خبرگزاری فارس: امروز 15 نوامبر برابر با سالروز اعلام استقلال فلسطین در 15 نوامبر 1988 است. در این روز شورای ملی فلسطین، در الجزائر تشکیل جلسه داد و برای دومین بار استقلال فلسطین را اعلام کرد- اولین باری که استقلال فلسطین اعلام شد اکتبر 1948 در غزه بود-.
متن سند استقلال فلسطین در الجزائر (در 1988) بر مرکزیت قدس به عنوان پایتخت ابدی فلسطین تأکید میکند. در پایان جلسه شورای ملی فلسطین، سرود ملی فلسطین خوانده شده، 105 کشور فلسطین را به رسمیت شناختند و 70 سفیر فلسطین در کشورهایی که این کشور را به رسمیت شناخته بودند، مستقر شدند. سند استقلال را شاعر و نویسنده فلسطینی «محمود درویش» نوشته بود و «یاسر عرفات» رئیس وقت تشکیلات خودگردان آن را قرائت کرد.
وبگاه «مصراوی» در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت، امروز حدود 70 درصد کشورهای جهان فلسطین را به رسمیت میشناسند و فلسطین عضو ناظر سازمان ملل است. 30 سال از اعلام سند استقلال گذشت، برخی موضوعات تغییر کرده است؛ اختلافات داخلی میان فتح در کرانه باختری و نوار غزه محاصره شده زیاد شده؛ شهرک سازی به بالاترین حد خود رسیده، روند یهودیسازی قدس و اطراف آن تشدید شده، سفارت آمریکا به قدس منتقل شده و برخی کشورهای دیگر همین قصد را دارند، اما اشغالگر همچنان وجود دارد و تغییر نکرده است.
در ادامه این گزارش آمده است مذاکرات فلسطینی-اسرائیلی (سازش) در آوریل 2014 بدون هیچ نتیجهای به پایان رسید، زیرا تلآویو حاضر به توقف شهرکسازی و قبول مرزهای 1967 به عنوان اساس مذاکرات نشد و نپذیرفت که بازداشتشدگان فلسطینی را از زندانهایش آزاد کند.
بر اساس برآورهای رسمی اعلام شده از مرکز آمار فلسطین، در می 2016، 85 درصد از اراضی فلسطین که حدود 27 هزار کیلومتر میشود، تحت کنترل اسرائیل درآمده است.
بر اساس توافق اسلو که در سال 1993 میان سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» و رژیم صهیونیستی امضا شد کرانه باختری و نوار غزه باید تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان در میآمد. در سال 2005 رژیم صهیونیستی مجبور به ترک غزه شد، اما کرانه باختری همچنان تحت اشغال این رژیم است و تشکسلات خودگردان فقط کنترل 40 درصد آن را بر عهده دارد.
عریقات: جامعه جهانی به سند استقلال فلسطین، عینیت ببخشد
«صائب عریقات» دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» به همین مناسبت از جامعه جهانی خواست به سند استقلال فلسطین عینیت ببخشد.
بر اساس گزارش «الیوم السابع»، وی گفت: علیرغم سکوت جامعه جهانی در مقابل اقدامات اشغالگر و نیز همراه شدن دولت آمریکا با تقویت اشغالگر استعماری، آپارتاید و تسویه مسأله فلسطین، فلسطین همچنان منتظر است که جامعه جهانی به وظیفه سیاسی، قانونی و اخلاقی خود در این زمینه عمل کند.
عریقات ادامه داد باید دولت فلسطین با مرکزیت قدس اعلام و مشکل آوارگان بر اساس قطعنامه 194 حل شود، فورا تمامی اسرا آزاد شوند و رژیم اشغالگر به مسئولیتهای قانونی، سیاسی و اخلاقی خود در این ظلم تاریخی اذعان کند.
وی در ادامه تصریح کرد ملت فلسطین و سران آن ثابت کردهاند قادر به مقابله با تمام چالشها هستند و در حال حاض تلاش میکنند اختلافات داخلی را پایان دهند و به آشتی برسند.