ماهان شبکه ایرانیان

۱۵ حقیقت جالب در مورد فیلم Gladiator

«گلادیاتور» Gladiator، فیلم تاریخی فوق‌العاده ریدلی اسکات Ridley Scott که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم نیز شد، داستان یک سردار رومی به نام مکسیموس دسیموس مریدیوس Maximus Decimus Meridius را روایت می‌کند که برای زنده ماندن و گرفتن انتقام قتل خانواده‌اش، مبارزه می‌کند

«گلادیاتور» Gladiator، فیلم تاریخی فوق‌العاده ریدلی اسکات Ridley Scott که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم نیز شد، داستان یک سردار رومی به نام مکسیموس دسیموس مریدیوس Maximus Decimus Meridius را روایت می‌کند که برای زنده ماندن و گرفتن انتقام قتل خانواده‌اش، مبارزه می‌کند. در 15امین سالگرد اکران این فیلم زیبا، در این نوشته نکاتی را در مورد فیلم محبوبتان بیان کرده‌ایم که شاید از آن بی‌خبر باشید.

1- استیون اسپیلبرگ پس از پرسیدن سه سؤال با تولید این فیلم موافقت کرد.پس از موفقیت فیلم «آمیستاد» Amistad به کارگردانی استیون اسپیلبرگ و نویسندگی دیوید فرازونی David Frazoni، کمپانی دریم‌ورکس Dreamworks برای سه فیلم، با این نویسنده قراردادی امضا کرد. در جلسه‌ای کوتاه که فرازونی با اسپیلبرگ برای توضیح فیلم‌نامه «گلادیاتور» داشت، اسپیلبرگ فقط سه سؤال از او پرسید: «فیلم تو در مورد روم باستان است و نه آمریکا و یا ژاپن؟ بله. داستان در کولوسئوم اتفاق می‌افتد؟ بله. گلادیاتورها برای زنده ماندن باید با شمشیر و حیوانات وحشی مبارزه کنند؟ بله. عالی است! بیاین این را بسازیم!.»

2- اسکات با دیدن یک نقاشی تصمیم گرفت کارگردانی این فیلم را به عهده بگیرد.تهیه‌کننده‌های فیلم عکسی از نقاشی معروف Pollice Verso اثر ژان لئون ژروم Jean-Leon Gerome در سال 1872 را به اسکات نشان دادند. این نقاشی گلادیاتوری را به تصویر کشیده است که در انتظار رأی حاضرین در کلوسئوم است، چراکه زنده ماندن یا کشته شدن او بستگی به نشان دادن علامت موفقیت توسط حاضرین دارد. اسکات در مورد این نقاشی گفت: «آن تصویر برای من نشان‌دهنده شکوه و خشونت امپراتوری روم بود. این نقاشی من را تحت تأثیر قرارداد و متقاعد شدم که این فیلم را بسازم.»

3- جود لاو Jude Law و جنیفر لوپز Jennifer Lopez برای بازی در این فیلم تست بازیگری دادند.لاو خواستار بازی در نقش کومودیوس Commodus بود که در آخر این نقش به خواکین فینیکس Joaquin Phoenix رسید. لوپز نیز برای نقش لوسیلا Lucilla تست بازیگری دارد اما کانی نیلسن Connie Nielsen برای بازی در این نقش انتخاب شد.

4- ریدلی اسکات انکار می‌کند که انتخاب اولش برای نقش مکسیموس، مل گیبسون Mel Gibson بوده است.با این‌که بارها شنیده‌ایم که گیبسون بازی در این نقش را رد کرده است و کنار رفتن او راه را برای درخشش کرو Crowe باز کرد، اما اسکات در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان گفت که راسل کرو همیشه انتخاب اول او بوده است. اسکات اظهار داشت که پس از دیدن بازی او در فیلم «رومپر استومپر» Romper Stomper در سال 1992، از بازی کرو خوشش آمده بود.

5- کومودیوس و لوسیلا از روی شخصیت‌های واقعی نوشته شده‌اند.کومودیوس و لوسیلا برخلاف مکسیموس که شخصیتی کاملاً ساختگی است، بر اساس شخصیت‌های واقعی نوشته شده‌اند. در سال 182 پس از میلاد مسیح، کومودیوس از تروری که توسط خواهرش لوسیلا برنامه‌ریزی شده بود، جان سالم به در می‌برد. کومودیوس بسیار قدرت‌طلب بود و حتی نام روم را به Colonia Commodiana (سرزمین کومودیوس) تغییر داد. او در آخر به دست قهرمان کشتی به نام نارسیسوس Narcissus (که به دست مشاورانش استخدام شده بود)، کشته شد.

6- به اسکات اجازه سوزاندن یک جنگل داده شد.فیلم‌برداری در جنگل‌ بورن، در نزدیکی فارنهم انگلستان، آغاز شد. اسکات می‌دانست که کمیسیون جنگلبانی سلطنتی برنامه تخریب قسمتی از جنگل را دارد، بنابراین درخواست کرد که بخشی از آن را برای صحنه‌ای از فیلمش بسوزاند.

7- فقط بخشی از کلوسئوم در فیلم واقعی بود.فقط بخشی از جایگاه تماشاچیان کلوسئوم به ارتفاع 16 متر و قسمت‌های درونی و بالابرهای آن در واقعیت ساخته شده بود، باقی قسمت‌ها با کمک کامپیوتر ساخته شده بود.

8- الیور رید Oliver Reed قبل از اتمام فیلم‌برداری از دنیا رفت.رید در 2 ماه می سال 1999، وسط فیلم‌برداری «گلادیاتور» فوت کرد؛ بنابراین تصمیم بر کشتن شخصیت او، پروکسیمو Proximo، در فیلم گرفته شد، اما تمام صحنه‌های او فیلم‌برداری نشده بود، بنابراین اسکات از تکنولوژی تصویرسازی کامپیوتری استفاده کرد و چهره او را بر روی بدن بازیگری که باقی صحنه‌های او را بازی کرده بود، قرارداد.

9- کرو در هنگام ساخت فیلم بارها زخمی شد.کرو پس از فیلم‌برداری صحنه‌های مبارزه با شمشیر، برای دو سال حسی در انگشت اشاره دست راستش نداشت، تاندونش آسیب دید، یکی از استخوان‌های پایش شکست، استخوان لگنش مویه برداشت و چند جراحت دیگر نیز در هنگام ساخت فیلم برداشت.

10- کرو از فیلم‌نامه راضی نبود.کرو در مصاحبه‌ای گفت هنگامی‌که فیلم‌برداری آغاز شد، تنها 32 صفحه از فیلم‌نامه نوشته شده بود. یکی از نویسنده‌های فیلم ویلیام نیکولاس William Nicholas به یاد دارد که یک‌بار کرو به او گفته بود «دیالوگ‌های تو افتضاح است اما من بهترین بازیگر دنیام و می‌توانم دیالوگ‌های افتضاح تو را خوب جلوه بدم.» در ابتدا کرو به دیالوگی که بعدها خیلی معروف شد، علاقه‌ای نداشت «و من انتقامم را می‌گیرم، در این دنیا و یا در دنیای دیگر.»

11- خواکین فینیکس پس از شروع فیلم‌برداری تصمیم گرفت موهایش را بزند و وزنش را اضافه کند.دو هفته پس از شروع فیلم‌برداری فینیکس (که اولین نامزدی اسکار خود را برای این فیلم به دست آورد) تصمیم گرفت همان‌طور که بر بزرگ‌بینی و قدرت‌طلبی کومودیوس افزوده می‌شود، به نظر منطقی می‌آید که ظاهرش نیز تغییری کند. فینیکس در طول مدت فیلم‌برداری شمشیری را نیز در اتاق هتلش نگه داشته بود.

12- تهیه‌کننده‌ها عمداً بخشی‌هایی از حقایق را در داستان نمایش ندادند.مانند خیلی از ورزشکار‌های امروزی، گلادیاتورهای رومی نیز می‌توانستند بیانیه صادر کنند؛ اما تهیه‌کننده‌ها معتقد بودند که بیننده‌ها این حقیقت را نمی‌دانند و یا باور ندارند، بنابراین این موضوع را از فیلم‌نامه حذف کردند.

13- جانی کش Johnny Cash از طرفداران «گلادیاتور» بود.قبل از این‌که فینیکس در نقش این خواننده اسطوره‌ای در فیلم «سربه‌راه باش» Walk the Line، بازی کند، اتفاقی او را می‌بیند و کش از علاقه خود به فیلم «گلادیاتور» با فینیکس صحبت می‌کند.

14- از هانس زیمر Hans Zimmer برای ساخت موسیقی فیلم، شکایت شد.آهنگساز گوستاو هولست Gustav Holst معتقد است که زیمر برای ساخت موسیقی «مبارزه» The Battle از موسیقی Mars, Bringer of War الهام گرفته است؛ اما تا امروز حکم رسمی در مورد این شکایت صادر نشده است.

15- نیک کیو Nick Cave داستانی در ادامه داستان «گلادیاتور»، در مورد سفر در زمان مکسیموس، نوشت.درست است که نیک کیو بیشتر برای موسیقی‌اش شناخته شده است، اما کرو و اسکات از او خواستند تا داستانی در ادامه داستان فیلم اول بنویسد. کیو مشکل کشته شدن شخصیت مکسیموس را با زنده شدن او توسط خدایان روم، حل کرد. قرار بود مکسیموس در داستان جدید به زمان جنگ جهانی دوم و جنگ ویتنام برود و پس‌ازآن به پنتاگون در زمان حال برود؛ اما استودیو این فیلم‌نامه را رد کرد.
این مطلب از نوشته راجر کورمیر Roger Cormier در سایت Mentalfloss برگرفته شده است.همچنین بخوانید:
15 حقیقت جالب در مورد فیلم The Sixth Sense

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان