به گزارش ایسنا، کتاب «رسالهای درباره طبیعت آدمی» نوشته دیوید هیوم با ترجمه جلال پیکانی در 456 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 48هزار تومان در انتشارات ققنوس عرضه شده است.
«کتاب دوم: در باب انفعالات» (درباره تکبر و تواضع، درباره دوست داشتن و تنفر و درباره اراده و انفعالات مستقیم) و «کتاب سوم: در باب اخلاق» (درباره فضیلت و رذیلت به طور کلی، درباره عدالت و بیعدالتی و درباره سایر فضایل و رذایل) بخشهای مختلف این کتاب را تشکیل میدهند.
در بخش «نتایج این کتاب» میخوانیم: ما یقین داریم که در طبیعت آدمی همدلی اصلی است بسیار قدرتمند. همچنین یقین داریم که همچون زمانی که داوری اخلاقی میکنیم، وقتی به اشیای خارجی مینگریم همدلی نیز تأثیری بسیار نیرومند بر حس آدمی از زیبایی دارد. ما دریافتیم هنگامی که همدلی به تنهایی و بدون همراهی اصلی دیگر کارگر میافتد، آنقدر نیرومند است که برای ایجاد قویترین احساسات ناظر به تحسین بسنده است؛ از این قسم است عدالت، اطاعت، پاکدامنی و خوشرفتاری. میتوانیم ادعا کنیم همه شرایط لازم برای کارگریِ آن در اغلب فضایلی که تا حد زیادی به خیر و شرِ جامعه یا خیر و شر دارنده آن صفات معطوفاند یافت میشوند. اگر همه این شرایط را مقایسه کنیم، تردید نخواهیم داشت که همدلی منشأ اصلی تمایزهای اخلاقی است؛ به خصوص زمانی که به این نکته توجه کنیم که نمیتوان در یک مورد خاص بر این فرضیه ایرادی وارد ساخت که به کل موارد نتوان تعمیم داد. میتوانیم درباره همه فضایل دیگری که اینچنین معطوف به خیر عمومیاند، فرضی مشابه داشته باشیم. آنها باید همه شایستگی خود را از همدلی آدمی با کسانی کسب کنند که از آنها مزیتی حاصل میکنند.

همچنین کتاب «روایتشناسی: مبانی نظریه روایت» نوشته مانفرد یان با ترجمه محمد راغب در 200 صفحه با شمارگان770 نسخه و قیمت 17هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: عناصر اصلی روایت چیست؟ روایت چه خصوصیاتی دارد؟ پاسخ ساده این است که همه روایتها داستانگو هستند. داستان پیرفت رویدادهایی است که شخصیتها از سر میگذرانند. از این رو، روایت شکلی از ارتباط است که پیرفتی از رویدادها به دست میدهد، رویدادهایی که شخصیتها تجربه کردهاند. لیکن آشنایی ما با این رویدادها و شخصیتها به میانجی خطوط چاپی است. پس متن عامل تعیینکننده در مواجهه ما با روایت است. روایتشناسی ماجرای روبهرو شدن ما با متن و عوامل متن است.

دیگر کتاب چاپشده در نشر ققنوس، «دخترکی که ابری به بزرگیِ برج ایفل را بلعیده بود» نوشته رومَن پوئرتولاس با ترجمه ابوالفضل اللهدادی است که در 279 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و بهای 25هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
در پشت جلد کتاب نوشته شده است: دخترکی که درست از لحظه به دنیا آمدنش در بیمارستان بستری شده، همچنان امیدوار است روزی پا به دنیای بیرون بگذارد و بتواند از آسمان ستاره بچیند... توریستی فرانسوی حین سفر آپاندیسش عود میکند و چند روزی هماتاق دخترک بیمار میشود...
دودِ کوههای فعال آتشفشان پرواز هواپیماها را لغو میکند و توریست فرانسوی را وامیدارد برای دوباره رسیدن به دخترک دست به کارهای عجیب بزند...
پوئرتولاس پس از دو رمان موفقش که هر دو به دغدغههای جهانی چون مهاجرت غیرقانونی و فقر و داعش اشاره داشت، در این کتاب سراغ یکی دیگر از معضلات جهان رفته تا با زبان شیرین و طنزگونه و ذهن داستانپردازش شاید بتواند چشم دنیا را باز کند روی کودکان بیماری که در بیمارستانهای کشورهای جهان سوم با دلهای امیدوار با مرگ دست و پنجه نرم میکنند...

همچنین مجموعه داستان «تاخون» نوشته سیدحسین طبسی در 109 صفحه با شمارگان 660نسخه و قیمت 11هزار تومان در انتشارات هیلا منتشر شده است.
در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: نور سفید از پنجره افتاد توی صورتم. پرستو صبحها پرده اتاق را باز میکرد، میگفت: «خورشید باید بیاد توی اتاق آدم تا صبح بشه وگرنه ساعت که فقط ساعته.» چشمهایم را باز کردم، نشسته بود پشت میز توالت، موهایش خیس بود، برگشت، دید دارم نگاهش میکنم، گفت: «...بلند شو، نمیرسیمها.»
صداها با من بیدار شده بودند... دو سالی میشد که بودند. همه جای خانه... توی هال... زیر سرامیکهای آشپزخانه... گفت: «بلند شو...» تا آمدم چیزی بگویم گفت: «ول کن این سر و صداها رو.» کمرم درد میکرد بس که پاهایم را محکم توی سینهام جمع کرده بودم. گفت: «من آمادهام.»
