به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، بر اساس ماده 65 قانون تامین اجتماعی، در صورت وقوع حادثه ناشی از کار، کارفرما مکلف است اقدامات لازم اولیه را برای جلوگیری از تشدید وضعیت حادثه دیده انجام و مراتب را طی سه روز اداری از تاریخ وقوع حادثه به صورت کتبی به سازمان تامین اجتماعی اطلاع دهد.
بر اساس این گزارش؛ قانونگذار، برای جلوگیری از بروز بیماری و کاهش حوادث ناشی از کار در محیط کارگاه، کارفرما را مکلف به رعایت استانداردهای شغلی و ایمنی محیط کار کرده ولی درعین حال برای حفظ سلامت جسمی و روحی بیمه شده در مواقع بروز حوادث ناشی از کار نیز تکالیفی برعهده کارفرما نهاده است.
براساس ماده 65 قانون تامین اجتماعی چنانچه کارفرما برای جلوگیری از تشدید وضع حادثه دیده متحمل هزینه هایی شود، از آنجایی که بیمه شده تحت پوشش تامین اجتماعی است و این سازمان مکلف به ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان است، کارفرما می تواند برای دریافت هزینه های خود به سازمان تامین اجتماعی مراجعه تا برابر مقررات در این خصوص اقدام شود.
کارفرما باید طی سه روز اداری گزارش حادثه را به صورت کتبی به اطلاع سازمان تامین اجتماعی برساند، اما در مواردی که کارفرما گزارش حادثه را خارج از مهلت تعیین شده به شعب تامین اجتماعی ارائه می کند، به منظور مساعدت و جلوگیری از تضییع حقوق بیمه شدگان، واحدهای اجرایی مجاز خواهند بود، پس از دریافت گزارش حادثه نسبت به بررسی و انطباق آن با ماده ٦٠ قانون تامین اجتماعی اقدام کنند.
از میان حوادث ثبت شده در سال گذشته ١٢ هزار و 500 مورد آن معادل ٦٤ درصد به دلیل بی احتیاطی کارگر صورت گرفته است.
سازمان تامین اجتماعی با حدود 42 میلیون نفر بیمه شده و مستمری بگیر، 18 نوع خدمت بیمه ای و درمانی به افراد زیرپوشش ارائه می دهد.