به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، محمدرضا حبیبی در جلسه ستاد دیه استان یزد، اظهار داشت: باید با یک کار فرهنگی و پیشگیرانه از روند افزایشی پرونده های خانواده جلوگیری کرد.
وی به رسم جا افتاده در سنوات اخیر و قرار دادن سکه به عنوان مهریه آن هم با تعداد بالا اشاره کرد و افزود: باید افراد ذینفود، متولیان فرهنگی و رسانه ها نسبت به اصلاح این رویه با فرهنگ سازی صحیح اقدام نمایند.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: وجه نقد، زمین، منزل مسکونی و... می تواند به جای سکه در مهریه تعیین گردد که با افزایش ناگهانی قیمت، مشکلات این چنینی را برای خانواده ها و دستگاه قضایی به بار نیاورد.
رئیس کل دادگستری استان یزد از نشست قضایی دادگستری و اتخاذ راهبردی قانونی در کاهش پرونده های اعسار، خبر داد و گفت: البته این تصمیم عطف به ما سبق نمی شود اما مقرر شد در احکام جدید مطالبه مهریه، ارزش ریالی آن به روز مشخص و در آراء در دادگاه ها این اختیار به واحد های اجرای احکام داده شود که به تناسب افزایش احتمالی و قابل توجه قیمت سکه به همان نسبت به فاصله زمانی پرداخت اضافه شود تا با تغییر ناگهانی نرخ سکه، شاهد افزایش پرونده های اعسار و مطالبه مهریه نباشیم.
وی از خانواده به عنوان اصلی ترین نهاد اجتماع یاد کرد و گفت: باید متولیان فرهنگی و آموزشی کشور، آموزش مهارت های زندگی و آموزش های ضروری پیش از ازدواج را در مقاطع مختلف و متناسب با شرایط سنی در دستور کار خود قرار دهند تا ازدواج های اصولی مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی شکل گیرد.
این مقام قضایی، مهریه را حق زوجه در زندگی مشترک دانست و بیان داشت: البته باید مهریه به گونه ای تعیین گردد که زوج توان پرداخت آن را داشته باشد.
حبیبی خاطرنشان کرد: بدون تردید مهریه به تنهایی تضمین تداوم زندگی مشترک نیست و آنچه باعث شکل گیری یک زندگی مشترک شیرین، با دوام و متعالی می گردد، معیارهای اخلاقی، فرهنگی و دینی درست و فرا گرفتن آموزش ها و مهارت های ارتباطی زوجیت است.