به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، مهدی امیری اصفهانی قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم قوه قضائیه در سی و دومین همایش مددکاری اجتماعی گفت: امروز جامعه بشری در مرحله گذار از یک دوره پایدار و با ثبات به یک دورهای است که وضعیت و مشخصات آن هنوز کاملا مشخص نشده است.
وی گفت: به صورت طبیعی این دوره گذار خطرات و تهدیدات جدی فراوانی را به همراه دارد، بحث رفتارهای مخاطره آمیز و امثال آن که ناشی از رویکردهای متفاوتی همچون رویکردهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و رفتارها منفعت طلبانه است زمینههای بروز ناهنجاریهای زیادی را در این مرحله گذار ایجاد کرده است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: با پیشرفت تکنولوژی و ابزارهای آن امروز مرزهای جغرافیایی به مانند گذشته دیگر وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: امروز دنیای بدون مرز ارتباطات و اطلاعات، بر رفتار بشریت حکومت میکند و تبادل ارتباطات و اطلاعات بدون محدودیت در دنیا در حال انجام است.
امیری اصفهانی اظهار کرد: این تبادل که یک مؤلفه برای پیشرفت است را نباید دست کم گرفته و آن را غیر قابل انکار دانست؛ اما تنوع در فرهنگ، آراء، عقاید به ویژه در حوزههای علمی یک ضرورت است تا امکان پیشرفت و توسعه فراهم شود.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: همه عواملی که ذکر شد زمینه بروز اختلاف و خطرسازی را بیش از گذشته فراهم میکند؛ یعنی علاوه بر حوزه فردی در حوزه عمومی هم نظم عمومی را مختل مینماید.
وی ادامه داد: همه اینها ما را به این سمت میبرد که تعامل، تفاهم و همزیستی را مورد توجه قرار دهیم، چون این تعامل و تفاهم یک ضرورت عقلی است. همچنین تحمل موافق و مخالف یک ضرورت دیگر عقلی در این خصوص است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: چیزی که برای پیشرفت و توسعه انکار ناپذیر است تحمل موافق و مخالف است. مدارای اجتماعی یک الزامی است که باید در مدیریت رفتار در جامعه مورد توجه قرار گیرد و بدون توجه به این مؤلفه نتیجهای جز برهم خوردن نظم عمومی و ضایع شدن حقوق اشخاص حاصل نخواهد شد؛ چون هر تعرض نامناسبی موجب تضییع حق دیگری خواهد شد.
وی بیان داشت: قانون اساس تصریح میکند که هیچ کس حق ندارد اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر و تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.
امیری اصفهانی اظهار کرد: مدارا در مبانی اسلام هم به شکل خاص و زیادی مورد تأکید و توجه قرار گرفته است. پیامبر اسلام (ص) میفرمایند که هر کس از مدارا بهره مند نباشد از خیر بهرهای نمیبرد. در عرصه اخلاقی و رفتاری هم تعهد برادرانه نسبت به سایرین و حتی غیر مسلمین مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در عرصه فرهنگی، آزادی نشریات و احزاب سیاسی مورد توجه قانونگذار بوده است. حتی در مناسبات بین المللی نسبت به موضوع مدارا توجهات خاصی وجود دارد و البته مدارا با رفتار سازشکارانه متفاوت است. مدارا اقدام و رفتار سازشکارانه رفتاری غیر قابل پذیرش است. نقش مدارا در دنیای امروزی نقشی آرامش بخش است که نتایج آن در صورت انجام قابل مشاهده است چون بدون مدارا همبستگی در جامعه شکل نمیگیرد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: نقش انسانهای صبور و بردبار در ایفای مدارا از مصادیق بارز این حوزه است.
امیری اصفهانی ادامه داد: متاسفانه شاهد هستیم که امروز شاخص تحمل و بردباری در جامعه بسیار افت کرده است و این موضوع خطری برای جامعه است که عاملی جدی در تشدید رفتارهای خشونت آمیز است.
وی افزود: ضرب و جرح ، نزاع دسته جمعی، قتل عمدی، اهانت ، تهدید، خشونت خانوادگی و سوانح رانندگی از موارد رفتارهایی است که در صدر فراوانی جرائم مورد رسیدگی در دستگاه قضایی هستند و ریشه همه این جرائم در عدم تحمل و بردباری نهفته است، لذا همه رفتارها فعلی و رفتارهای گفتاری اگر با خشونت همراه شود جامعه را با مشکل رو به رو میکند.
امیری اصفهانی تصریح کرد: ارتقاء و باز آفرینی ارزشهای اخلاقی یک ضرورت جدی برای حل مشکلات ذکر شده است. بخشش ، صبوری ، تحمل ، گشاده رویی و مهربانی مؤلفه های گمشده جامعه امروز ما هستند که نیاز به بازآفرینی این ارزشها بسیار ضروری است. نشاط جامعه یک مؤلفه دیگر است که در جامعه دچار نقص شده است و جامعه ما به آن احتیاج دارد.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم قوه قضائیه گفت: مدارا کردن نقش فراوانی در افزایش امنیت عمومی و اجتماعی جامعه دارد که باید به طور ویژه و تخصصی به این موضوعات پرداخته شود.
وی تصریح کرد: در خصوص افزایش صبر و بردباری دستگاههای مختلف نقشهای خود را باید ایفا کرده و فرهنگ مدارا ترویج شود.
امیری اصفهانی ادامه داد: متأسفانه امروز فردی که پس از آزادی از زندان به جامعه بر میگردد کسی حاضر نیست او را مشغول به کار کند و این کار جامعه منشاء آسیبهای دیگری می شود لذا جامعه باید نسبت به بازاجتماعی کردن این افراد نقش خود را ایفا کند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری ازوقوع جرم قوه قضائیه در پایان بیان کرد: معاونت اجتماعی قوه قضائیه در چند سال اخیر به موضوعات حاد اجتماعی ورود کرده و اقدامات ارزشمندی در این سالها داشته است و درسال 96 هم برای این حوزهها برنامههای جدی تدارک دیده است.