به گزارش ایسنا، انوشیروان بندپی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استانهایی مثل کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد استانهایی هستند که تقریبا یارانه دستمزد را به آنها پرداخت میکنیم تا بتوانیم اشتغال را در این استانها پیگیری کنیم.
وی یادآور شد: طرح تامین مالی خرد را در حوزه هدف گذاری اشتغال پیگیری خواهیم کرد.
بندپی افزود: دو طرح تکمیلی داریم؛ یکی صیانت از اشتغال موجود است و میخواهیم شرایطی را فراهم کنیم تا درکنار ایجاد یک میلیون اشتغال از ریزش اجباری نیروی کار هم صیانت کنیم. تمام بنگاههایی که در این زمینه مشکل دارند شناسایی و با آنها مذاکره شده است تا بتوانیم در مسیر تداوم کارشان مشکلاتشان را بر طرف کنیم.
وی افزود: طرح تکمیلی دوم، نظارت است. تمام تلاشمان این است که نظارت را درست کنیم تا منابع خاصی که برای اشتغال در نظر گرفته شده در همین حوزه صرف شود. هم از گروههای مردم نهاد و جهاد دانشگاهی و هم از نهادهای دیگر درخواست داریم تا در این باره نظارت داشته باشند تا منابع ذکر شده برای اشتغال صرف شود.
بندپی اظهار کرد: قطع یقین می گوییم کارورزی در محیط کار سال گذشته 30 هزار اشتغال داشته که امسال 70 هزار تا خواهد بود. همچنین شش طرحی که در این وزارت خانه در حوزه اشتغال وجود دارد، تقریبا 338 هزار اشتغال را به جز اشتغال فراگیر روستایی ایجاد خواهد کرد.
وی در ادامه این گفتوگو ، در ارتباط با موضوع افزایش حقوق کارگران گفت: الان بحث حمایت های اجتماعی در دولت مطرح شده است تا افرادی که حداقل حقوق را می گیرند و اقشار خاص هستند حمایت دولت را بگیرند.
بندپی یادآور شد: الان حداقل حقوق بگیرها در بسته حمایت اجتماعی در نظر گرفته شده اند. کار کارشناسی آن انجام گرفته است. به زودی مبلغ و جامعه هدفش هم مشخص می شود. بازنشستگان، افراد تحت پوشش بهزیستی از جمله آنها هستند.
وی ادامه داد: هنوز این موضوع که حمایت ها، کالاکارت باشد یا کوپن مشخص نیست؛ اما جلساتش در حال برگزاری است و سرعت اجرای آن بالا می رود.
بندپی با اشاره به تعهد دولت درباره ایجاد یک میلیون شغل گفت: باتوجه به اینکه تقریبا در سه سال گذشته ، سه میلیون نفر به جمعیت فعال کشور اضافه شده (از پاییز 93 تا اسفند 96 ) 70 درصد شغل ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم برای همه بیکاران شغل مناسب ایجاد کنیم باید برنامههایی را دنبال کنیم. حدود 12 هزار میلیارد تومان برای اشتغال فراگیر روستایی در نظر گرفته شده است. قرار دادها نوشته شده، تفاهم نامه ها هم تهیه شده است.
بندپی افزود: در تبصره 18 که درباره بحث اشتغال است حدود 60 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که 6 طرحش برای وزارت تعاون است. شرکت های دانش بنیان هم هستند که با یک هدف گذاری حدود 70 هزارنفر را در بر می گیرند.
وی در پایان گفت: این امیدواری وجود دارد که آنچه دولت تعهد کرده است را بتوانیم در سال 97 به مرحله اجرا برسانیم.