ماهان شبکه ایرانیان

پیشنهاد وسوسه برانگیز قطر به عراق

انتخاب : سیاستمداران عراقی نزدیک به ایران از اجرای پیشنهاد قطر حمایت کرده و می گویند:« پیش از این، زمانی که دوحه در معرض محاصره عربستان قرار گرفت، تهران با ارسال مواد غذایی به قطر، در کنار آن ایستاد.»

روزنامه العرب چاپ لندن نوشت: منابع سیاسی در بغداد فاش کردند که دولت قطر به مسئولان عراقی پیشنهاد داده تا از بانکهای دوحه برای دور زدن تحریمهای آمریکا علیه ایران استفاده کند.

 

این منابع در گفتگو با العرب تصریح کردند که پیشنهاد مذکور از سوی وزیر خارجه قطر، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی مطرح شده است و این تلاشها در ضمن تمایل قطر برای کمک به ایران برای مقابله با تحریمهای سخت آمریکا جای می گیرد. این در حالی است که سیاستمداران عراقی نزدیک به ایران از اجرای پیشنهاد قطر حمایت کرده و می گویند:« پیش از این، زمانی که دوحه در معرض محاصره عربستان قرار گرفت، تهران با ارسال مواد غذایی به قطر، در کنار آن ایستاد.»

در همین حال، فرستاده وزارت خارجه آمریکا، برایان هوک، تصریح کرده که کشورش عراق را در لیست دولتهایی جای داده است که مشمول تحریمهای آمریکا علیه ایران نمی شوند و به این ترتیب بغداد می تواند همچنان برق و گاز را از ایران وارد کند.

اما یک مسئول آمریکایی این معافیت را موقت دانسته و مدعی شده است که این تصمیم به دنبال درخواست دولت عراق از ایالات متحده، مبنی بر دادن زمانی برای یافتن جایگزینی برای واردات انرژی از ایران، اتخاذ شده است.

سفارت آمریکا در بغداد اعلام کرده است که مهلت 45 روزه ای به عراق داده شده است تا از واردات گاز از ایران برخوردار شود. اما در این میان، نخست وزیر عراق، عادل عبدالمهدی در پاسخ به سوالی در مورد پایبندی کشورش به تحریمهای آمریکا علیه ایران گفته است:«عراق بخشی از منظومه این تحریمها نیست.»

منابع آگاه در بغداد اعلام کردند که ایالات متحده هم اکنون سلسله اقداماتی را آغاز کرده است تا بر ابزارهای مبادلات تجاری بین عراق و ایران نظارت داشته باشد.

تحلیلگران احتمال می دهند که عراق به نوعی معامله متوسل شود که براساس آن، مواد اولیه مورد نیاز در برخی بخشهای صنعتی در ایران را برای پرداخت بهای برق و گاز وارداتی خود، به این کشور صادر کند.

طبق اطلاعات العرب، طرف عراقی به ایالات متحده پیشنهاد داده است که حسابی با دلار آمریکا باز کند که در آن مبالغ مقروض به ایران در جریان واردات برق و گاز را قرار دهد، تا این مبالغ منحصرا برای واردات نیازهای انسانی به ایران صرف شود.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی