تعطیلی در کمین مراکز دیالیز

در حالی که هزینه های دیالیز روز به روز بالا می رود و وزارت بهداشت با تعرفه در نظر گرفته برای مراکز دیالیز بسیاری از این مراکز را به معرض تعطیلی کشیده است

تعطیلی در کمین مراکز دیالیز

در حالی که هزینه های دیالیز روز به روز بالا می رود و وزارت بهداشت با تعرفه در نظر گرفته برای مراکز دیالیز بسیاری از این مراکز را به معرض تعطیلی کشیده است.

به گزارش به نقل از خاص پرس، دکتر محمد جواد کیان معاون آموزش و پژوهش بنیاد امور بیماری های خاص و رئیس مرکز درمانی سوده در این باره می گوید:«در حالی که برآوردهای هزینه دیالیز نشان می دهد هزینه هر جلسه دیالیز در حدود 300 هزار تومان است، در آخرین تعرفه در نظر گرفته شده برای مراکز دیالیز ، به بخش خصوصی 285 هزار تومان و به مراکز خیریه 255 هزار تومان داده خواهد شد که این موضوع خطر تعطیلی مراکز دیالیز غیردولتی و در بهترین حالت کم شدن کیفیت دیالیز بیماران را در پی خواهد داشت.»

بر اساس قانون بیماری‌های خاص، تمامی هزینه های مراکز دیالیز باید از سوی بیمه ها پرداخت شود. اما بیمه ها این مبلغ را با تاخیر بیش از هفت ماه پرداخت می کنند و در عین حال هزینه های هر جلسه دیالیز نیز تعرفه تعین شده از سوی شورای عالی بیشتر است و این مسئله ممکن است به تعطیلی مراکز دیالیز بینجامد.

رئیس مرکز درمانی سوده بنیاد امور بیماری های خاص با بیان اینکه پس از طرح تحول سلامت تعرفه های مراکز دیالیز معقول شد و این مراکز اندکی به سود دهی رسید، می گوید: «در این شرایط بخش خصوصی برای ورود به این حوزه رغبت بیشتری از خود نشان داد و مراکز فعال تصمیم به گسترش فعالیت هایشان گرفتند. اما بعد از مدتی این تعرفه دیگر آن طور که در ابتدا افزایش داشت رشد نکرد. به طوری که در آخرین تعرفه در سال جاری حدود 2 تا 3درصد افزایش تعرفه دریافتی از بیمه داشتیم که این موضوع در مقابل افزایش دیگر هزینه ها مثل افزایش دستمزد 20 درصدی نیروی کار و افزایش قابل توجه قیمت تجهیزات پزشکی، مراکز دیالیز را بیش از پیش با چالش اقتصادی مواجه کرد.»

البته در این میان وضعیت مراکز خیریه بدتر از مراکز خصوصی است به طوری که در این تعرفه برای هر جلسه دیالیز در مراکز خصوصی ضریب 23کا( حدود 285 هزار تومان) و برای مراکز خیریه ضریب 19 کا( حدود 255 هزار تومان) در نظر گرفته شده است.

کیان با بیان اینکه مراکزی که صرفا به بیماران خاص ارایه خدمت می کنند پولی از مراجعان بابت فرانشیز نمی گیرند و به همین دلیل صندوقی هم ندارد تا از محل آن مشکلات اقتصادیشان را رفع کنند می گوید: «از سوی دیگر تاخیر بیمه ها در پرداخت هزینه های درمان به مراکز و محاسبه آن کمتر از هزینه واقعی مشکلات زیادی را برای مرکز دیالیز به وجود آورده به طوری که این خطر هست که هر آن تعطیل شوند.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر