ماهان شبکه ایرانیان

بلاک‌چین جایگزین سوئیفت می‌شود

ایسنا : یک کارشناس حوزه بلاک‌چین گفت: این بستر به ‌تدریج جای سوئیفت را خواهد گرفت و اکنون نیز بخشی از وظایف سوئیفت در این بستر انجام می‌شود و بانک‌های اروپایی در حال بهره‌گیری از آن هستند.

مصطفی نقی‌پور با بیان اینکه کشورهای قدرت‌مند جهان با شتاب، سرمایه‌گذاری بر فناوری بلاک‌چین را آغاز کرده‌اند و برخی سرویس‌های خود را در حال حاضر در این بستر به ‌صورت بین‌المللی عرضه می‌کنند، اظهار کرد: ایران نیز باید حرکت در این مسیر را با سرعت بیشتری دنبال کند تا بتواند جایگاهی در این بخش کسب و محصولاتی را در این بستر حداقل در حوزه خاورمیانه به کشورهای اطراف ارائه دهد.

وی درخصوص استانداردهای دفتر کل توزیع‌ شده در اجرای بلاک‌چین، افزود: استانداردهای بلاک‌چین مستقل از استانداردهایی که در تولید و کنترل نرم‌افزار در بحث امنیت استفاده می‌شود، نیست و چارچوب مستقلی ندارد.

طبق اعلام بانک مرکزی، این کارشناس حوزه بلاک‌چین تصریح کرد: البته برای برخی ارزهای رمزنگاری‌ شده، دستورالعمل‌هایی منتشر می‌شود که بر اساس آن، توسعه‌دهندگان بتوانند فعالیت خود را انجام دهند اما چیزی به‌ عنوان استاندارد در بستر بلاک‌چین وجود ندارد.

نقی‌پور اضافه کرد: بلاک‌چین نوعی فناوری است و از این ‌رو رگولاتور نمی‌تواند برای آن استاندارد تعیین کند و تنها با رگولاسیون می‌تواند شرایطی برای کاربردهای این فناوری تعیین کند؛ مثلاً شرط اخذ مجوز از بورس برای افرادی که در تأمین مالی جمعی و بورس فعالیت دارند، تعیین و آن‌ها را ملزم به رعایت قوانینی خاص می‌کند.

مدیر آزمایشگاه نوآوری بلاک‌چین افزود: گزارش تراکنش‌های مشکوک برای مبارزه با پول‌شویی یکی از این قوانین است که باید در این حوزه رعایت شود.

نقی‌پور با تاکید بر اینکه بلاک‌چین نقش موثری در بهبود خدمات بانکی دارد، اظهار کرد: ایجاد شفافیت، افزایش امنیت، حفاظت از حریم خصوصی کاربران، کاهش هزینه‌های مرتبط با بانک‌داری و پرداخت به همراه افزایش کارایی از مزیت‌های عمده این فناوری است.

وی یادآور شد: راهکارهای بلاک‌چین می‌تواند تضمین مضاعفی برای تامین امنیت اطلاعات و حفظ تراکنش‌های مشتریان ویژه بانک‌ها باشد، به طوریکه بانک‌های عربستان و بحرین برای مشتریان ویژه خود و در تراکنش با ارقام بالا از بستر بلاک‌چین بهره می‌برند تا نگرانی‌ها در خصوص حمله سایبری و خطر دست‌کاری‌ها کاهش یابد.

نقی‌پور افزود: یکی دیگر از مزیت‌های بلاک‌چین جلوگیری از تقلب و حمله سایبری در حوزه اعتبار اسنادی و گشایش ال‌سی است.

این کارشناس حوزه بلاک‌چین با رد این ادعا که بلاک‌چین در تمام زمینه‌ها کاربرد دارد، گفت: باید نیازها در این حوزه را بررسی و صورت‌ مسئله‌هایی که در حال حاضر با راهکار بلاک‌چین می‌تواند حل شود را تعیین کرد.

وی خاطرنشان کرد: در بخش‌هایی که تقلب و نفوذ سایبری اتفاق می‌افتد یا محرمانگی اطلاعات اهمیت دارد، بهره‌گیری از بستر بلاک‌چین راه‌گشاست و بانک‌های متعددی به سمت بهره‌گیری از این فناوری حرکت کرده‌اند.

به گفته این کارشناس بانکی، در حوزه تأمین مالی تجاری، بانک‌های بزرگ دنیا سرویس‌های خود را در بستر بلاک‌چین به‌ صورت آزمایشی راه‌اندازی کرده و در حال تست آن هستند.

به گزارش ایسنا، با بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران و مشکلات ایجادشده در زمینه نقل و انتقالات بین‌المللی پول، توجه به رمزارزها و فناوری بلاک‌چین در نظام بانکی کشور بیش از پیش اهمیت یافته که این موضوع می‌تواند در هشتمین همایش سالانه بانک‌داری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع انقلاب بلاک‌چین که در روزهای 9 و 10 بهمن‌ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد، بررسی شود.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان