به گزارش خبرنگار فرهنگی میزان، سی وچهارمین جشنواره موسیقی فجر دیشب به پایان رسید. در تالار وحدت، ارکستر آیسو به رهبری مازیار یونسی به روی صحنه رفت. بیشترین بخش رپرتوار به آثار آهنگسازان اتریش اختصاص داشت.
رافائل فینگر لوس از اتریش به عنوان خواننده اپرا، گروه را همراهی میکرد. به گفتهی مازیار یونسی رافائل فینگر لوس یکی از خوانندگان باریتون اتریش است.
هوشیار خیام دیگر هنرمندی بود که در تالار وحدت به روی صحنه آمد. برنامهی این پیانیست با توضیحات او دربارهی باخ آغاز شد. خیام در بخشی از توضیحاتش گفت: که ریشههای موسیقی غرب وشرق بسیار عمیقتر از آن چیزی است که به نظر میرسد.
در آخرین شب از سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر تالار رودکی میزبان گروه «کر شهر تهران» به رهبری مهدی قاسمی بود.
در این برنامه ابتدا اثری از احمد پژمان به نام «ای یار» اجرا شد و پس از آن قطعه «زمستان» به آهنگسازی حمید عسگری به اجرا درآمد. فضای سرد و زمستانی توسط اعضای گروه با ایجاد صدای باد و خشخش برگها تداعی شد و کلماتی مانند سفید و زمستان مدام توسط خوانندگان تکرار میشدبرطیان به سرپرستی وآهنگسازی حسین بهروزی نیا دیگر گروهی بود که به صحنهی تالار رودکی رفت
در سانس اول اجراهای حوزهی هنری این شب، گروه «یاغلیق» به اجرای موسیقی قشقایی پرداخت. گروه موسیقی قشقایی که با لباسهای محلی در این برنامه حاضر بودند اکثر قطعات را به صورت همخوانی اجرا کردند. از نکات قابل توجه این اجرا نوازندگی نوازنده سه تار قشقایی گروه بود که به خوبی توانست بخشهای تکنوازی را اجرا کند.
در سانس بعدی گروه «شالو» به روی صحنه رفتند، سرپرست گروه قبل از شروع اجرا گفت: «موسیقی بوشهر خیلی انرژی میبرد و امیدوارم برنامه خوبی داشته باشیم. موسیقی بوشهر مستلزم دست زدن است و اگر نزنید اجرا تعطیل است»
سرپرست گروه دربارهی اسم گروه گفت:شالو پرنده ماهیخوار مهاجری است که از مهر ماه تا فروردین به بوشهر مهاجرت میکند و ما به زبان محلی آن را شالو صدا میزنیم. این پرنده خیلی مظلوم است و اگر دریا موج باشد نمیتواند برای خودش غذا تهیه کند و مردم به آنها غذا میدهند. اسم گروه ما هم «شالو» است و اگر کنسرت نداشته باشیم نمیتوانیم نان زن و بچههایمان را دربیاوریم.
او همچنین در بخش دیگری از اجرا گفت: «ما سازهایمان را خودمان میسازیم و این سازها تا راههای دور هم رفته است. به عبارتی اقتصاد مقاومتی را میتوانید در گروه ما ببینید».
شب پایانی جشنواره موسیقی در فرهنگسرای نیاوران با حضور دو گروه موسیقی «یاغلیق» به سرپرستی ساناز نامداری و «رخداد» به سرپرستی سهند شکرزاده همراه بود.
در برج میلاد محسن ابراهیم زاده که برای اولین بار در جشنواره موسیقی فجر حضور داشت گفت:بسیاری از عزیزان معتقدند که محسن ابراهیم زاده از طریق پارتی بازی توانسته در ورزشگاه 100 هزار نفری اجرای کنسرت داشته باشد. اما خدمت این دوستان عرض میکنم پارتی من خدا است واز خدا ممنونم.»
او همچنین شهادت جمعی از حافظین مرزهای میهن اسلامیدر جاده خاش زاهدان را تسلیت گفت و از حاضران در سالن تقاضا کرد برای شادی روح این عزیزان که حافظ امنیت مرزهای کشور هستند دعا کنند.
در سالن سیف الله داد خانه سینما، فیلم مستند «گوشههای اصفهان» محمدرضا مهیمساعت 16:30 روز دوشنبه به عنوان اولین فیلم روز پایانی نمایش فیلمها اکران شد. «گوشههای اصفهان» مکتب آوازی اصفهان از 90 سال پیش و اواخر دوران قاجار تا به امروز را مورد بررسی قرار میدهد. در این فیلم شخصیتهای سازی و آوازی بررسی میشوند.
«هزار داستان امیرجاهد» عنوان یکی دیگر از آثار مستند درباره موسیقی است که روز دوشنبه 29 بهمن ماه به کارگردانی منوچهر مشیری اکران شد. فیلم هزار داستان امیرجاهد مروری است بر فعالیت و زندگی هنری محمدعلی امیرجاهد یکی از شخصیتهای موسیقی تصنیفی ایران؛ در این فیلم مستند تنی چند از شخصیتهای موسیقی ایران مانند فرهاد فخرالدینی، حسین دهلوی داریوش طلایی و زنده یاد خاطره پروانه حضور دارند
مستند «آخرین بخشی» به کارگردانی فرشاد فناییان هم به عنوان آخرین فیلم بخش فیلم سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر نیز در سالن سیف الله داد خانه سینما به نمایش در میآمد.
آخرین شب سی وچهارمین موسیقی فجر دیشب به پایان رسید.آیین اختتامیه این مراسم امشب در تالار وحدت برگزار خواهد شد.