ماهان شبکه ایرانیان

تغذیه نوروزی در برخی بیماری‌ها

با توجه به ایام نوروز تحریریه دنیای تغذیه برآن شد که مطالب کاربردی برای این ایام را در نظر بگیرد. از این رو تغذیه نوروزی برای برخی بیماری‌ها را در این مقاله می‌خوانید.

تغذیه نوروزی در برخی بیماری‌ها

 

دیابتی ها

افراد باید با برنامه‌ریزی در دیدوبازدید اول از بین میوه‌ها خیار مصرف کرده چرا که این میوه کم کالری است و در دید و بازدیدهای بعدی نیز برخی از میوه‌ها و تنقلات را انتخاب کرده و از زیاده‌روی جدا پرهیز کنند.

مصرف چای در هر دید و بازدیدی درصورتی که با قند مصرف نشود، منعی ندارد اما افراد باید سعی کنند که در مصرف شیرینی نیز زیاده‌روی نکنند.

دیابتی‌ها باید در ایام نوروز از نظر تغذیه‌ای بیش از سایرین مراعات کنند این در حالی است که برخی از بیماران دیابتی بیماری خود را نزد بستگان خود پنهان کرده و پنهان کردن این موضوع موجب زیاده‌روی در مصرف برخی از مواد غذایی می‌شود که برای آنها مضر است.

 

دیالیزی‌ها

دیالیزی‌ها تا حد امکان آجیل نخورند و درصورت تمایل به مصرف آن از آجیل‌های بی‌نمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود. برخی آجیل‌ها پتاسیم زیادی دارند و مصرف زیاد آنها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند.

میوه‌هایی مانند پرتقال، لیموشیرین و نارنگی پتاسیم زیادی دارند؛ بنابراین بیماران دیالیزی نباید در مصرف این میوه‌ها افراط کنند و بهتر است روزانه یک پرتقال یا یک لیموشیرین مصرف کنند تا پتاسیم خون آنان بیش از حد متعارف افزایش نیابد.

این بیماران بیش از یکی دو روز قصد مسافرت دارند باید پیش از سفر با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مقصد به‌منظور دیالیز هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. تعداد کمی از بیماران، دیالیز صفاقی می‌شوند. این بیماران باید مایعات و وسایل استریل و پانسمان را در طول سفر به همراه داشته باشند؛ به‌عنوان نمونه هر روز به چهار بگ مایعات نیاز دارند.

بیماری قلبی

یکی از الویت‌های غذایی بیماران قلبی دریافت وعده‌های (اصلی و میان‌وعده) روزانه به طور منظم می‌باشد که بی‌نظمی در خوردن و مشکلات به دنبال آن خود می‌تواند فشار اضافی به عملکرد قلب وارد کند.

توصیه بر این است که صبحانه به عنوان اولین و مهم‌ترین وعده روزانه مد نظر قرار گیرد و در حد متعادل و مناسب میل شود که خود مانع پرخوری در طول روز می‌شود.

وعده شام تا حدامکان سبک و مختصر (انواع سالاد سبزیجات با آبلیمو و روغن زیتون / سوپ سبزیجات / لقمه‌های سالم مانند نان و پنیر و سبزیجات / شیر و خرما / ماست و خیار و گردو / ترکیب ماست و میوه‌های طبیعی) میل شود که افراد خواب خوب و آرامی نیز داشته باشند.

برای میان‌وعده‌ها توصیه به مصرف آجیل خام و بدون نمک و مغزها، میوه‌های تازه و برگه‌ها، شیرینی‌های کوچک در حد متعادل می‌شود. از مصرف شیرینی‌های خامه‌ای و تر و انواع شکلات‌ها و کیک و آجیل شور و در مقدار زیاد  در هر دید و بازدید بپرهیزید.

یبوست 
نداشتن تحرک، عدم دریافت مایعات کافی، عدم دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی، غذاهای پرچرب و سرخ کردنی، عدم دفع به موقع مدفوع، مصرف برخی داروها و مصرف زیاد کلسیم می‌تواند در نوروز یبوست ایجاد کند.

اولین و ساده‌ترین راهکار مبارزه با یبوست مطمئناً همان مصرف به اندازه (8 تا 12 لیوان) و البته منظم آب است. از غذاهای آبدار مثل سوپ، آش، میوه‌های آبدار، سبزی‌های آبدار (مثل خیار و گوجه‌فرنگی و کاهو) استفاده نمایید. بدن یک فرد بطور متوسط  روزانه به 25 تا 30 گرم فیبر نیاز دارد که می‌توان آن را از سبزیجات، میوه‌ها، غلات (بخصوص سبوسدار) و حبوبات گرفت. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان