ماهان شبکه ایرانیان

چرا اندازه کاکتوسم کوچک شده و آب می‌رود؟

یک کاکتوس سالم که آبیاری مناسبی دارد و بیماری هم ندارد سایزش خیلی آب نمی‌رود. وقتی سایز کاکتوس‌تان کوچک می‌شود یعنی اشکالی در روش نگهداریش وجود دارد و مقدار آبی که به آن می‌دهید کافی نیست یا گرفتار بیماری شده است.

چرا اندازه کاکتوسم کوچک شده و آب می‌رود؟

گیاهان باید رفته رفته بزرگ‌تر شوند، این روند طبیعی رشد آنها است؛ پس زمانی که گیاه‌تان کوچک‌تر می‌شود و آب می‌رود باید بررسی کنید که چه مشکلی برایش پیش آمده است؟

یک کاکتوس سالم که آبیاری مناسبی دارد و بیماری هم ندارد سایزش خیلی آب نمی‌رود. وقتی سایز کاکتوس‌تان کوچک می‌شود یعنی اشکالی در روش نگهداریش وجود دارد و مقدار آبی که به آن می‌دهید کافی نیست یا گرفتار بیماری شده است.

آبیاری کم

اگر به کاکتوس‌تان آب کافی ندهید چروک می‌شود و اندازه‌اش کوچک می‌شود (به اصطلاح آب می‌رود). کاکتوس‌ها در طول تابستان آب بیشتری نسبت به زمستان نیاز دارند. برای آبیاری مجدد کاکتوس باید اجازه دهید خاک آن بین دو آبیاری خشک شود. در اکثر مواقع و برای خیلی از کاکتوس‌ها یک آبیاری سبک هر چند هفته کفایت می‌کند. این را به خاطر داشته باشید که کاکتوس‌هایی که بومی جنگل‌های بارانی هستند، مثلا کاکتوس کریسمس، به آبیاری و رطوبت بیشتری نیاز دارند.

اگر کمتر از حد مورد نیاز کاکتوس‌تان به او آب داده اید و حالا کاکتوس آب رفته، پس مشخصا مشکل از آبیاری است. دفعات آبیاری و مقدار آب را بیشتر کنید و منتظر نتیجه باشید. اگر دقیقا نمی‌دانید چه مقدار باید به کاکتوس‌تان آب دهید، از اینترنت یا کتاب‌ها کمک بگیرید.

فاکتورهای محیطی

اگر کاکتوس‌تان را در بیرون از خانه نگهداری می‌کنید و آبیاری آن را به عهده باران گذاشته اید، در فصول خشک که باران نمی‌بارد سایز کاکتوس‌تان کوچک شده و آب می‌رود. ممکن است بگویید تا الان این اتفاق برایش نیافتاده بود، اما باید این را در نظر داشته باشید که کاکتوس‌ها مانند بقیه گیاهان نیستند و تاثیر آبیاری کم را در مدت زمان کوتاه نشان نمی‌دهند. درمورد کاکتوس‌هایی که در بیرون از خانه پرورش داده می‌شوند باید مواظب بود و مقدار باران را دقیق زیر نظر داشت. اگر برای مدت طولانی باران نباریده، باید کاکتوس‌تان را خود آبیاری کنید. ریشه برخی گونه‌های کاکتوس در طول خشکی خود به خود آب می‌روند و جوانه‌های جانبی هم آب خود را از دست داده، کوچک می‌شوند و در نهایت خشک می‌شوند. مقدار آبی که یک کاکتوس نیاز دارد به خاکی که درون آن کاشته شده هم بستگی دارد. آب از خاکی که درصد شن زیادی داشته باشد سریعا خارج شده و از دسترس گیاه دور می‌شود. به همین دلیل باید کاکتوس‌هایی که در خاک‌های شنی کاشته شده اند را بیشتر از دیگر کاکتوس‌ها آبیاری کرد.

حمله آفات

نرم تنان آفاتی هستند که به گیاه‌تان می‌چسبند و از شیره آن تغذیه می‌کنند و باعث می‌شوند مواد غذایی و آب کافی به گیاه نرسد و اندازه آن کوچک شود. کاکتوس‌هایی که به این نوع آفات مبتلا هستند معمولا کوچک شده، ضعیف می‌شوند و حتی ممکن است بمیرند. سوسک شاخ بلند کاکتوس هم از دیگر آفاتی است که به گیاه حمله می‌کند و از آن تغذیه کرده، مانع از رشد بیشتر گیاه می‌شود. این آفات به ریشه گیاه هم حمله کرده، از آن تغذیه می‌کنند و موجب واژگون شدن آن و کوچک ماندن گیاه می‌شوند.

بیماری‌های گیاهی

اکثر بیماری های قارچی که باعث کوچک شدن سایز گیاه می‌شوند را می‌توان به راحتی بر روی کاکتوس دید. این بیماری‌های علائمی مانند گندیدگی روی پیکر کاکتوس‌تان به وجود می‌آورند. پوسیدگی ریشه یا دیگر پوسیدگی‌ها بیماری‌هایی هستند که به خاطر آبیاری بیش از حد به گیاه حمله می‌کنند. این پوسیدگی از زیر خاک و یا از درون گیاه آغاز می‌شود. کاکتوسی که به این بیماری مبتلا شده باشد، قبل از اینکه نشانه‌های پوسیدگی بر سطح بیرونی کاکتوس ظاهر شود، کمی آب می‌رود. با استفاده از خاک‌هایی با زهکشی خوب و گلدانی با سوراخ‌های زهکش باز و بزرگ، از ابتلای کاکتوس‌تان به این بیماری جلوگیری کنید. همچنین این نکته مهم را به یاد داشته باشید که کاکتوس‌تان را کم آبیاری کنید، در حدی که گیاه پژمرده و چروک نشود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان