اینترنت پر است از دادههای مختلف و متنوع. تقریبا بخشی از همهی اطلاعاتی که در دنیا جریان دارد را میتوان در فضای آنلاین و اینترنت پیدا کرد. البته همهی این دادهها در فایلهای اکسل جمع آوری نشدهاند. جالب است بدانید که تجسم داده ها میتواند آنها را زیبا و فوق العاده نمایش دهد. به عنوان مثال، شما میتوانید با استفاده از تجسم کردن این دادهها تراکم یک شهر را بهتر درک کنید.
در این مطلب قصد داریم 11 وبسایت مختلف را معرفی کنیم که در زمینهی ارائهی دادهها به صورت مصور کار میکنند. این وبسایتها میتوانند دادهها و آمار مختلف را با ایجاد اشکال متنوع برایتان به تصویر بکشند. در واقع اطلاعاتی که ممکن است برای یادگیریشان ساعتها مطالعه نیاز باشد را میتوانید در چند ثانیه با تماشای تحلیل دادههای مختلف یاد بگیرید. این مطلب را از دست ندهید.
وبسایت پودینگ به انتشار مقالههای آماری و تحلیل دادهها میپردازد، البته به گونهای که احتمالا در هیچ وبسایت دیگری آن را مشاهده نمیکنید. در این وبسایت میتوانید دادههایی مربوط به شباهت متن آهنگهای پاپ و میزان تکرار ابیات خوانده شده در آهنگهای مختلف، تحلیل دیالوگهای فیلمها در ژانرهای گوناگون و بسیاری دیگر را مشاهده نمایید. همهی این دادهها طوری تصویر شدهاند که از تماشای مقایسهی آنها نه تنها خسته نخواهید شد، بلکه دوست دارید تا آخرین قطره از جزئیات آن را متوجه شوید.
این وبسایت همانطور که از نامش پیداست به شما اجازه میدهد تا ویروسهای مختلف را به صورت تصویری و در مدلهای سه بعدی بررسی کنید. وبسایت یاد شده نگاهی نزدیک از خواص خاص ویروسهای مختلف را برایتان به تصویر میکشد. مثلا به شما میگوید که آیا واکسنی برای آنها در دسترس هست یا نه. همچنین میتوانید نوع ژنوم، ساختار و بسیاری دیگر از خاصیتهای ویروسهای مختلف را مشاهده کنید. دقت Virus Explorer به حدی است که حتی اندازهی طراحی این ویروسها را هم رعایت کرده تا شباهتها و تفاوتهای آن را بهتر متوجه شوید.
وبسایت Flag Stories یا داستان پرچمها، میتواند مقصد رویایی افرادی باشد که علاقمند به مطالعهی پرچمهای گوناگون هستند. این وبسایت با دهها طراحی مختلف و منحصر به فرد به ارزیابی پرچم کشورهای مختلف پرداخته و استفاده از رنگها، نمادها و بسیاری دیگر از مسائل مربوط به پرچمها را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده است. اگر علاقمند به یادگیری اطلاعات مربوط به پرچمها هستید به هیچ عنوان وبسایت Flag Stories را از دست ندهید.
این وبسایت همانطور که از نامش پیداست به مقایسهی اطلاعات ساختمانهای بلند در دنیا میپردازد. تفاوتها طوری بیان شدهاند که درکشان بسیار ساده خواهد بود. دیتابیس وبسایت یاد شده پر شده از اطلاعات مربوط به دهها هزار ساختمان بلند در دنیا که هرکدام دارای جداول مربوط به خودشان هستند. در Skyscraper Page میتوانید به دسته بندی برجها بر اساس منطقه و کشورشان نیز بپردازید.
یک وبسایت فوق العاده که شکل قارهها را در زمانهای مختلف روی کرهی زمین به تصویر میکشد. این وبسایت همهی ابزارهای لازم برای به تصویر کشیدن کرهی زمین در زمانهای مختلف را در اختیارتان قرار میدهد تا جنس زمین و بافت آن را در دورههای مختلف مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهید. PBDP Navigator گزینهای مناسب برای زمین شناسان و متخصصین این امر خواهد بود.
تا به حال برایتان جالب بوده که بدانید ایران از نظر مساحت با چه مقدار مساحت از اروپا برابر است؟ شاید کمی تصور کردنش دشوار باشد. اما با استفاده از این وبسایت میتوانید به راحتی این کار را به انجام برسانید. کافیست بخش خاصی را روی نقشه انتخاب کنید و آن را در بخش دیگری از کرهی زمین قرار دهید تا تفاوت اندزهشان را به طور کامل درک نمایید.
این وبسایت شباهتهای زیادی به اولین وبسایت پیشنهادی مطلب یعنی پودینگ دارد. البته با این تفاوت که دارای رنگها و موضوعات بسیار بیشتری است. Information is Beautiful همانطور که انتظار دارید دادههای مختلفی را از موضوعات جذاب جدا میکند و تحلیل آنها را به بهترین شکل ممکن برایتان به تصویر میکشد.
یکی دیگر از وبسایتهای جالب در زمینهی ارائهی دادههای جذاب، The colors of Motion است. این وبسایت به تحلیل رنگهای مختلف مورد استفاده در هر فریم از فیلمها میپردازد. وبسایت یاد شده هر فریم از فیلمهای مختلف را به یک رنگ تبدیل میکند و آنها را به تصویر میکشد. در The Colors of Motion میتوانید رنگ هر فریم از فیلمهایی مثلا Blade Runner 2049، ذهن زیبا و بسیاری دیگر را مشاهده کنید. همچنین میتوانید با قیمت 20 دلار پوستر رنگهای استفاده شده در هر فریم از فیلمها را خریداری کنید.
یک وبسایت جالب دیگر در این زمینه Bird Sounds نام دارد. این وبسایت بخشی از آزمایشهای گوگل محسوب میشود و به ارائهی صداهای دهها هزار پرندهی مختلف میپردازد. در اولین صفحهی آن میتوانید همه صدهای موجود را به تفکیک فرکانسی که دارند مشاهده کنید. همچنین امکان جستجو نیز امکان پذیر است.
پیکسل چارت وبسایتی به شمار میرود که عکسهای مختلف را دریافت کرده و آنها را به هزاران هزار تصویر کوچکتر تجزیه میکند و شدت رنگ هرکدام از آنها در هیستوگرام به تصویر کشیده میشود. این وبسایت برای عکاسانی که میخواهند اطلاعاتشان را افزایش دهند میتواند وبسایتی فوق العاده باشد. علاوه بر انیمیشنهای عجیب و غریب، پیکسل چارت حداکثر تعداد پیکسلهای یک عکس را نمایش میدهد و آنها را بر اساس روشنایی، رنگ، اشباع رنگ یا Saturation و بسیاری از موضوعات دیگر گروه بندی میکند.
مجموعهی آیتمهای قدیمی کتابخانهی عمومی نیویورک یکی دیگر از اپلیکیشنهای داده محور است که باید آن را بررسی کنید. این وبسایت دارای صدها هزار آیتم قدیمی از قرن یازده میلادی است. نامههای مختلف از اشخاص مهم تاریخی، هفتمین نقشهی اروپا و بسیاری از آیتمهای ارزشمند دیگر. وب اپلیکیشن یاد شده به شما اجازه میدهد تا آیتمها را بر اساس قرن، ژانر، مجموعه و حتی رنگ طبقه بندی نمایید.