میزان از عملکرد ستاد دیه کشور در آستانه چهل سالگی انقلاب گزارش می‌دهد

از آزادی ۱۲۰ هزار زندانی نیازمند جرائم غیرعمد تا برگزاری ۲۱۲۰ جشن گلریزان / گذشت ۳۹ هزار میلیاردی شکات برای آزادی ۹۴ هزار زندانی در ۱۰ سال گذشته

ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند که در سال ۱۳۶۹ با هدف آزادی بدهکاران غیربزهکار بنیان نهاده شد، از ابتدای سال ۱۳۸۸ تا پایان دی ماه امسال با برگزاری ۲۱۲۰ جشن گلریزان و جمع‌آوری مبلغی معادل ۳۲۴ میلیارد تومان، زمینه آزادی هزاران زندانی جرائم غیرعمد را فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، ایراد صدمه بدنی یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی و حوادث کارگاهی، محکومیت‌های مالی همچون نفقه، مهریه معقول و چک‌های غیرکلاهبرداری و .. از واقعیت‌های تلخی است که این روز‌ها تعدادی از افراد را گرفتار زندان و تحمل حبس می‌کند. حوادثی که بی خبر از راه می‌رسند و گاهی شیرازه یک زندگی به دلیل این اتفاق از هم پاشیده می‌شود.

ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند به همّت رئیس وقت سازمان زندان‌ها شهید والامقام حاج سید اسدالله لاجوردی در سال 1369 با هدف آزادی بدهکاران غیربزهکار بنیان نهاده شد که در طول سه دهه از فعّالیّت خود توانسته است، بیش از 120 هزار نفر از زندانیان نیازمند جرائم غیرعمد را از زندان‌ها آزاد و به آغوش خانواده بازگرداند.

نگرش خداپسندانه و انساندوستانه این شهید بزرگوار در آزادی زندانیان جرائم غیرعمد، بارقه‌های امید را در دل زندانیان نیازمند آبرومند بدهکار در جرائم غیرعمد ایجاد نمود و بازگشت به آغوش خانواده و جامعه را در بین این مددجویان پر رنگ‌تر کرد.

آزادی 94 هزار زندانی با بدهی 63 هزار میلیاردی

با تلاش ستاددیه کشور در طی 10 سال گذشته تعداد 94 هزار و 721 نفر با مبلغ بدهی بالغ بر 63 هزار میلیارد ریال از زندان آزاد شدند که گذشت 45 درصدی شکات در پی برگزاری جلسات متعدد صلح و سازش ستاددیه بالغ بر 39 هزار میلیارد ریال دراین رابطه چشمگیر است.
 
از آزادی 120 هزار زندانی نیازمند جرائم غیرعمد تا برگزاری 2120 جشن گلریزان / گذشت 49 میلیاردی شکات برای آزادی 94 هزار زندانی

اولین جشن گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در ماه مبارک رمضان سال 1369 بر پا شد و پایه‌های این نهاد خیریه با عنوان ستاددیه سازمان زندان‌ها شکل گرفت، در سال 1376 با ساختار جدید، بعنوان یک مؤسسه خیریه و مردم نهاد، با هدف کمک به آزاد سازی زندانیانی که به دلیل عدم توانایی نسبت به پرداخت دین (حق الناس) در جرائم غیر عمد مانند: ایراد صدمه بدنی و یا قتل غیر عمد ناشی از تصادفات رانندگی، حوادث کارگاهی، محکومیت‌های مالی نظیر مهریه معقول و نفقه، چک‌های بلامحل غیرکلاهبرداری در زندان‌ها محبوس می‌باشند، با ثبت در اداره ثبت شرکت‌ها، فعالیت خود را در سراسر کشور تداوم بخشید.

هرساله چراغ جشن گلریزان با حمایت‌های مدبّرانه رهبر معظم انقلاب در ماه مبارک رمضان با دستان ایشان روشن می‌شود و همچنین عنایات ویژه رؤسای معزّز قوای مقننّه و مجریه و بویژه قوه قضاییه پشتوانه پر برکت این حرکت عظیم بوده است.

در راستای جشن‌های گلریزان نمایندگی ستاددیه کشور از ابتدای سال 1388 تا پایان دی ماه امسال با برگزاری 2120 جشن گلریزان و جمع‌آوری مبلغی معادل 324 میلیارد تومان زمینه آزادی هزاران زندانی را فراهم نموده است که نه با سوء نیت مجرمانه بلکه بر حسب نداری یا بعضا ندانم کاری حاصل از جرایم غیرعمد روانه زندان شده بودند.
 
کمک به سیستم قضایی در مختومه شدن پرونده‌های مطروحه، کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و در نتیجه صرفه‌جویی در هزینه سازمان زندان‌ها در امر نگهداری این دسته از مددجویان و همچنین ارتقاء توان سازمانی در اجرای برنامه‌های اصلاحی و تربیتی از دیگر این دستاورد‌ها است.

در بند نمودن یک بدهکار مالی آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی متعددی را برای فرد زندانی و خانواده او به همراه دارد که حادث شدن این مشکلات بیشتر ناشی از غیبت سرپرست خانواده در خانه می‌باشد که تبلیغ و تلاش برای استفاده حداکثری از مجازات‌های جایگزین حبس در قبال بدهکاران چک، و زندانیان زن از دیگر برنامه‌های ستاد دیه در طول این سال‌ها بوده است.

آثار ناشی از ترویج فرهنگ نوع دوستی واصلاح ذات البین، اخذ گذشت حداکثری از شکات و مال باختگان و به نوعی ایجاد رضایت عمومی در جامعه از جانب گروه‌های صلح و سازش ستاد دیه بر کسی پوشیده نیست که تمامی این توفیقات در سایه فعالیت‌های آموزشی و پیشگیرانه این مجموعه حمایتی محقق شده است.
 
از آزادی 120 هزار زندانی نیازمند جرائم غیرعمد تا برگزاری 2120 جشن گلریزان / گذشت 49 میلیاردی شکات برای آزادی 94 هزار زندانی

درراستای اقدامات گسترده ستاددیه کشور علاوه بر ایجاد زمینه آزادی زندانیان جرائم غیرعمد می‌توان اصلاح وتصویب قانون بیمه اجباری خسارات وارده شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 20/2/95، اصلاح قانون صدور چک و همچنین پیگیری اصلاح قوانین مربوط به مهریه اشاره کرد.

در سال 1378 با تحقیقات و بررسی‌های میدانی که از سوی ستاد دیه صورت پذیرفت این نتیجه حاصل شد که در تصادفاتی که صورت می‌گیرد، تعداد زیادی از رانندگان به دلیل نداشتن گواهینامه و یا بیمه، روانه زندان می‌شوند که سرانجام ستاد دیه با یک آسیب شناسی دقیق طی 18 سال، موفق شد تا در اردیبهشت ماه سال 1395 قانون بیمه شخص ثالث را در مجلس تصویب نماید تا به این ترتیب دیگر شاهد حضور افرادی به دلیل تصادف در زندان‌ها نباشیم.

به زندان افتادن افراد بدلیل بدهکاری بویژه در جرائم غیر عمد، آثار زیانباری را نه تنها برای مددجویان و خانواده آنان در بر دارد بلکه قربانیان جرم نیز باید این آثار و زیان‌ها را تحمل نمایند. لطمات روحی و روانی، فساد‌های اخلاقی، اعتیاد و دیگر آسیب‌های اجتماعی از عواقب این امر است، اگر چه بخشی از آسیب‌ها با پرداخت دین از طریق ستاد دیه؛ از یکطرف برای خانواده آسیب دیده و از طرف دیگر برای خانواده آسیب رسان قابل جبران است، ولی بخش عمده‌ای از این صدمات کاری بسیار سخت و دشوار است. بدون شک اگر آتش‌های شعله ور شده مهار نشود، خانواده‌های متعددی دچار این آسیب‌ها خواهند شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر