خبرگزاری ایسنا: خارش پیشانی معمولا موقتی است، اما میتواند بسیار آزاردهنده باشد و فرد را به خراشیدن پوست خود متمایل کند.
عفونتها، مشکلات روانی و محرکهای خارجی همگی میتوانند از علل احتمالی خارش پیشانی باشند. این مشکلی است که فرد باید خود آن را تشخیص دهد. در صورتی که این عارضه برایتان نگرانی ایجاد کرد میتوانید برای یافتن علت اصلی آن به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
علل خارش پیشانی
1) سربندها و پیشانیبندها: کلاه کاسکتها، کلاهها، سربندها و دستمال سرها پوششهای رایجی برای سر هستند که میتوانند منجر به خارش پیشانی شوند. گرمای به دام افتاده به دلیل پوشیدن سربند و واکنش طبیعی پوست سر به پارچه، دلیل خارش پیشانی است.
2) حساسیتها: هر خارش پوستی در ناحیه پیشانی میتواند به دلیل حساسیت باشد. حتی اگر هیچ گونه حساسیت خاصی نداشته باشید، ممکن است به دلیل حساسیت فصلی باشد. صورت خود را مرتب تمیز کنید تا هر گونه عامل محرک باقی مانده روی پوستتان که باعث خارش میشود، زدوده شود. همچنین برای احتیاط بیشتر تماس خود را با هر گونه محرک اضافی محدود کنید.
3) کمبود بهداشت یا خشکی پوست: افرادی با پوستهای خشک، احتمال بیشتری برای ابتلا به آکنه و خارش پیشانی دارند. برای اجتناب از این خارشها، پوست خود را به طور منظم مرطوب کنید یا برای دریافت پمادهای تجویزی مناسب به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
4) محصولات مراقبت از مو: رنگ موها، شامپوها، اسپریهای مو و موسها از محصولات رایج مراقبت مو هستند که باعث خارش پوست پیشانی میشوند. بیشتر این محصولات حاوی مواد شیمیایی هستند که ممکن است باعث خشکی، خارش و تحریک پوست سر و پیشانی شوند.
در صورتی که خارش پیشانی با بثورات پوستی همراه باشد، ممکن است به دلیل آفتاب سوختگی، نیش حشرات، استرس یا بیماریهای عفونی مانند آبله مرغان، سرخک یا عفونت قارچی باشد.
درمان خارش پیشانی
از جمله داروهای خانگی که میتوانند به رهایی از عارضه خارش پیشانی منجر شوند میتوان به جوش شیرین، بستههای یخ، صابونهای ملایم و مرطوبکنندهها اشاره کرد. همچنین میتوان از آنتیهیستامینهای بدون نیاز به نسخه استفاده کرد.
به علاوه توصیه میشود که از گرفتن دوش آب داغ، استفاده از لوسیونهای معطر، قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد، صابونها و شامپوهای تحریککننده، تماس با عوامل آلرژیزا و نور بیش از حد خورشید اجتناب کنید.
خارش پیشانی در دروان بارداری نیز شایع است. این امر به دلیل تغییرات مختلف و عدم تعادل هورمونی است که در دوران بارداری رخ میدهد. ابتلا به آکنه و پسوریازیس نیز در دوران بارداری رایج است.
بنا بر گزارش اندیتیوی، خارش پیشانی مشکلی است که در خانه قابل درمان است. همهی آن چه که باید انجام دهید این است که پوست خود را در حالت طبیعی نگه داشته و کمترین استفاده را از محصولات پوست انجام دهید. استفاده از مرطوب کنندهها و ضدآفتابها ضروری است، اما از مصرف محصولات جانبی مانند شویندههای صورت و صابونهایی که منجر به خارش پیشانی میشوند، خودداری کنید.