شناسه : ۱۴۷۲۷۸ - چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۶
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان:
برنامههای حوزه ترویج و حفظ ادبیات بومی ساماندهی شوند
عضو هیات علمی دانشگاه لرستان گفت: برنامههای حوزه ترویج و حفظ ادبیات بومی ساماندهی میشوند.

بهمن کرمالهی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آسیبهای حوزه ترویج ادبیات بومی اظهار کرد: ادبیات بومی ایران زمین مدون نشده است و متاسفانه کاهلی در این خصوص زمینهساز از بین رفتن این گنجینههای ارزشمند شده است.
وی اضافه کرد: باید تک به تک ادبیات بومی ایران زمین را مدون و کتابت کرد چراکه از بین رفتن هرکدام از آنها سبب نابودی ادبیات فارسیمان میشود. اساتید دانشگاه، شعرا، نویسندگان، رسانهها و انجمنهای مردمی موظف هستند هر کدام به زعم خود حافظ اشعار، ارکان، آداب و رسوم و سنن و ادبیات بومی باشند.
این استادیار دانشگاه لرستان با تاکید بر اهمیت نگهداری و ترویج ادبیات بومی کشور، خاطرنشان کرد: همایشهایی مانند "کلهباد" که سالانه به همت جهاد دانشگاهی لرستان برگزار میشود در نوع خود جای تقدیر دارد و لازم است که چنین برنامههایی ساماندهی شوند. ادبیات بومی کشور در خطر هستند و ضرورت ایجاد کارگروههای منطقهای درخصوص حفظ این مهم و همافزایی بیشتر همه اقشار صورت گیرد.
کرم الهی با اشاره به اینکه ادبیات بومی مجموعهای از آداب و رسوم، بازیها، حکایات، سرودهها و امثالالحکم رایج در بین اقوام است که نشانههای بومی در آنها دیده میشود، یادآور شد: این آثار از ذهن توده مردم برخاسته و از نسلی به نسل دیگر منتقل شدهاند.
این دکترای ادبیات فارسی تاکید کرد: تحقیق در فرهنگ اقوام گوناگون و جمعآوری ادبیات عامیانه از دیدگاه مردمشناسی بسیار ارزشمند است.در کشور پهناور ایران وجود اقوام گوناگون و تنوع گویش، فرهنگهای بومی متنوعی را پدید آورده که حفظ آنها در شرایط کنونی بسیار با اهمیت است.