خبرگزاری ایسنا: سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید در گفتوگویی با فاکس اند فرندز در رابطه با اعمال مجدد تحریمها اظهار کرد: همانطور که مایک پمپئو اعلام کرد، اینها بخشی از سختترین تحریمهای اعمال شده هستند.
در حالی که پیش از این ترامپ ادعا کرده بود ایران پس از نقض برجام توسط آمریکا تغییر رفتار داده است سندرز در اظهاراتی متناقض گفت: تا زمانی که شاهد تغییر رفتار ایران باشیم، به آنها فشار میآوریم. تا به حال شاهد چنین تحریمهایی نبودهایم. ما به اعمال فشار بر روی ایران ادامه میدهیم. ما اطمینان حاصل میکنیم که تحریمها را به طریقی اعمال کنیم که بیشترین آسیب را داشته باشند؛ به طور مثال مثلا در بخش مالی و صنعت نفت. آنها این (تحریمها) را حس میکنند. این دقیقا به همین خاطر است که تحریمها آنها را نشانه گرفتهاند.
به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه مه همزمان با نقض برجام گفت که تحریمها علیه ایران را بازمیگرداند. در روزهای اخیر نیز مقامات این کشور بارها تاکید کردهاند که بخش دوم این تحریمها در موعد مقرر، امروز (پنجم نوامبر) اعمال خواهد شد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران پیش از این درباره بازگشت تحریمهای آمریکا گفت که واشنگتن توان بیشتری برای فشار بر کشورها و بنگاههای اقتصادی جهانی ندارد و این اقدام نیز یک جنگ روانی با هدف ایجاد هراس و دلهره در مردم است.
رهبر معظم انقلاب نیز روز شنبه در جمع دانشآموزان و دانشجویان، هدف آمریکا از جنگ و تحریم اقتصادی در طول 40 سال گذشته را فلج کردن و عقب نگه داشتن کشورمان دانستند و تصریح کردند: در این جنگ اقتصادی آنچه اتفاق افتاده، بر خلاف خواست آمریکاست، زیرا حرکت به سمت خودکفایی و تولید در داخل، سرعت گرفته و امروز صدها گروه فعال از جوانان خوشفکرِ دانشگاهی مشغول فعالیتها و کارهای مهمی در کشور هستند.
ایشان سپس به شرایط آمریکا در جهان اشاره کردند و افزودند: در یک نگاه وسیع تر، قدرت و اقتدار و هیمنه آمریکا در دنیا، رو به افول و زوال است و آمریکای امروز به مراتب ضعیفتر از آمریکای چهار دهه قبل است.
از سوی دیگر محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران شامگاه جمعه ساعاتی پس از اظهارات مقامهای آمریکایی درباره بازگشت تحریمها، با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همچنین وزرای امورخارجه آلمان، سوئد و دانمارک تلفنی گفتگو کرد.
همچنین دیگر طرفهای برجام، شامل اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان و انگلیس نیز با صدور یک بیانیه مشترک از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران «عمیقا» ابراز تاسف و تاکید کردند که این کشورها و اتحادیه اروپا از شرکتهایی که تبادلات تجاری قانونی با ایران دارند حمایت میکنند.
در بخش دیگری از این بیانیه هدف اتحادیه اروپا حمایت از فعالان اقتصادی عنوان شده که تحت قوانین و مقررات اروپا و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد با ایران تجارت میکنند.
وزیران امورخارجه اروپایی همچنین بر تعهد خود برای همکاری و بهویژه حفظ راههای ارتباط مالی با ایران و تضمین ادامه صادرات نفت و گاز ایران تاکید کردند.