خبرگزاری ایسنا: قانونگذاران ایالت هاوایی آمریکا با توجه به اینکه سیگار را کشندهترین مصنوع ساخت بشر دانستهاند، قصد دارند تا سال 2024 میلادی فروش سیگار را در این ایالت به طور مرحلهای ممنوع کنند.
هاوایی سختترین قوانین را در مورد سیگار میان ایالتهای آمریکا دارد. در سال 2016 میلادی اولین ایالتی بود که سن قانونیِ خرید سیگار را به 21 سالگی افزایش داد. در حال حاضر لایحهای جدید برای "افزایش این سن به 30 سالگی تا سال آینده و در هر سال متعاقب آن به ترتیب به 40، 50 و 60 سالگی و در نهایت تا سال 2024 میلادی به 100 سالگی" ارائه شده است.
این امر به مرور تمامی قفسههای فروشگاههای هاوایی را از سیگار خالی میکند. اگر چه گردشگران هنوز هم میتوانند با خود سیگار به این ایالت ببرند.
اما نکته عجیب این لایحه این است که قانونگذاران به افراد بالای 100 سال خود این اجازه را داده است که در صورتی که بتوانند سیگاری برای خرید پیدا کنند در روزهای پایانی عمر خود از آن استفاده نمایند!
"ریچارد کریگان"، یک پزشک اورژانس که بانی این لایحه است در این مورد میگوید: به طور کلی ما گروهی داریم که به شدت اعتیاد داشته و به طرز غیر قابل کنترلی بَرده سیگار شدهاند. باید توجه داشت که سیگار علاوه بر اعتیادآور بودن، مرگآور نیز هست.
کریگان اعلام کرده مطمئن است این لایحه در مجلس باقی خواهد ماند و به تصویب خواهد رسید.
لازم به ذکر است که این محدودیتهای سنی شامل سیگار الکترونیکی، سیگار برگ و تنباکوی جویدنی نمیشود.
قوانین فدرال، ایالات مختلف آمریکا را مستلزم این کرده که حداقل سن فروش محصولات دخانی را 18 سال تعیین کنند و دولت با قطع بودجه اهدایی سازمان مدیریت بحران فدرال (FEMA) با ایالاتی که این قانون را اجرا نکنند برخورد خواهد کرد. اخیراً بیشتر ایالات به افراد 18 ساله سیگار میفروشند و چهار ایالت این سن را 19 سال تعیین کردهاند.
یکی از دلایلی که موجب تأخیر در تصویب این لایحه شده است آن است که مقامات به دنبال فرصتی برای جبران مبالغی هستند که هاوایی به عنوان مالیات دخانیات کسب میکند. لازم به ذکر است که این کشور سالیانه مبلغ هنگفت 100 میلیون دلار مالیات دخانیات دریافت میکند.
بنا بر گزارش سی ان ان، در سال 2015 میلادی آکادمی ملی علوم آمریکا گزارشی منتشر کرد که نشان میداد افزایش سن خرید دخانیات به 21 سال تأثیر بسیاری بر کاهش اعتیاد به سیگار دارد. در این گزارش همچنین اعلام شده بود افرادی که تا سن 25 سالگی به سیگار اعتیاد پیدا نکردهاند، بسیار بعید است که بعدتر نیز به این ماده دخانی معتاد شوند.