ماهان شبکه ایرانیان

گیاهانی که قهوه دوست دارند

اکثر گیاهان خانگی که ما پرورش می‌دهیم بومی مناطق استوایی هستند، جایی که در خاک اسیدی کف جنگل‌ها به خوبی رشد می‌کنند

گیاهانی که قهوه دوست دارند

قهوه خور هستید؟ خب شاید گیاه خانگی‌تان هم از چند جرعه قهوه بدش نیاید! قهوه‌تان را با گیاهان قهوه دوست‌تان سهیم شوید!

اکثر گیاهان خانگی که ما پرورش می‌دهیم بومی مناطق استوایی هستند، جایی که در خاک اسیدی کف جنگل‌ها به خوبی رشد می‌کنند. از آنجایی که این گیاهان می‌توانند به سرعت خاک را خالی از مواد مغذی کنند و همه مواد غذایی آن را مصرف کنند، بدشان نمی‌آید هر از گاهی یک فنجان قهوه به خاک‌شان اضافه شود. دانه‌های کمپوست شده قهوه خاک را غنی کرده و اسیدیته‌ای که گیاهان نیاز دارند را در اختیارشان می‌گذارد و به این ترتیب به رشد بهتر آنها کمک می‌کند.

اما چه گیاهانی بیشتر از دیگران قهوه را دوست دارند؟

فیلودندرون

یکی از محبوب‌ترین گیاهان خانگی، فیلودندرون، در انواع و اقسام شکل‌ها، سایزها و رنگ شاخسار پیدا می‌شود. این گیاه بومی غرب هند و مناطق استوایی آمریکا است و در نور کم، هوای مرطوب و خاکی اسیدی با پی اچ بین 5٫5 تا 6 رشد می‌کند. برای تامین رطوبت فیلودندرون‌تان در طول فصل رشد آن را با آب بدون املاح یا آب مقطر اسپری کنید. می‌توانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم استفاده کنید، به این ترتیب که زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و به اندازه نصف ارتفاع سنگریزه‌ها در آن آب بریزید. سپس گلدان گیاه را بر روی سنگریزه‌ها قرار دهید. به این ترتیب آب موجود در زیر گلدانی با ریشه‌های گیاه در تماس نیست و باعث پوسیدگی آنها نمی‌شود، اما بخار شده و در دسترس گیاه قرار می‌گیرد و رطوبت مورد نیاز آن را تامین می‌کند.

قهوه درمان خانگی عالی برای فیلودندرون‌های نازک نارنجی است که کم رشد می‌کنند! برای این منظور هم می‌توانید تقاله قهوه را با خاک گیاه مخلوط کنید و هم می‌توانید با استفاده از محلولی متشکل از نصف آب و نصف قهوه، گیاه را آبیاری کنید.

سانسوریا

سانسوریا به خاطر تحمل و طاقتی که در مقابل بی‌توجهی صاحبش دارد شناخته می‌شود. این گیاه جز گیاهان خانگی است که نمی‌توان آن را کشت، در هر خانه‌ای رشد می‌کند و بعد از اینکه در محیط جدیدش مستقر شد دیگر نیازی به رسیدگی ندارد! البته با این وجود از نوشیدن فنجانی قهوه بدش نمی‌آید. بومی مناطق استوایی غرب آفریقا، سانسوریا بهترین رشد را در خاکی اسیدی با پی اچ بین 4٫5 تا 7 دارد. این گیاه سرسخت بهترین ظاهر را زمانی دارد که در مکانی با نور کم تا متوسط باشد و هر از گاهی آبیاری شود. برای دادن قهوه به گیاه و بهره‌مند شدن از مواد مغذی آن، محلولی متشکل از 3 قسمت قهوه و یک قسمت آب درست کنید و گیاه را با آن آبیاری کنید.

گندمی

گیاه محبوب و مقاوم گندمی به خاطر شاخسار آویز خود که مانند آبشار از مرکز گیاه روان شده اند در هر خانه‌ای پیدا می‌شود. برگ‌های بلند و باریک گیاه در انواع رنگ‌ها یافت می‌شود. جالب است که بدانید گندمی بومی جنوب آفریقا است. این گیاه از خاکی با زهکشی خوب و مکانی با نور متوسط تا روشن خوشش می‌آید. گندمی نیاز به آفتاب مستقیم ندارند و در حقیقت باید به دور از تابش مستقیم خورشید باشد پس اگر خانه بدون آفتابی دارید، گندمی یکی از گیاهانی است که می‌توانید در گلدان معمولی و آویز بکارید و در خانه‌تان پرورش دهید. اگر گیاه گندمی‌تان را هر از گاهی با محلول رقیق شده قهوه آبیاری کنید هم مواد مغذی مورد نیازش را به دست می‌آورد و هم اسیدیته خاکش در حد مورد نیازش خواهد شد (گندمی به خاکی با پی اچ 6٫1 تا 6٫5 نیاز دارد). برای درست کردن محلول قهوه 1 قسمت قهوه را با 3 قسمت آب مخلوط کنید.

موز

قبل از هر چیز باید بدانید که گیاه موز را می‌توان در خیلی از مناطق ایران کاشت و میوه برداشت کرد. تمامی گونه‌های گیاه موز خاک اسیدی را دوست دارند، به خصوص گونه‌هایی از این گیاه که گیاه خانگی هستند. پی اچ بین 5 تا 6٫5 برای این گیاه مناسب است. بومی جنوب شرق آسیا، گیاه موز به خاطر برگ‌های استوایی و میوه‌های خوشمزه‌ای که دارد پرورش داده می‌شود. در طول فصل رشد گیاه موزتان را با محلول حاوی 1 قسمت قهوه و یک قسمت آب آبیاری کنید.

نخل ماداگاسکار

این گیاه عیب و غریب خاکی اسیدی را ترجیح می‌دهد. پی اچ 3٫5 تا 5 پی اچ مناسب برای خاک نخل ماداگاسکار است هر چند در خانه می‌تواند خاکی با اسیدیته کمتر را هم تحمل کند. برای آنکه پی اچ خاک اسیدی بماند، دادن قهوه‌ای غلیظ به گیاه در طول فصل رشد می‌تواند کارگشار باشد. همانطور که می‌دانید این گیاه جز ساکولنت‌ها است و تنه‌ای آبدار و پوشیده از تیغ دارد. بر روی نوک ساقه گیاه دسته‌ای از برگ‌های باریک و سبز رشد می‌کند و اگر از گیاه‌تان به خوبی مراقبت کنید با دادن گل‌های زیبا از شما تشکر می‌کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان