خبرگزاری تسنیم: سازمان برنامه و بودجه کشور اخیرا اعلام کرده است، متوسط حقوق کارمندان دولت از حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان در سال ٩٢ به شش میلیون و صد هزارتومان در سال ٩٨ رسیده و رشد چهار برابری داشته است.
بنا بر گزارش سازمان برنامه وبوجه کشور، حداقل حقوق کارمندان در ابتدای دولت تدبیر و امید 475 هزار تومان بوده که هماکنون به دومیلیون ٨� � هزار تومان رسیده که حدودا شش برابر رشد یافته است.
بر اساس اعلام پیشین معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه، کف حداقل حقوق کارمندان دولتی در سال جاری حدود 70 درصد رشد کرده است. بررسیها نشان میدهد با توجه به اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال 1386 دریافتی بسیاری از کارمندان دولتی رشد قابل توجه داشته است.
همانطور که مشخص است دولت در سال آخر فعالیت خود اهتمام ویژهای به افزایش دریافتی بازنشستگان نیز داشته است. این در حالی است که کل نیروهای حقوق بگیر دولت در سنوات اخیر اعم از شاغل رسمی و قراردادی و بازنشستگان حدود 4 میلیون نفر میباشد.
اما باید به این نکته نیز توجه داشت که از حدود 23 میلیون نفر شاغل در اقتصاد ایران نزدیک به 20 میلیون نفر در بخش خصوصی فعال هستند که امروز جمعیتی نزدیک به 14 میلیون نفر دارای دفترچه بیمه تأمین اجتماعی هستند. به نظر میرسد کارگران و حقوق بگیران بخش خصوصی بر اساس تورمهای شکل گرفته در یک دهه اخیر به شدت با چالش رو به رو شده اند.
در این بین سوالی که ایجاد میشود این است که با وجود شائبههای جدی کسری بودجه دولت در سال آخر خود چگونه سهم حقوق بگیران دولت تا این حد افزایش داشته و ظاهرا اختلاف دریافتی حقوق بگیران دولتی و کارگران در بخش خصوصی بسیار جدی شده است.