ماهان شبکه ایرانیان

۹ بیماری ناخن که باید جدی گرفته شود

موضوع فقط زیبایی دست‌هایتان نیست. بیماری ناخن هایتان چیزی نیست که بتوانید ساده از کنارش بگذرید. ناخن‌هایی که نوار تیره رنگی رویشان ظاهر شده، ناخن‌هایی که زود می‌شکنند یا آنهایی که پوسته پوسته می‌شوند، از درگیر شدن بدنتان با مشکلاتی خبر می‌دهند. مشکلاتی که ممکن است به عملکرد قلبتان مرتبط باشند یا اینکه کلیه و کبد شما را درگیر کرده باشند.

9 بیماری ناخن که باید جدی گرفته شود

موضوع فقط زیبایی دست‌هایتان نیست. بیماری ناخن هایتان چیزی نیست که بتوانید ساده از کنارش بگذرید. ناخن‌هایی که نوار تیره رنگی رویشان ظاهر شده، ناخن‌هایی که زود می‌شکنند یا آنهایی که پوسته پوسته می‌شوند، از درگیر شدن بدنتان با مشکلاتی خبر می‌دهند. مشکلاتی که ممکن است به عملکرد قلبتان مرتبط باشند یا اینکه کلیه و کبد شما را درگیر کرده باشند.

بیماری ناخن را جدی بگیرید

اگر به ناخن‌هایتان نگاه کنید، اطلاعات مهمی را در مورد وضعیت سلامتتان به دست می‌آورید. ما هم به همین بهانه، در ادامه مطلب از نشانه‌هایی با شما صحبت می‌کنیم که روی ناخن‌هایتان ظاهر می‌شوند و از وعضیت ناخوشایندی که در بدنتان ایجاد شده خبر می‌دهند.

بیماری ناخن می‌تواند به معنی بیمار بودن ارگان‌های حیاتی بدنتان باشد. پس با دیدن نشانه‌های مشکوک، برای بررسی بیشتر سلامتتان تلاش کنید.

بیماری ناخن

ناخن‌های بی‌رنگ و رو

نحوه گردش پیدا کردن خون در بدن تاثیر مستقیمی بر وضعیت ناخن‌های شما می‌گذارد و نه تنها بر رنگ آنها، بلکه بر فورم و شکل‌شان هم اثر می‌گذارد. رنگ پریدگی ناخن‌هایتان، ممکن است نشانه کم‌خون شدنتان باشد.

اگر از کم‌خونی رنج ببرید یا اینکه به نارسایی قلبی، بیماری‌های کبدی یا سوءتغذیه دچار باشید، رنگ ناخن‌هایتان می‌پرد و به بیماری ناخن مبتلا می‌شوید.

ناخن‌های زرد

زردی ناخن‌هایتان را جدی بگیرید. اصلی‌ترین دلیل این تغییر رنگ، مبتلا شدن ناخن‌های شما به عفونت‌های قارچی است. رشد قارچ‌ها و زرد شدن، بیشتر در ناخن‌های پا اتفاق می‌افتد و زمینه را برای بیماری ناخن ها فراهم می‌کند.

قرار داشتن پا در کفش برای ساعات طولانی، زمینه را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌کند و ماندن پاها در فضایی گرم و مرطوب برای ساعات طولانی، درمان این عفونت را دشوار می‌کند.

البته اگر بیماری ریوی داشته باشید، غده تیروئیدتان خوب کار نکند یا اینکه به دیابت نوع دو دچار باشید هم احتمال مبتلا شدنتان به بیماری ناخن هم بالا می‌رود.

در برخی موارد، نگه داشتن لاک روی ناخن برای روزهای متوالی، ناخن‌ها را زرد می‌کند و با پاک کردن لاک و قرار دادن ناخن‌ها در معرض نور و هوای آزاد برای چند روز، می‌توان زردی آنها را برطرف کرد.

ناخن‌های لکه‌دار

نقطه‌ها و لکه‌های سفید روی ناخن‌ها، معمولا به دلیل برخورد ناخن به وسایل مختلف در طول روز و خراشیده شدن روی آن ایجاد می‌شود. این لکه‌ها اغلب نشانه بیمار بودن شما نیستند و با مراقبت بیشتر از ناخن‌ها ترمیم می‌شوند.

در برخی موارد وجود لکه‌های سفید روی ناخن‌ها، یکی از نشانه‌های کمبود روی است و با مصرف یک دوره قرص روی (زینک) بهبود پیدا می‌کند.

گفتیم که  این لکه‌ها اغلب نشانه بحرانی بودن وضعیت سلامت شما نیستند، اما بد نیست بدانید که در موارد نادر، از مبتلا بودنتان به بیماری‌های مزمن کبدی خبر می‌دهند.

ناخن‌های شکننده

ناخن‌های نازک، شکننده یا نرم، از کمبود کلسیم در بدنتان خبر می‌دهند. اگر بخاطر ضعیف بودن ناخن‌هایتان نمی‌توانید آنها را بلند کنید، با کاشت ناخن صورت مسئله را پاک نکنید. شاید بدن شما به جذب میزان بیشتری کلسیم و ویتامین‌های گروه D نیاز دارد.

ناخن‌های پوسته پوسته شده

پوسته پوسته یا ورقه شدن سر ناخن‌ها، یکی از نشانه‌های دچار بودنتان به کمبود ویتامین B است. اگر گیاه‌خوار باشید، بدنتان احتمالا از بعضی از انواع ویتامین B محروم و به همین دلیل ناخن‌هایتان هم آسیب‌پذیر شده‌اند.

برای برطرف کردن این مشکل، می‌توانید از مکمل‌های بیوتین کمک بگیرید. اما قبل از تزریق بیوتین یا مصرف خوراکی آن، حتما با یک آزمایش خون، از کمبود این ویتامین در بدنتان مطمئن شوید.

ناخن‌های قاشقی

ناخن‌های شما به دلایلی مختلفی ممکن است حالت گود و قاشقی به خود بگیرند. در بعضی موارد فقر آهن و کم‌خونی دلیل این تغییر شکل است و گاهی هم به دلیل کم‌کاری تیروئید یا مشکلات قلبی ناخن‌ها شکل طبیعی‌شان را از دست می‌دهند.

بیماری رینود که در آن گردش خون در بدن دچار اختلال می‌شود هم یکی از عواملی است که می‌تواند ناخن‌ها را قاشقی و گود کند و به بیماری ناخن دچارتان کند.

ناخن‌های شیاردار

خط‌های عمیق افقی روی ناخن که Beau نامیده می‌شود، ممکن است نشانه سوء تغذیه باشند. اما حتی اگر از منابع مهم غذایی محروم نباشید هم نباید از کنار این شیارها ساده بگذرید. خط‌های عمیق روی ناخن، چه عمودی باشند و چه افقی، مشکلی جدی را در سلامت شما هشدار می‌دهند. بیماری دیابتی که کنترل نشده، کمبود روی یا بیماری‌های کلیوی، از جمله مشکلاتی هستند که باعث ایجاد شیار افقی روی ناخن‌ها می‌شوند.

ناخن‌های تیره

مشاهده نوار تیره رنگی روی ناخن، همیشه به معنای در خطر بودن جانتان نیست. اگر از 70 سالگی عبور کرده باشید، می‌توانید این نوار تیره رنگ را به عنوان یکی از نشانه‌های پیر شدنتان درنظر بگیرید. اما اگر جوان هستید، باید برای پیدا کردن دلیل این مشکل، جدی‌تر تلاش کنید.

نارسایی احتقانی قلب، بیماری کبد یا ابتلا به دیابت، ممکن است زمینه را برای ایجاد این نوار تیره رنگ روی ناخن‌هایتان فراهم کرده باشد.

ناخن‌های بنفش

تا به حال وضعیت قلبتان را زیر نظر یک متخصص بررسی کرده‌اید؟ ریه‌هایتان را چطور؟ ناخن‌های بنفش نشان‌دهنده کمبود اکسیژن در بدن هستند. کمبودی که احتمالا به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی، یا نارسایی ریه ایجاد می‌شود.

اگر ناخن‌هایتان حالت بنفش و کبود به خود گرفته، بدون تلف کردن وقت، سراغ یک متخصص بروید. ممکن است دلیلی که باعث تغییر رنگ ناخن‌هایتان شده، جان شما را تهدید کند. معنای این ادعا، این است که مشکل تنها بیماری ناخن هایتان نیست و جانتان بخاطر مشکلات جدی‌تری به خطر افتاده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان