ماهان شبکه ایرانیان

موزه جهان نمای نیاوران ؛ نمایشی از چهار گوشه دنیا

تهران کلانشهری است با جلوه های دیدنی بسیار&#۸۲۳۰;

تهران کلانشهری است با جلوه های دیدنی بسیار…

از انصاف به دور است اگر بگوییم تهران فقط خیابان های شلوغ را ساکنان و مسافرانش هدیه می کند. با همه ی این شلوغی ها هستند جاهایی که در تهران زیبایی های خاصی را به نمایش گذاشته اند. کافیست کی به جستجوی آنها بپردازیم مثلا یکی از آنها باغ نیاوران است که قدم به قدمش را در مطلب باغ نیاوران تهران ؛ معجونی از تاریخ و طبیعت در پایتخت از نظر گذراندیم. زیبایی ها یی که در دل تاریخ جا خوش کرده اند را با هم مرور کردیم و برایتان از جای جایِ این باغ زیبا سخن گفتیم.

کمی بعد تر به گوشه و کنار این باغ سر زدیم تا گشت و گذاری متفاوت را درون آن تجربه کنیم و همه ی آنچه دیدیم را با شما در مطالب زیر به اشتراک گذاشتیم:

کاخ نیاوران تهران ؛ خانه مجلل پهلوی ها

کوشک احمدشاهی ؛ عمارت قاجاری در باغ نیاوران

موزه خودرو های اختصاصی نیاوران

باز هم می خواهیم به گوشه ای از این باغ قدم بگذاریم و به یکی از موزه های آن وارد شویم. موزه ای با نام جهان نما که به راستی جهانی را در خود جای داده است. به هر قسمتش که نگاه می کنیم گویی تکه ای از دنیا را به ما نشان می دهد.

با کارناوال قدم به موزه جهان نما بگذارید…

موزه جهان نما
photo by Maryam Fallah ؛ Karnaval

وارد باغ نیاوران می شویم

برای رسیدن به کاخ نیاوران باید به درون باغی تاریخی قدم بگذاریم. باغی که در گوشه ای از تهران جا خوش کرده و از زمان قاجار تا به حال قصه هایی را به خود دیده است. درختان سر به فلک کشیده در جای جای باغ قد بر افراشته و مامنی برای پرندگان شده اند. صدای پرندگان از هر سو شنیده می شود و موسیقی طبیعت نوای گوش نوازی را می نوازد.

طبیعت چشم نواز این باغ قسمتی از تاریخ ایران را به خود دیده است. این باغ در زمان فتحعلی شاه در محلی ساخته شد که پیش تر از این نیزاری بیش نبود .  به همین دلیل این باغ به نی آوران مشهور  و در گذر زمان با نام نیاوران خوانده شد.

محمد شاه بنای کوچک و ساده ای در آن ساخت اما ناصرالدین شاه بنای با شکوه صاحبقرانیه را در آن بنیان نهاد. آخرین بنای ساخته شده توسط سلسله ی قاجار در این باغ کوشک احمد شاهی نام دارد و دقیقا در میانه ی باغ است.

محمد رضا پهلوی در زمان سلطنت خود دستور تخریب بناهای کوچک باغ و احداث کاخی مدرن جهت سکونت خود و خانواده اش صادر کرد. وی تا زمان خروج از ایران در همین بنا سکونت داشت و از کاخ صاحبقرانیه به عنوان محل کار استفاده می کرد.

به محض ورود به مجموعه نیاوران اولین موزه ای که از کنار آن گذر می کنید موزه ی جهان نما است که امروز قصد ورود به آن را داریم…

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

تاریخچه و طراحی موزه جهان نما

در سال 1355 بخشی از ساختمان کاخ صاحبقرانیه در ضلع غربی آن مورد بازسازی قرا گرفت و به عنوان محلی برای نمایش آثار هنری اهدایی یا خریداری شده ی ایرانی و خارجی در نظر گرفته شد. ای آثار مربوط به دربار پهلوی بودند و جمع آوری آنها در طول دهه های چهل و پنجاه شمسی صورت گرفته بود.

به دلیل اینکه این محل قسمتی از کاخ صاحبقرانیه به حساب می آمد نام قدیمی تالار بزرگ و آیینه کاری شده ی کاخ را بر آن نهادند و به نام جهان نما معروف گردید. نمای بیرونی این بنا به رنگ نخودی و پوشیده از آجر های منقوش و قالبی است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ملی شدن کاخ های سلطنتی نیاوران و سعدآباد و بازگشایی آنها به صورت موزه، درب این محل نیز با عنوان موزه ی جهان نما در بهمن ماه 1376 به روی علاقه مندان گشوده شد.

پس از مدتی در پاییز 1383 به دلیل مشکلات محیطی و نبود امکانات و شرایط فنی مناسب برای نگهداری از آثار، عملیات بازسازی و ساماندهی در این موزه آغاز گردید. پس از انجام عملیات مرمت شامل نوسازی سیستم الکتریکال، طراحی و نصب سیستم نورپردازی ویژه ی موزه ای از نوع فایبر اپتیک، ساخت ویترین های جدید، کفسازی و مرمت فضای داخلی، طراحی و نصب سیستم حرارتی و برودتی و طراحی و چیدمان، موزه مجددا مورد بازدید عموم قرار گرفت. در طول زمان مرمت موزه، پژوهش هایی نیز در خصوص ارزش هنری و پیشینه ی آثار انجام شد و اطلاعات جدیدی نیز به دست آمد که امروزه در اختیار بازدید کنندگان قرار دارد.

 موزه جهان نما با چهار سالن، آثار زیبا و منحصر به فردی را در خود جای داده و سقف قسمت میانی با نقاشی روی چوب با نقوش گل و مرغ شیراز مزین شده است. یک سالن هم در زیر زمین موزه به عنوان مخزنی جهت نگهداری آثار وجود دارد.

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

سقف موزه جهان نما

موزه جهان نما
photo by Maryam Fallah ؛ Karnaval

آثار موزه جهان نما

 در جای جای جهان نما می توان سیر تاریخی تکامل هنر انسانی را از آغاز تا به امروز لمس کرد و آن را به تماشا نشست. می توان دریافت که نام آن بهترین نامی است که می توان بر آن نهاد. ساختمانی که آثاری را از گوشه گوشه ی جهان به نمایش گذاشته است و علاقه مندان به هنر را به سوی خود می کشاند. قدمت برخی از آثار به نمایش درآمده در این موزه حتی به 5 هزار سال هم می رسد.

موزه جهان نما، آثاری را در دو بخش هنر پیش از تاریخ و آثار هنرهای تجسمی معاصر ایران و جهان از فرهنگ های سراسر دنیا در خود جای داده است که به اختصار به آنها اشاره می کنیم:

آثار به جامانده از تمدن های باستانی همچون آثاری از هنرهای آئینی پیش کلمبیائی ( precolombien ) مانند ظرف خاکستر مردگان و تمدن های مصر باستان، ویکوس ( vicus ) و موشیکای ( mochica ) پرو

پیکره های مفرغی لرستان مربوط به هزاره دوم و اول پیش از میلاد به همراه اثری مفرغی “پیکره مرد ایستاده” از آلبرتو جاکومتی

سفالینه های املش همچون تنگ سفالین مربوط به نیمه دوم هزاره اول پیش از میلاد

هنرهای سرخپوستان آمریکای شمالی مربوط به هزاره های اول و دوم پیش از میلاد

آثار هنری کهن جهان همچون سفال های کهن آمریکای مرکزی و جنوبی، آثار کهن مصر و هند باستان، هنر آفریا و شرق دور

آثار تمدن های تاریخی همچون تپه سیلک ایران، حاشیه رود نیل و شرق دور

سردیس بودا از سده دوم میلادی

آثاری از هنرمندان معاصر ایرانی همچون سهراب سپهری، منوچهر یکتایی، ناصر اویسی، فرامرز پیلارام، جعفر روحبخش، پرویز کلانتری، بهمن محصص، سیراک ملکونیان، ژازه طباطبایی، مش اسماعیل، پرویز تناولی، فرامرز پیلارام

آثاری از هنرمندان غیر ایرانی چون ژرژ براک، سالوادور دالی، آمادئو مودیلیانی، پل گوگن، پل کله، پابلو پیکاسو، کامیل پیسارو ، پیر آگوست رنوار ، دیگو جاکومتی، فرنان لژه و مارک شاگال

همه ی آثار به نمایش در آمده در این موزه بر اساس تنوع، اهمیت و دوره ی زمانی از میان چندین آثار انتخاب شده و به نمایش درآمده اند. فرح پهلوی برای تکمیل کلکسیون آثار هنری خود، کارشناسانی خبره را در هر یک از پایتخت های فرهنگی جهان مامور خرید آثار هنرمندان از حراجی ها نمود.

کنده کاری بر روی عاج فیل

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

اثری به نام روزنه آب از هنرمند ایرانی حسین زنده رودی

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

سفالینه هایی از تمدن رکوای کشور بولیوی

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

اطلاعات بازدید

موزه جهان نما در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران قرار گرفته است و این مجموعه همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت 9٫00 تا 17٫00 قابل بازدید می باشد . توجه داشته باشید که باید فقط برای قسمت هایی که قصد بازدید از آنها را دارید بلیط تهیه کنید اما ورودی مجموعه اجباری می باشد.

هزینه های ورودی به شرح زیر است :

ورودی مجموعه              25000 ریال
موزه جهان نما             
  25000 ریال 
کاخ صاحبقرانیه              
تا اطلاع ثانوی تعطیل است
حوضخانه
                       تا اطلاع ثانوی تعطیل است  
کوشک احمدشاهی        20000 ریال    
کاخ اختصاصی نیاوران     25000 ریال 
موزه کتابخانه سلطنتی   20000 ریال    
موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران     20000 ریال    

باغ موزه کتیبه ها               رایگان

بهای بلیط برای دانشجویان و بازنشستگان نیم بها می باشد.

برای اتباع خارجی قیمت ها متفاوت است :

ورودی مجموعه              150000 ریال
موزه جهان نما              
  150000 ریال 
کاخ صاحبقرانیه          
    تا اطلاع ثانوی تعطیل است
حوضخانه                       
تا اطلاع ثانوی تعطیل است  
کوشک احمدشاهی       
80000 ریال    
کاخ اختصاصی نیاوران    
150000 ریال 
موزه کتابخانه سلطنتی  
80000 ریال    
موزه خودروهای اختصاصی کاخ نیاوران  
   80000 ریال 

باغ موزه کتیبه ها               رایگان

موزه جهان نما
photo by Maryam Fallah ؛ Karnaval

راه دسترسی

نشانی مجموعه نیاوران : تهران، میدان شهید باهنر (نیاوران)، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران

برای رسیدن به مجموعه با استفاده از وسایل نقلیه عمومی چند راه دارید :

1) با استفاده از مترو می توانید به تجریش بروید و از آنجا با تاکسی و اتوبوس به نیاوران بروید .

2) از خط بی آر تی راه آهن – تجریش استفاده کنید و خودتان را به تجریش برسانید و با استفاده از وسایل نقلیه ی دیگر به نیاوران برسید .

3) اکثر پایانه های تاکسیرانی دارای تاکسی هایی به مقصد تجریش هستند و می توانید از طریق آنها به تجریش و سپس با استفاده از وسایل نقلیه عمومی به نیاوران بروید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با روابط عمومی مجموعه نیاوران به شماره 15-22282012 تماس بگیرید.

موزه جهان نما
photo by Bahareh Fallah ؛ Karnaval

موقعیت مجموعه فرهنگی – تاریخی نیاوران بر روی نقشه

پیشنهادات کارناوالی

مجموعه ی نیاوران چندین موزه و کاخ را در خود جای داده است. می توانید در صورت داشتن زمان گشتی در باغ بزنید و از بناهای دیگر هم بازدید کنید.

زمان پیشنهادی برای بازدید از کوشک احمدشاهی 30 دقیقه و  برای کل مجموعه 3 ساعت می باشد اما برای اینکه بتوانید بدون دغدغه از مجموعه بازدید کنید زمان بیشتری را اختصاص دهید. صبح ها زمان بهتری برای بازدید است و فرصت بیشتری برای شما فراهم می آورد. با شروع بازدید از صبح دیگر دغدغه ی محدودیت زمان را ندارید.

در بازدید از مجموعه مراقب کودکان باشید و نهایت دقت را به عمل آورید تا آسیبی به مجموعه و آثار آن وارد نکنید. به منظور علاقه مند سازی کودکان به موزه، مقاله چگونه یک کودک علاقه مند به موزه داشته باشیم ؟ را مطالعه کنید.

درخواست داریم که در صورت عکاسی در فضاهای سرپوشیده به هیچ وجه از فلاش استفاده نکنید چرا که با این کار روند پوسیدگی و فرسایش آثار را سرعت می بخشید.

آثار مجموعه را به هیچ وجه لمس نکنید؛ این کار ممکن است آسیب های جدی و غیر قابل جبرانی را به وجود بیاورد.

در صورت داشتن هر گونه سوال از راهنمایان موزه کمک بگیرید.

در صورت تمایل برای بازدید گروهی، سازمانی و اداری حتما هماهنگی های لازم را با روابط عمومی مجموعه انجام دهید.

در بیرون از مجموعه هم رستوران هایی برای صرف غذا وجود دارند و شما می توانید روزی به یاد ماندنی را برای خود خلق کنید.

سری هم به پارک نیاوران بزنید و از قدم زدن در این پارک هم لذت ببرید.

در محوطه ی مجموعه نیاوران گاهی برنامه های خاصی مانند کنسرت و نمایشگاه برگزار می شود، می توانید با مراجعه به سایت مجموعه  و یا تماس با روابط عمومی  از این برنامه ها اطلاع پیدا کنید.

موزه جهان نما
photo by Maryam Fallah ؛ Karnaval

سخن آخر

از تماشای هنر جهانی در گوشه ای از باغ نیاوران لذت بردید؟

تا به حال به این موزه سر زده اید؟ کدام یک از آثار آن توجه شما را بیشتر جلب کرد؟

از سایر قسمت های مجموعه فرهنگی – تاریخی نیاوران هم بازدید داشته اید؟

نظرات و تجربیات خود را با دوستان کارناوالی به اشتراک بگذارید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان