورش مبتنی بر ظرفیتهای مصوب و محورهای مطرح در برنامه راهبردی و نیز با رعایت مأموریت مندرج در اساسنامه دانشگاه مذکور، تصمیمهایی درخصوص تعیین شیوه و روشهای پذیرش تا سال 1404 شیوههای دوره پیش خدمت و حین خدمت اتخاذ کرده است.
دکتر غلامی درخصوص دوره پیش خدمت، سه اقدام را برشمرده است اول اینکه پذیرش از دیپلم و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان (دوره کارشناسی) با جذب سالیانه 10 هزار دانشجو (40 هزار دانشجو در یک دوره چهارساله)، دوم پذیرش سالانه 10 هزار نفر از دانشآموختگان رشتههای مرتبط دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم از طریق برگزاری دوره یک ساله کسب شایستگی معلمی بر اساس مفاد ماده «28» اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و سوم پذیرش سالانه 10 هزار نفر از طریق برگزاری دوره کارشناسی با مشارکت سایر دانشگاهها، حوزههای علمیه و مؤسسات علمی آموزشی معتبر (2+2) از میان دانشجویانی که حداقل سه نیم سال و حداکثر پنج نیم سال تحصیلی را با موفقیت گذراندهاند را گزینش کرده و امکان ادامه تحصیل آنان را در دانشگاه فرهنگیان برای اخذ دانشنامه کارشناسی آموزش فراهم کند، مطرح کرده است.
وی در این نامه بر توانمندسازی معلمان مشغول به فعالیت از طریق فراهم کردن زمینه ورود به دورههای تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد سالیانه به میزان 3800 نفر و دوره دکتری سالیانه به میزان 100 نفر را به صورت دوره حین خدمت تأکید کرده است.
دکتر غلامی آورده است که در اجرای تصمیمات اتخاذ شده فوق، سالیانه 30 هزار نفر نیروی جدید آماده ورود به آموزش و پرورش شده و همچنین نسبت به ارتقا و توانمندسازی 3900 نفر از نیروی انسانی موجود اقدام میشود.
وی در این نامه تصریح کرده است: بر اساس برآوردهای جدید، میزان بازنشستگان فراتر از ظرفیتهای ایجاد شده در دانشگاه فرهنگیان میباشد و در کوتاهمدت میبایست در یک برنامه ضربتی، با تأکید بر روشهای مختلف از جمله ماده 28 اساسنامه، زمینه تأمین زودهنگام نیروی انسانی آموزش و پرورش را با تکیه بر دانشآموختگان دانشگاههای خوب کشور فراهم کرد و بدین ترتیب نیاز به اشتغال جوانان تحصیل کرده را نیز بیش از پیش تأمین نمود.
وزیر علوم در نامه خود به دکتر روحانی، اجرای قانون برنامه ششم توسعه و به منظور افزایش سهم آموزشهای مهارتی، توجه به تربیت دبیر فنی را نیز گرهگشای موانع توسعه دانست و از آن جایی که «حدود 38 درصد دانشآموزان در دورههای کار دانش و هنرستانهای فنی و حرفهای به سر میبرند»، نیاز به دبیران رشتههای مختلف فنی و حرفهای را یکی از نیازهای اساسی کشور عنوان کرده است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی در ادامه آورده است: دانشگاه فنی و حرفهای کشور با دارا بودن 173 دانشکده و آموزشکده مستقل دختران و پسران و جمعیت دانشجویی حدود 200 هزار نفر در رشتههای مختلف مهارتی در سراسر کشور میتواند فرصتهای مناسبی را نیز برای تربیت کادر آموزشی مدارس متوسطه کار دانش و هنرستانهای فنی و حرفهای فراهم کند که این مهم علاوه بر پاسخ به کمبود معلمان در نظام آموزش و پرورش، خود زمینهساز مناسبی برای جذب دانشآموختگان این دانشگاه خواهد بود.
دکتر غلامی در پایان آمادگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را برای اجرایی کردن موارد فوق در کمک به تأمین کادر آموزشی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد.