به گزارش ایسنا، سید محمدعلی افشانی ظهر امروز در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: شهرداری تهران 56 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که از این میزان 23 هزار میلیارد تومان مربوط به سیستم بانکی است.
شهردار تهران افزود: در خصوص طلبهای شهرداری از دولت کارگروهی با حضور نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه و شهرداری تهران تشکیل شده است تا در این خصوص به جمع بندی کامل برسیم.
وی تصریح کرد: یکی از طلبهای شهرداری تهران از دولت مربوط به حوزه حمل و نقل عمومی است که طبق مصوبه ای که مجلس تایید کرده است، تاکنون به یک میلیارد دلار رسیده است.
شهردار تهران در ادامه با اشاره به تعداد نیروهای شاغل در شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران ماهانه به 122 هزار نفر حقوق پرداخت می کند که 48 هزار نفر از این افراد کارمندانی هستند که به طور مستقیم با شهرداری قرارداد دارند. در واقع، مدیریت شهری هر ماه 650 میلیارد تومان حقوق پرداخت میکند و این در حالی است که در آمد شهرداری روزانه 20 تا 25 میلیارد تومان است که به طور کامل برای حقوق هزینه می شود.
افشانی با بیان اینکه اولین اقدامی که در شهرداری تهران انجام دادهام رفع آشفتگی ها بود، تصریح کرد: تا زمانی که سازمان منظمی نداشته باشیم نمی توانیم کارایی خوبی داشته باشیم، به همین دلیل در این مدت تلاش کردیم در مرحله اول آشفتگیها را از میان برداریم.
به گفته شهردار تهران، یکی از اقدامات مهم که لازم است کمیسون عمران مجلس شورای اسلامی به طور خاص به آن بپردازد تصویب لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریهاست؛ لایحه ای که با یک فوریت در دولت تصویب شده است.
وی گفت: یکی از مشکلاتی که شهرداریها از سال 62 تاکنون با آن درگیر هستند، موضوع درآمد پایدار است؛ در همین زمینه اقدام دولت برای افزایش سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده به 50 درصد، آن هم در شرایط سخت اقتصادی بسیار مهم است. نباید فراموش کنیم که تاکنون 33 درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها و 67 درصد به دولت تخصیص داده می شد که با این لایحه دولت بخشی از سهم خود را به شهرداریها اختصاص داد.
افشانی ادامه داد: بحث دیگر موضوع فروش اوراق مالی است؛ امسال برای تکمیل خط 7 مترو 700 میلیارد تومان اوراق منتشر شد که اکنون تمام آن فروخته شده است.
وی در ادامه پیگیری مباحث شفاف سازی و هوشمندسازی شهر را یکی از اولویت های کاری خود عنوان کرد و گفت: در این دوره یکی از اقدامات صورت گرفته هوشمندسازی و شفافیت است که با اجرای آن تمام درآمدها و قراردادهای شهرداری روی سایت شفافیت قابل رویت است. به زودی روند دریافت پروانه ساختمانی نیز 100 درصد هوشمند می شود و لازم نیست شهروندان برای دریافت پروانه ساختمان به شهرداری مراجعه کنند.
شهردار تهران ادامه داد: قرار است در آینده تمام اطلاعات ساخت و ساز در پهنههای مختلف نیز روی وبسایت قابل نمایش باشد تا در هیچ خیابان و منطقه ای بیش از حد مجاز ساخت و ساز صورت نگیرد.
افشانی در تشریح دیگر اقدامات مدیریت شهری به راه اندازی خزانهداری شهرداری اشاره کرد و گفت: با این اقدام تمام داراییهای شهرداری به خزانه واریز و از خزانه برداشت میشود تا درآمدها و هزینه ها مشخص باشد.
وی همچنین در خصوص افتتاح پروژه های عمرانی در کلانشهر تهران عنوان کرد: پروژه های عمرانی را براساس اولویت فعال کردیم، به این معنی که 5 تا 6 پروژه مهم را هدف قرار داده و به آن بودجه تخصیص دادیم و پس از تکمیل این پروژه ها به اجرای پروژههای بعدی می پردازیم.
شهردار تهران تکمیل پروژه زیرگذر آیت الله هاشمی رفسنجانی که نزدیک به دو کیلومتر طول دارد و روگذر آفریقا را از مهم ترین اقدامات در این زمینه معرفی کرد و به اتمام پروژه بزرگراه شهید صیاد شیرازی در بخش شمالی که در آینده نزدیک افتتاح می شود، پرداخت.
افشانی گفت: در چند ماه گذشته برای تکمیل بخش شمالی پروژه بزرگراه صیاد شیرازی، اقدامات اجرایی در سه شیفت انجام شد. منطق ما این است که پروژه های تکمیل نشده به درد شهر نمی خورند و ما اینگونه نباید سرمایه شهر را بخوابانیم.
افشانی در ادامه با اشاره به اینکه به تازگی 6 کیلومتر از خط 7 مترو با 5 ایستگاه شروع به کار کرده است، گفت: ایستگاههای خط 7 مترو را با اولویت مناطق محروم افتتاح کردیم و تمام خط 7 مترو تا سال 98 افتتاح خواهد شد. البته هرچند ماه یک بار در این خط شاهد افتتاح ایستگاه خواهیم بود.
وی تاکید کرد: لازم به ذکر است در تکمیل خطوط مترو انتشار اوراق مالی کمک بزرگی به شهرداری کرد که جا دارد در این خصوص از دولت قدردانی کنیم.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آلودگی هوای کلانشهر تهران تصریح کرد: یکی از عمدهترین مشکلات پایتخت آلودگی هوا است که حمل و نقل عمومی میتواند به رفع این مشکل کمک شایانی کند؛ دراین راستا قرارداد ساخت 630 واگن به تازگی منعقد شد.
وی در تشریح اقدامات اجتماعی شهرداری تهران نیز گفت: شب های فرهنگی اقوام را به مدت 31 شب در برج میلاد برگزار کردیم و هر شب را به یک استان اختصاص دادیم. در فصل تابستان نیز در بیشتر بوستانهای شهر، جشن شادستان برگزار شد.
بر اساس گزارش شهرنوشت، افشانی با تاکید بر اینکه طرح کمربند سبز تهران مهمترین اقدامی است که در شهرداری تهران انجام داده ام و فکر می کنم هر اندازه در شهرداری بمانم، اقدامی مهمتر و موثرتر از این اقدام نخواهم داشت، عنوان کرد: یکی از مسائلی که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آن تاکید داشتند مسئله کوهخواری است. بر این اساس از ابتدا تا انتهای تهران را به عرض 300 تا هزار متر برای کاشت درخت کانالکشی کردهایم. در حال حاضر گودها آماده است و برای آبیاری نیز لولهکشیهای لازم برای استفاده از آب پساب انجام شده است. این اقدامات با کم ترین هزینه انجام شده و در آذرماه عملیات کاشت درختان انجام میشود.