وکیل پایه یک دادگستری در خصوص مزاحمت تلفنی گفت: در صورت اثبات مزاحم بودن فرد تلفنکننده، شخص مورد نظر به حبس محکوم خواهد شد.
به گزارش به نقل از آنا،رضا قربانی در خصوص مزاحمتهای تلفنی و احکامی که در قانون مجازات اسلامی درباره افراد مزاحم آمده است، اظهار کرد: مزاحمت تلفنی عمل عمدی است که افراد بهصورت آگاهانه مرتکب آن میشوند که این مزاحمت در انواع مختلف مانند سکوت کردن، سوت زدن، تهدید به قتل و تهدید به انتشار تصاویر خصوصی افراد نمایان میشود. مجازات مزاحمین تلفنی با شکایت شاکی شروع میشود و اگر فردی شکایت نکند این پرونده به جریان نخواهد افتاد. از طرفی در ماده 727 قانون مجازات اسلامی جرائمی هستند که قابل گذشت بوده اما جرم مزاحمت تلفنی در این ماده نیامده است.
وی ادامه داد: در ماده 641 قانون مجازات اسلامی آمده که هرگاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاههای مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت کند علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، به حبس از یک تا 6 ماه محکوم خواهد شد. برخی از افراد از تلفن برای جرم دیگری استفاده میکنند یعنی علاوه بر اینکه مزاحم تلفنی هستند جرائم دیگری نظیر تهدید به قتل انجام میدهند که در این صورت مجازات افراد متفاوت خواهد بود.
وکیل پایه یک دادگستری افزود: برای مثال اگر فردی از پشت تلفن فرد دیگری را تهدید به قتل یا افشای تصاویر و اطلاعات خصوصی کند طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی به مجازات شلاق تا 74 ضربه و حبس از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. این قانون شامل کسانیکه تصاویر شخصی دیگران را در اینستاگرام یا دیگر شبکههای اجتماعی انتشار دهند نیز میشود.
قربانی در پاسخ بهسؤال دیگری در خصوص اینکه آیا مجازات ذکر شده شامل مزاحمین تلفنی که به نهادهای دولتی و شهری نظیر آتشنشانی، اورژانس و یا پلیس بدون نیاز تماس میگیرند، میشود یا خیر اظهار کرد: در خصوص مزاحمت به نهادهای مختلف چیزی در قانون نیامده لذا به نظر اکثر حقوقدانان، قانون مجازات اسلامی در ارتباط با این موضوع نقص دارد چرا که برای مثال سازمان آتشنشانی باید وقت خود را برای صحت تماسها تلف کند لذا باید قانونی در ارتباط با این موضوع داشته باشیم تا افراد به خودشان اجازه ندهند که به همین راحتی مزاحم مراکز خدماتی و درمانی شوند.