ماهان شبکه ایرانیان

چگونه همسر ایده آل مان را انتخاب ‌کنیم؟!

بحث انتخاب همسر همواره یکی از مباحث اساسی در روان‌شناسی زناشویی و مشاوره پیش از ازدواج است و این مقوله توجه بسیاری از روان‌شناسان و مشاوران خانواده و ازدواج را به خود معطوف کرده است.

چگونه همسر ایده آل مان را انتخاب ‌کنیم؟!

محمدرضا دژکام

دختری 29 ساله و دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی‌ هستم.

مدتی است که با یکی از همکلاسی‌هایم در پروژه‌ای تحقیقاتی همکاری می‌کنم و به همین دلیل، با او معاشرت دارم.

او پسر خوبی است و احساس می‌کنم که می‌تواند گزینه مناسبی برای ازدواج باشد؛ اما سؤالی از شما داشتم:

برای انتخاب و گزینش همسرِ ایده‌آل چه راهکارهایی وجود دارد؟! لطفاً‌ مرا راهنمایی کنید.

حدیث ـ شیراز

پاسخ روان‌شناس

خواهر محترم و گرامی! بحث ازدواج و داشتن رابطه‌ای موفق وزندگی زناشوییِ پایدار مقوله‌ای بسیار پیچیده و گسترده است که نیاز به بررسی دقیق و کارشناسانه دارد.

شما می‌خواهید با فردی ازدواج کنید که ازنظر خودتان مقبول است و البته این امر بسیار پسندیده است.

اما در پاسخ به پرسش شما باید بگویم: «بحث انتخاب همسر همواره یکی از مباحث اساسی در روان‌شناسی زناشویی و مشاوره پیش از ازدواج است و این مقوله توجه بسیاری از روان‌شناسان، مشاوران خانواده و ازدواج را به خود معطوف کرده است.

به‌زعم من نیز، ازدواج تولد دوباره آدمی است.

به عبارت بهتر، انسان بار اول از مادر متولد می‌شود و مراحل نوزادی، کودکی، نوجوانی‌ و جوانی را سپری می‌کند.

آنگاه به مرحله‌ای می‌رسد که احساس می‌کند برای برقراری ارتباط عاطفی‌ و احساسی نیاز به فردی از جنس مخالف دارد؛ خلائی که اگر به‌درستی پر شود، بی‌شک زندگی‌اش را سرشار از موفقیت و شادکامی خواهد کرد.

8 کلید طلاییِ انتخاب همسر ایده‌آل و داشتن ازدواجی موفق

1- صداقت و روراست بودن در بیان و رفتار

رعایت این نکته بسیار مهم بوده و به‌زعم من، تضمین‌کننده زندگی‌ شاد و رضایت‌بخش برای دو طرف است؛ بنابراین از همان ابتدای آشنایی، افراد باید صداقت، یکرنگی و روراستی را در تمام مراحل زندگی رعایت کنند.

2- رسیدن به مرحله آمادگی روحی، روانی و بلوغ فکری و عاطفی یا پختگی

در دامنه سنی خاصی، فرد ازلحاظ روانی و عاطفی به بلوغ می‌رسد؛ اما تنها گذر موفقیت‌آمیز از این مرحله است که کمک می‌کند شخصیت اصلی و واقعی او شکل بگیرد.

3- آمادگی پذیرش مسئولیت‌ زندگی جدید

هرگاه انسان احساس کند که می‌تواند بار زندگی مستقلی را به دوش بکشد، آنگاه می‌تواند درباره آینده خود وزندگی زناشویی‌اش به‌درستی تصمیم بگیرد؛ یعنی، این‌که فرد به مرحله مسئولیت‌پذیری در زندگی جدید و تشکیل کانون خانوادگی مستقل می‌رسد.

4- مثبت‌اندیشی و آینده‌نگری

به‌یاد داشته باشید که عشق نیرویی مثبت است! بدین معنا که در فضایی مثبت رشد می‌کند؛ اما در فضای منفی پژمرده خواهد شد.

به همین دلیل، باکسی ازدواج کنید که نگرشی مثبت به زندگی دارد.

برای فهم این نکته کافی است که اندک زمانی را با شخص مقابل بگذرانید تا دریابید که آیا او فردی مثبت اندیش و آینده‌نگر است یا خیر!

5- کم‌توقع بودن

در آغاز زندگی مشترک و از همه مهم‌تر انتخاب همسر ایده‌آل نباید چندان پرتوقع بود! به عبارت ساده‌تر، از چشم‌وهم‌چشمی‌های ویران‌کننده دوری‌کنید؛ بیماری‌ای که متأسفانه گریبان گیر ازدواج‌های کنونی شده است.

شما می‌توانید با توقع کم، اما معقولانه و منطقی به انتخاب دست بزنید و از همین ابتدا، برای آینده و فردای زندگی خویش و همسرتان برنامه‌ریزی کنید تا بتوانید به اهداف موردنظرتان دست‌یابید.

6- داشتن تعهد اخلاقی در برابر فرد مقابل

به این معنی که شما و همسر آینده‌تان برای بدل شدن به همسری ایده‌آل و مناسب تعهد می‌کنید تا در حد توان خویش بیاموزد.

بی‌شک شما و همسر آینده‌تان برای رشد شخصی خویش و عمل به تعهدات اخلاقی، اهدافی را برای خود در نظر گرفته‌اید و درگذر زمان، هریک از شما شاهد پیدایش این تغییرات در رفتار فرد مقابل خواهید بود.

7- رسیدن به خودباوری کامل و داشتن اعتمادبه‌نفس بالا

در انتخاب همسر، گاه اشتباهی بزرگ رخ می‌دهد؛ یعنی، بیشتر افراد به این نکته توجه می‌کنند که فرد مقابل چقدر «مرا» دوست دارد و چگونه رفتاری با من می‌کند؛ به‌جای آن‌که دقت کنند او با خودش چه رفتاری دارد!

بی‌شک کسی که اعتمادبه‌نفس پایینی دارد، برای رسیدن به احساس «خوب‌بودن» عشق می‌وزد؛ اما شخصی با اعتمادبه‌نفس بالا عشق می‌ورزد چون درباره خود احساس خوبی دارد.

درنتیجه، هراندازه اعتمادبه‌نفس همسر آینده‌تان بالاتر باشد، رابطه‌تان با وی قوی‌تر خواهد بود.

8- داشتن تفکر باز ازنظر روحی و احساسی برای برقراری ارتباطی موفق

«باز‌بودن روحی و احساسی» یعنی همسر آینده شما دارای احساسات است؛ درعین‌حال، از کیفیت احساسی خود مطلع است و می‌خواهد آن احساسات و عواطف را با شما درمیان بگذارد؛ همچنین می‌داند که چگونه باید آن احساسات را برای شما بازگو کند؛ اما چنانچه همسرتان نتواند احساسات درونی خویش را بیان کرده و آن‌ها را با شما درمیان بگذارد، فاقد آمادگی لازم برای برقراری رابطه‌ای صمیمی‌تر است!

اگر می‌خواهید در انتخاب همسر آینده خود موفق باشید و گزینش شما روندی ایده‌آل و مناسب داشته باشد، حتماً به نکات گفته‌شده توجه کنید؛ زیرا این امر ضامن داشتن زندگی زناشویی موفق و دل‌نشین و همراهی با همسری ایده‌آل است!

توصیه پایانی

برای رسیدن به ازدواجی موفق، اولین گام، انتخابی درست و ایده‌آل است؛ بنابراین در گزینش خود عجول نباشید.

به‌تمامی داشته‌ها و حتی خواسته‌هایتان از فرد مقابلتان خوب بیندیشید؛ زیرا زندگی مشترک به معنای رسیدن به آمال و آرزوهاست. پس خوب دقت کنید و با تصور نکنید که یک نگاه و سلام، فرد ایده‌آل و آرمانی خویش را یافته‌اید! نه! ‌این‌گونه تصور اشتباه است.

در وهله دوم، هریک از شما جوانان عزیز باید در پی فردی باشید که ازلحاظ شخصیت، منش، خلق‌وخو و طرز تفکر ‌خوب و مثبت باشد؛ نه این‌که در پی شخصی باشید که از محبوبیت برخوردار است!

بی‌شک در این راه، توجه به عوامل برشمرده کمک شایانی به شما می‌کند و می‌توانید با دیدی روشن و منطقی دست به انتخاب بزنید. به امید آن‌که تمام ازدواج‌های ایران‌زمین همراه با عشق، مهربانی و ماندگاری باشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی