یکی از توانایی های خطرناک هوش مصنوعی قرار دادن چهره اشخاص روی افراد دیگر است و حالا یک توسعه دهنده سایتی را طراحی کرده که با هر بار رفرش آن چهره افرادی که هرگز وجود نداشته اند به نمایش گذاشته می شود.
این توسعه دهنده که «فیلیپ وانگ» نام دارد با استفاده از هوش مصنوعی انویدیا سایت ThisPersonDoesNotExist را راه اندازی کرده که بی نهایت چهره با ظاهر واقعی را به تصویر می کشد.
این الگوریتم برای تولید تصاویر از «شبکه عصبی عمیق مولد» (GAN) استفاده می کند.GAN از دو شبکه مجزا تشکیل می شود که یکی از آنها تصاویر را بر اساس داده های ورودی تولید کرده و دیگری واقعی بودن آنها را بررسی می کند. داده های ورودی شامل کتابخانه گسترده ای از تصاویر از پیش ذخیره شده است.
هدف از اینکار هشدار درباره تواناییهای هوش مصنوعی است
هر بار که شبکه دوم مشکلی را در تصویر پیدا می کند، شبکه اول خروجی را بهبود بخشیده و با تکرار این فرایند سیستم به خودش آموزش می دهد. وظیفه پردازش داده ها بر عهده پردازشگر گرافیکی انویدیا روی یک سرور اجاره ای قرار دارد که هر دو ثانیه یک خروجی جدید و تصادفی را تولید می کند.
تصاویر خروجی بی نقص نیستند و در برخی از آنها دماغ یا چشم فرد چندان واقعی به نظر نمی رسد. به گفته ونگ با پرداخت هزینه بیشتر و استفاده از پردازشگر قدرتمندتر این مساله هم رفع می شود.
هدف از اینکار آگاهی دادن به عموم مردم درباره قابلیت های هوش مصنوعی در دستکاری چهره افراد و تولید تصاویری است که از اساس وجود خارجی نداشته اند. این سیستم علاوه بر چهره افراد، توانایی تولید تصاویر جدید از اشیاء و مناظر را نیز دارد و می توان در زمینه های گرافیک، بازی سازی و تولید فیلم از آن استفاده کرد.
تماشا کنید: دستاورد جدید انویدیا در تولید چهرههای ساختگی با ظاهر واقعی