به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، دولت پاکستان برای غلبه بر مشکلات کمبود منابع مالی و در راستای پرداخت بدهی های خارجی خود، به وام صندوق بین المللی پول (IMF) چشم دوخته است.
دولت پاکستان قصد دارد، حدود پنج تا 6 میلیارد دلار از صندوق بین الملی پول برای رفع بحران مالی کشورش وام بگیرد و اعلام کرده است که راهی جز اخذ وام از صندوق بین المللی پول ندارد.
در این راستا، اعضای یک هیات عالی رتبه متشکل از کارشناسان این نهاد بین المللی طی دو هفته اخیر در اسلام آباد به سر می برند.
هارولد فینگر که ریاست هیات صندوق بین المللی پول را در سفر به پاکستان بر عهده دارد، در دیدار «خسرو بختیار» وزیر طرح، توسعه و اصلاحات زیرینایی پاکستان از اقدامات اخیر دولت برای استحکام اقتصاد این کشور اظهار خرسندی کرد.
وی اضافه کرد: صندوق بین المللی پول از پروژه های تولید انرژی طرح دالان اقتصادی چین-پاکستان برای رفع نیازمندهای انرژی در پاکستان حمایت می کند.
فینگر ادامه داد: هر نوع طرح و برنامه که بتواند نیازمندهای انرژی پاکستان را تامین کند به رشد اقتصادی این کشور کمک خواهد کرد.
خسرو بختیار وزیر طرح، توسعه و اصلاحات زیرینایی پاکستان نیز با تشریح سیاست دولت جدید برای شکوفایی اقتصاد کشور گفت: طرح بزرگ مشترک کریدور اقتصادی چین - پاکستان (سی-پک) با پیشرفت های قابل توجه وارد فاز دوم خود شده که مهم ترین دستارود آن تاکنون، توسعه بخش صنعت، ابتکارات اقتصادی و سرمایه گذاری مشترک است.
وی افزود: به منظور رونق اقتصادی دولت به افزایش تولیدات کشاورزی و همچنین بهبود شبکه آبیاری توجه ویژه کرده است.
وزیر طرح، توسعه و اصلاحات زیرینایی پاکستان همچنین با بیان دستاوردهای فاز اول طرح دالان اقتصادی چین _ پاکستان (سی پک) گفت : هدف اصلی فاز اول توجه جدی به توسعه زیرساخت ها و تامین نیازمندهای انرژی بود.
وی گفت: دولت طرح های اصلاحات اقتصادی خود را در راستای استفاده بهینه از نیروی انسانی، امنیت جامعه و اشتغال زایی برنامه ریزی کرده است.
خسرو بختیار با بیان اینکه دولت کنونی بحران اقتصادی و مالی را از دولت قبلی به ارث برده است گفت: برای احیاء اقتصاد ملی، اصلاحات حرف اول را می زند در این راستا دولت پاکستان از تمامی ظرفیت خود استفاده می کند.
وی با تشریح اقدامات دولت برای کاهش واردات و افزایش صادرات گفت: دولت دست روی طرح هایی گذاشته است که تولید بیشتر و اشتغالزائی در پی دارد.
از سوی دیگر «اسد عمر» وزیر امور دارایی پاکستان نیز با اظهار خرسندی از گفت و گوهای انجام شده با تیم صندوق بین المللی پول گفت: دولت 19 وام را از صندوق بین المللی پول دریافت خواهد کرد و این آخرین وامی است که پاکستان از این نهاد بین المللی دریافت می کند.
لازم به ذکر است که با آغاز مذاکرات دولت پاکستان و صندوق بین المللی پول(IMF) برای دریافت وام از این صندوق، نگرانی ها در قبال کاهش احتمالی ارزش روپیه واحد پول پاکستان برابر دلار و دیگر ارزهای خارجی در بازار ارزی این کشور افزایش یافته است.
کارشناسان اقتصاد پاکستان بر این عقیده اند که صندوق بین المللی پول (IMF) برای ارائه وام چند میلیارد دلاری به این کشور شرایط سختی اعلام می کند که از مهم ترین آنها کاهش ارزش واحد پول پاکستان مقابل دلار، کاهش یا قطع یارانه های دولتی بر کالاهای اساسی مردم، افزایش سود بانکی، تلاش برای کاهش خسارت اقتصادی و اقدامات دولت برای افزایش درآمدها به صورت اعمال مالیات است.
در این راستا دولت پاکستان نیز باید اقدامات اساسی برای تامین و لحاظ شرایط تحمیلی از سوی صندوق بین المللی پول انجام دهد.