به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از روزنامه تلگراف، کلیه باجههای فروش بلیت تاج محل از این هفته برای فروش به شهروندان هندی از 50 روپیه به 250 روپیه (14500 تومان) و برای خارجیان به 1100 روپیه (63800 تومان) تغییر کرده است.
از آنجایی که بیشتر بازدیدکنندگان تاج محل از توریستهای خارجی هستند، افزایش بلیت بازدید این بنا میتواند تأثیری بسزایی در کاهش ورود خارجیان به تاج محل داشته باشد.
یکی از مقامات باستان شناسی هند گفت، دولت مسئول نگهداری تاج محل است و ما با افزایش قیمت بلیت به دنبال کاهش تردد بیش از اندازه مردم به این مکان هستیم.
به گفته این مقام هندی، بر اساس محاسبات ، این اقدام آمار بازدیدکنندگان از این مکان را 15 تا 20 درصد کاهش میدهد و در عین حال سبب افزایش درآمد برای حفاظت از این مکان تاریخی خواهد شد.
دولت هند ابتدای امسال برای کاهش تعداد توریستهای خارجی تصمیم گرفت تا تعداد بازدیدکنندگان تاج محل را تا 40 هزار نفر در روز محدود نمایند.
سازمان باستان شناسی هند در ماه گذشته آبان از مسلمانان خواست برگزاری نماز جماعت در تاج محل را به غیر از روزهای جمعه متوقف کنند.
هر چند این درخواست سبب ایجاد نارضایتی میان مردم مسلمان در شهر اگرا شده است، اما مقامات سازمان باستان شناسی اعلام کردند از دادگاه عالی این کشور حکمی دریافت کردهاند که مصمم هستند آن را اجرا کنند.
تاج محل روزهای جمعه به روی عموم مردم بسته است، اما مردم محلی میتوانند بدون پرداخت بهای بلیت وارد این مکان تاریخی شده و در نماز جمعه شرکت کنند.
در ماه جولای (تیر) دادگاه عالی هند ورود مسلمانان غیر محلی به تاج محل جهت حضور در نماز جماعت را ممنوع کرد.
امام جمعه مسجد تاج محل به نام سید صادق علی که خانواده او در دهههای گذشته امامت نماز در این محل را بر عهده داشته از این تصمیم سازمان باستان شناسی هند ابراز نارضایتی کرده است.
این بنای تاریخی در سال 1631 میلادی توسط شاه جهان امپراتور مغول بهعنوان مقبره برای همسر خود «ممتاز محل» احداث شده است.
بر اساس آمار دولتی هند در سال 2016 میلادی، تقریباً شش میلیون و 500 هزار نفر نفر از این مکان بازدید کردند.
تاج محل یکی از ممتازترین نمونههای معماری هندی-اسلامی است که در قرن 17 توسط یک امپراتور مغول به نام شاه جهان به یاد همسر فقیدش ساخته شد.
برخی متصدیان محلی گردشگری در شهر آگرا، مقامات دولت ایالتی را متهم میکنند که تمام توجه خود را به ارتقای گردشگری مذهبی به نفع آثار باستانی مربوط به هندوها معطوف کردهاند.