به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی پیش ازظهر شنبه هنگام بازگشت به تهران با حضور در فرودگاه بندرعباس سامانه راداری فرودگاه بندرعباس را مورد بهره برداری قرار داد.
با افتتاح این سامان امکان نشست و برخواست هواپیماها با ضریب بالای امنیتی در شرایط بد جوی در فرودگه بندرعباس امکان پذیر شد. با راه اندازی این سامانه همچنین تعداد پذیرش هواپیما در فرودگاه بندرعباس افزایش یافت.
برد این سامانه راداری برای شناسایی هواپیماهای مسافری و نظامی تا 450 کیلومتر است که می تواند تمامی پروازها بر فراز تنگه هرمز را کاملا تحت پوشش قرار دهد. با بهره برداری از این سازمانه راداری ایمنی پرواز در کریدور دریای خلیج فارس تا دریای آتلانتیک افزایش یافت.
رادار تقرب فرودگاه بینالمللی بندرعباس بهعنوان بزرگترین سامانه راداری کشور شامل رادارهای اس اس ار (SSR) و پی اس ار (PSR) است که با هزینه یک هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
رادارهای اس اس ار (SSR) برای پوشش پروازهای عبوری منطقه تا شعاع حدود 400 کیلومتری و رادار پی اس ار (PSR) حدود 120 کیلومتری فرودگاه بینالمللی بندرعباس را پوشش میدهد.
با استفاده از سرویسی که از طریق رادار پی اس ار (PSR) در اختیار برج مراقبت فرودگاه بینالمللی بندرعباس قرار میگیرد، ضریب ارتقای سلامت پروازی افزایش مییابد و امکان کاهش فاصله زمانی میان پروازها هنگام نشستوبرخاست برای پرواز فرودگاه را فراهم کرده است. همچنین اطلاعات رادار اس اس ار (SSR) نیز برای کنترل پروازهای عبوری در اختیار مرکز کنترل فضای کشور در تهران قرار میگیرد.
حبیب الهی مدیرکل ارتباطات و ناوبری شرکت فرودگاههای هوایی ایران گفت: 5 نمونه از این رادار 12 سال گذشته از کشور فرانسه خریداری شد که 4 رادار وارد کشور و در فرودگاه های مشهد، تهران، تبریز و اصفهان نصب شد. اما یک رادار به دلیل آغاز تحریم ماند. با انجام توافقات برجام امکان ورود آخرین سامانه از کشور فرانسه امکان پذیر شد.
وی افزود: این سامانه راداری توسط متخصصین داخلی شرکت فرودگاه های کشور با استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان داخلی با هزینه 800 هزار یورو نصب و فعالسازی شد.