ماهان شبکه ایرانیان

کیخا: الگوی کشت به کشاورزان تحمیل شدنی نیست

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، احمد علی کیخا در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخش کشاورزی از بخش‌های اصلی اقتصاد کشور است که در تولید و اشتغال سهم قابل ملاحظه‌ای دارد، افزود: متناسب با این سهم در کلان بودجه‌ای کشور توجه کافی به آن نمی‌شود.

وی اضافه کرد: اگر حمایت‌هایی که دهه‌های گذشته از صنعت شد از محصولاتی که مزیت نسبی در کشور (زعفران، زرشک، پسته، انجیر و...) دارد می‌شد قطعاً امروزه جایگاه بهتری داشتیم.

کیخا با اشاره به اینکه در مجموع هنوز نتوانسته‌ایم کار تولید در روستاهای خودمان را به طور کامل اقتصادی کنیم چنانچه این مهم رخ داده بود ماندگاری در روستاها نیز بیشتر می‌شد، گفت: در روستاها به معنای درست و کامل توسعه کشاورزی و افزایش درآمد روستاییان تحقق پیدا نکرده و این سبب مهاجرت اهالی روستاها به شهرها شده است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه  این نقیصه وجود دارد که باید تلاش کنیم و با همکاری دستگاه‌های مرتبط با کمیسیون و سازمان برنامه و بودجه در سال آینده سهم بخش کشاورزی و محیط زیست افزایش یابد، ادامه داد: خارج از اعتبارات بودجه‌ای سالیانه طی چند سال اخیر بین 10 تا 12 میلیارد دلار در بخش آب و خاک کشور هزینه شده و این رقم قابل توجهی در طول تاریخ کشور بوده است.

وی لرستان را یکی از استان‌های پر آب کشور دانست و با بیان اینکه منشا تامین بخش قابل توجهی از آب شیرین کشور از این استان تامین می‌شود، تصریح کرد: در حوزه مدیریت منابع آب نه در لرستان بلکه در خوزستان، یزد، گیلان و سیستان در بخش کشاورزی و شرب و تالاب‌ها مشکل داریم.

کیخا یادآور شد: مشکلی که در رویکردهای مدیریت منابع آب کشور وجود دارد این است که به صورت بخشی‌نگری دیده شده نه جامع؛ پایبندی به اصول علمی نبوده به ویژه در حوزه سدسازی‌.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: طبیعت، کشاورزی، منابع آب و خاک از جمله ظرفیت‌های توسعه لرستان است و منطقی است که مردم این دیار باید از وضعیت اشتغال خوبی برخوردار باشند، نباید همه اشتغال این استان را در دل مزارع و عرصه‌های طبیعی ببینیم بلکه در حوزه فراوری محصولات کشاورزی، بسته‌بندی و صنایع پس از تولید می‌توانیم ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای اشتغال مردم اینجا ایجاد کنیم.

کیخا بیان کرد: گردشگری یکی از ظرفیت‌های خوب مردم استان است و در حوزه رویکردهای توسعه در این استان نیاز است به این مهم نگریسته شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در مورد کشت برنج  گفت: الگوی کشت موضوعی نیست که به کشاورزان تحمیل شود، بلکه سیستم بازار الگوی کشت را دیکته می‌کند و کشاورزان با توجه به هزینه تولید محصولات و قیمت فروش آن تصمیم به کشت می‌گیرند.

وی با بیان اینکه اگر قیمت‌ها در بازار منعکس کننده نیاز واقعی باشد کشاورز را به سمت کاشت درست سوق می‌دهد، بیان کرد: دولت‌ها باید حمایت‌ها را جهت‌دار و هدفمند کنند؛ اگر کشت برنج در استان به‌صرفه نیست دولت نباید حمایت‌های خود را جهت تقویت این محصول به کار گیرد؛ برعکس ظرفیت گیاهان دارویی در این استان باید مورد حمایت قرار گیرد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح‌هایی که در کمیسیون کشاورزی مطرح است شامل لایحه خاک که در شورای نگهبان بررسی نهایی شده و باید ایرادات آن را برطرف کنیم، دهکده رضوی در خراسان شمالی که لایحه آن از طرف دولت به کمیسیون کشاورزی آمده و دیگری طرح اصلاح قانون نظام مهندسی بوده که در حال بررسی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان