به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سیری در نظریه پیچیدگی» نوشته ملانی میچل با ترجمه رضا امیر رحیمی به تازگی توسط نشر نو به چاپ سوم رسیده است.
این کتاب به گفته نویسنده اش برای این نوشته شده که نسخه بسیار تعمیم یافتهای از آن سخنرانیها باشد؛ نسخهای که روی کاغذ آمده است. این کتاب درباره پرسشهایی است که میچل و عدهای دیگر را در جامعه سیستمهای پیچیده، در گذشته و حال، مجذوب خود کرده است. ملانی میچل در پیشگفتاری که برای این کتاب نوشته، آورده است: ایده نوشتن این کتاب وقتی شکل گرفت که برای سخنرانی یادبود اُلم در سانتافه از من دعوت شد _ مجموعه سخنرانی های سالانه ای در مورد سیستم های پیچیده برای عموم، که به یادبود ریاضیدان بزرگ استانیسلاو الم برگزار می شود. عنوان رشته سخنرانی های من این بود: «گذشته و آینده علوم پیچیدگی».
این مولف مینویسد: در سال 1984 هنوز اصطلاح سیستمهای پیچیده را نشنیده بودم، گرچه این گونه اندیشهها پیش از آن به فکرم راه یافته بودند. دانشجوی سال اول دوره تحصیلات تکمیلی علوم کامپیوتر در دانشگاه میشیگان بودم، و هدفم مطالعه بر روی هوش مصنوعی بود؛ یعنی این که چگونه کامپیوترها را واداریم مانند آدم ها فکر کنند.
این کتاب در سال 2010 برنده جایزه فیبتاکاپا شد و 5 بخش را با 19 فصل در بر میگیرد. بخش اول با عنوان «پس زمینه و تاریخچه» دربرگیرنده 7 فصل است: «پیچیدگی چیست؟»، «دینامیک، آشوب، پیش بینی»، «اطلاعات»، «محاسبه»، «تکامل»، «علم ژنتیک به زبان ساده» و «تعریف و اندازهگیری پیچیدگی». بخش دوم با عنوان «حیات و تکامل در کامپیوترها» هم 2 فصل را شامل میشود که عبارت اند از: «برنامههای کامپیوتری تولیدمثل کننده» و «آلگوریتم های ژنتیک».
«محاسبه نمایان» عنوان بخش سوم است که فصل دهم تا چهاردهم کتاب را در بر میگیرد: «خودکار سلولی، حیات، جهان هستی»، «محاسبه با ذرات 240»، «پردازش اطلاعات در سیستمهای زنده»، «چگونه قیاس کنید(اگر کامپیوتر هستید)» و «آینده مدلسازی کامپیوتری».
بخش چهارم هم با عنوان «تفکر شبکهای» در برگیرنده این فصل هاست: «علم شبکه»، «کاربرد علم شبکه در شبکههای دنیای واقعی»، «راز میزان شدن» و «تکامل به زبان پیچیده». بخش پنجم کتاب هم «نتیجه گیری» نام دارد و فصل نوزدهم را شامل می شود که نامش «گذشته و آینده علوم پیچیدگی» است.
نسخه اصلی این کتاب در سال 2009 منتشر و چاپ اول این ترجمهاش، در سال 95 عرضه شد؛ و حالا به چاپ سوم رسیده است.