ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه پنیر چدار خانگی با روش اصلی

پنیر چدار سیر تکمیلی نسبتاً طولانی دارد اما از لحاظ ماندگاری بسیار مقرون به صرفه است. طعم تند این پنیر در بسیاری از غذاها یک چاشنی فوق العاده می باشد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه پنیر چدار را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پنیر چدار خانگی با روش اصلی

پنیر چدار پنیری به رنگ سفید یا زرد می باشد. این پنیر نسبتاً سفت است و مزه تندی دارد. برای تهیه آن از شیر خام گاو استفاده می شود و بعد از اتمام تهیه آن 9 تا 24 ماه به آن استراحت داده می شود. در ادامه با طرز تهیه پنیر چدار با آموزش مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

زادگاه این پنیر مربوط به سامرست، جنوب غربی انگلستان است و در این منطقه غارهایی وجود دارد که رطوبت و شرایط نگه داری طبیعی برای کهنه شدن پنیر را فراهم می آورد.

این پنیر با 34 تا 45 درصد رطوبت در گروه پنیرهایی با رطوبت متوسط مانند پنیر لیقوان، ادام و فتا تقسیم بندی می شود و نسبت به پنیر موزارلا و همچنین پنیر پیتزا رطوبت کمتری دارد.

مواد لازم

  • شیر: 10 لیتر کامل
  • کلرید کلسیم خوراکی: یک دوم قاشق چای خوری
  • نمک دریایی: 1.5 قاشق غذاخوری
  • روغن نارگیل: به میزان لازم
  • مایه پنیر: یک دوم قاشق چای خوری
  • آناتو: 12 قطره
  • کالچر مزوفیلیک: یک هشتم قاشق چای خوری

 

طرز تهیه پنیر چدار

کلرید کلسیم را در یک فنجان آب حل کنید. آن گاه در ادامه مایه پنیر را در یک فنجان آب دیگر حل کنید. قطره های آناتو را نیز در یک چهارم فنجان آب حل کنید.

برای شروع طرز تهیه پنیر چدار, شیر را درون قابلمه ای بریزید و قابلمه را بر روی حرارت متوسط قرار دهید. آن گاه با دماسنج میزان دمای آن را بسنجید.

مراحل تهیه پنیر چدار

وقتی دماسنج به درجه حرارت 31 درجه سانتی گراد(88 درجه فارنهایت) رسید، آن گاه کالچر مزوفیلیک را درون شیر بریزید و به خوبی هم بزنید.

در ادامه طرز تهیه پنیر چدار, درب قابلمه را قرار دهید. درجه حرارت را بسیار کم کنید و به مدت 40 دقیقه آن را استراحت دهید.

تهیه چدار

آناتو حل شده را درون شیر بریزید و به خوبی با شیر مخلوط کنید. کلرید کلسیم را به شیر اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید. حالا مایه پنیر را به شیر اضافه کنید و به مدت یک دقیقه دیگر هم بزنید. درب قابلمه را قرار دهید و 50 دقیقه به آن استراحت دهید تا به شکل دلمه درآید.

دادن زمان استراحت به پنیر

دستور تهیه پنیر چدار

بعد از گذشت این مدت، با پشت کفگیر پلاستیکی دلمه شکل گرفته را فشار دهید تا از سفت شدن آن مطمئن شوید.

دلمه شدن پنیر چدار

درون همان ظرف، دلمه را به مکعب های 1.25 سانتی متری برش دهید.

برش دلمه پنیر

درب قابلمه را بگذارید و به مدت 5 دقیقه دیگر به دلمه ها استراحت دهید تا سفت تر شوند. حرارت را کمی افزایش دهید تا به 39 درجه سانتی گراد(102 درجه فارنهایت) برسد و مدت 45 دقیقه دلمه ها را در همین درجه حرارت هم بزنید.

به مدت 40 دقیقه درب قابلمه را گذاشته و دلمه را استراحت دهید تا ته نشین شود. در مرحله بعدی طرز تهیه پنیر چدار, بر روی آبکش، پارچه توری بکشید و دلمه ها را داخل این توری بریزید تا آب آن ها کاملاً خارج شود.

مراحل تهیه پنیر چدار

ریختن دلمه پنیر در توری

بعد از این مرحله، چدار را در قابلمه ریخته و با چاقو نصف کنید.

برش دلمه پنیر

به مدت 10 دقیقه چدار را استراحت دهید. در ادامه آن را برگردانید و 10 دقیقه دیگر استراحت دهید. بعد از آن قابلمه چدار را بر روی حرارت قرار دهید تا به 39 درجه سانتی گراد(102 درجه فارنهایت) برسد.

درب قابلمه را قرار دهید و به مدت 10 دقیقه چدارها را در دمای 39 درجه سانتی گراد نگه دارید تا آب داخل پنیر نیز از آن تخلیه گردد. آن گاه چدارها را برگردانید و به مدت 10 دقیقه دیگر درب قابلمه را قرار دهید و در 39 درجه سانتی گراد استراحت دهید.

بر روی ظرف آبکش، پارچه توری قرار دهید و پنیرهای چدار را داخل آن بریزید تا کاملاً آب آن گرفته شود.

قرار دادن توری بر روی ظرف

ریختن دلمه پنیر بر روی توری

پنیرهای چدار را بر روی تخته گذاشته و به اندازه مکعب های 1.25 سانتی متری برش دهید.

برش دلمه پنیر چدار

پنیرها را داخل قابلمه بریزید و بر روی آن نمک بپاشید.

اضافه کردن نمک به پنیر چداردر ادامه پنیرها را با دست به خوبی زیر و رو کنید تا نمک ها کاملاً با پنیر مخلوط شود.

ظرز تهیه پنیر چدار

سپس بر روی ظرف قالبی شکل، پارچه توری بکشید و پنیرها را داخل آن بریزید. درب قالب را قرار دهید و یک وزنه 11 کیلوگرمی به مدت یک ساعت بر روی آن قرار دهید تا پنیر چدار فشرده شود.

گذاشتن وزنه بر روی پنیر چدار

بعد از این مرحله، پنیر چدار را داخل قالب برگردانید و این بار به مدت 12 ساعت وزنه 22 کیلوگرمی بر روی آن قرار دهید. پنیر چدار را از پارچه توری و قالب خارج سازید و به مدت 2 تا 3 روز در جای خشک نگه دارید.

قالب گیری پنیر چدار

برای اتمام طرز تهیه پنیر چدار نیز دور تا دور  پنیر چدار را روغن نارگیل بزنید و پارچه توری بر روی آن بکشید.

در آوردن پنیر چدار از توری

به مدت 3 ماه پنیر را در دمای 10 درجه سانتی گراد (50 درجه فارنهایت) نگه دارید تا پنیر شما آماده شود. توجه کنید که هر هفته باید پنیر را برگردانید.

طرز تهیه پنیر چدار

امیدواریم طرز تهیه پنیر چدار مورد لطف و عنایت شما عزیزان قرار گرفته باشد و با اجرای این دستورات بتوانید این پنیر را به روش خانگی تهیه بفرمایید و از آن لذت ببرید. در صورت تمایل شما عزیزان می توانید با مراجعه به بخش انواع پنیر از دیگر آموزش ها برای تهیه پنیر های مختلف دیدن نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان