خبرگزاری تسنیم: به نقل از مرکز خبر شورایعالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، در جلسه کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، طی سخنانی با بیان اینکه امیدوارم بتوانیم اسناد ملی مانند سند موسیقی، سند سینما را به تصویب نهایی برسانیم، گفت: کمیسیون هنر و معماری توانسته میان نظر و عمل ارتباط مناسب و خوبی برقرار کند.
وی افزود: امیدوارم بتوانیم کارهای نیمه تمام این کمیسیون را به پایان برسانیم و اسناد ملی مانند سند موسیقی، سند سینما و ... را به تصویب نهایی شورای عالی انقلاب فرهنگی برسانیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از نظر بنده کمیسیون هنر و معماری یکی از مهمترین کمیسیونهای دبیرخانه است و انتظار داریم سایر مأموریتهایی که به صورت موازی در سایر کمیسیونها و شوراهای دبیرخانه در دست اقدام است به یک مرجع سپرده شود.
دنیا در دوران کنونی شدیداً درگیر آشفتگی است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به وضعیت فعلی جهان امروز ادامه داد: دنیا در دوران کنونی شدیداً درگیر آشفتگی است و این آشفتگی در غرب و با فاصله گرفتن از دین از دوران پروتستانتیسم و عصر مدرنیته آغاز شد و رفته رفته دین را از تمام نهادهای اجتماعی جدا کرد.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به بیانیه "گام دوم" مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گفت: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در این سند، عرصه هنر را نیز به خوبی مورد توجه قرار دادند.
وی افزود: این سند 3 عرصه را مورد توجه دارد که عرصه اول توجه به خودسازی است که اگر خودسازی نباشد عقلانیت هم بی معنا میشود؛ بقول امیرالمؤمنین علی (ع) «الهواء یمنع العقل» یعنی هواپرستی عقل را مختل میکند.
عاملی ادامه داد: عرصه دوم این سند "جامعه پردازی" است، که با مفهوم جامعه سازی که مفهومی از جنس صنعت است و در نگاه مکتب فرانکفورت و... وجود دارد، متفاوت است.
اگر به نحو شایسته هنر و موسیقی فاخر تولید شود، مخاطب آن را به خوبی میپذیرد
وی گفت: امروزه جامعه قدرتمندتر شده است و علیرغم تمامی آشفتگیهای موجود اگر به نحو شایسته هنر و موسیقی فاخر تولید و عرضه شود، مخاطب و مصرف کننده آن را به خوبی میپذیرد.
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: عرصه سومی که در بیانیه "گام دوم" مورد توجه قرار گرفته است، "تمدنسازی" است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: اگر به دوره تمدن پارسی دقت و مؤلفههای ایجاد و رشد این تمدن را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شدکه این تمدن با هنر شکل گرفت و قوام یافت.
وی گفت: نسل روشنفکر ما با رویکرد ساختن تمدن مشکل دارند و احساس میکند تمدن امری است که نمیتوان آن را ساخت، در صورتیکه همه تمدنها در زمان حال ساخت شده اند و بعدا برساخت تمدنی پیدا کردند.
معضل امروز جهان معضل هویت است
عاملی افزود: معضل امروز جهان معضل هویت است که با هویتهای سرد، نامعین، پوچ و ... همراه شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حوزه معماری و موسیقی حوزههایی هستند که میتوانند روحیه حماسی و امید به زندگی را به جامعه تزریق کنند.
وی افزود: کارآمدترین نهاد اجتماعی برای حل معضلات اجتماعی نهاد هنر است و هنر است که میتواند راه حلهای مناسب برای چالشهای اجتماعی فراهم کند.
دلیل افزایش جرائم، ضعف عملکرد در فرهنگ است
عاملی با اشاره به نقش نهاد تعلیم و تربیت ادامه داد: اگر بتوانیم در حوزه تعلیم و تربیت خوب عمل کنیم، ناهنجاری و جرم کم میشود و اصولا دلیل افزایش جرائم ضعف عملکرد در فرهنگ است.
وی افزود: هنر اصلیترین و مناسبترین قالب برای انتقال پیامها و ارزشهای فرهنگی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در پایان نیز گفت: امیدواریم در حمایت صنفی از حقوق هنرمندان، تدوین اسناد ملی بخشهای مختلف هنر و تاسیس نهادهای لازم در این بخش عملکرد مثبتی داشته باشیم.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان عاملی، ایمانی خوشخو، رئیس کمیسیون هنر معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز در سخنانی گفت: باید در پنجمین دهه از حیات انقلاب اسلامی نگاه متفاوتی به جایگاه هنر و فرهنگ داشته باشیم تا با رفع مشکلات گذشته، آینده بهتری را برای فرهنگ جامعه بسازیم.
وی با اشاره به ترکیب این کمیسیون افزود: دستگاههای مختلفی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات سلامی، آموزش و پرورش و... در کشور متولی امر فرهنگ و هنر هستند که باید ارتباط بین آنها بیشتر شود.
ایمانیخوشخو، ادامه داد: یکی از کارهای مهم کمیسیون هنر و معماری ایجاد هماهنگی و ارتباط بین دستگاههای مختلف فرهنگی است.
رئیس کمیسیون هنر و معماری گفت: همه دنیا ما و کشور ما را با هنر و فرهنگ میشناسند و زیبنده کشور ما نیست به خاطر تشتت در مدیریت، سیر صعودی فرهنگ ما متوقف شود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان ایمانی خوشخو، اعضای کمیسیون هنر و معماری نیز به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که حل مشکلات بخش هنرهای نمایشی و در راس آن تاتر، توجه به مشکلات معیشتی و صنفی هنرمندان بهویژه هنرمندان بازنشسته، رفع مغایرتها و تعارضها در مقررات حاکم بر تولید و توزیع آثار هنری، رعایت ضوابط شرعی در موسیقی، بازدهی کم و ناچیز آموزش موسیقی در کشور، حمایت ویژه از نظریهپردازی و تولید فکر در هنر، به رسمیت شناخته شدن آثار هنری عامه پسند در کنار حمایت از آثار هنری فاخر و نقش مثبت کمیسیون هنر و معماری در ایجاد همگرایی در میان فعالان هنری از جمله این نکات بود.
توجه جایگاه ویژه سینما به عنوان صنعت، هنر و رسانه، برنامهریزی برای کاهش تولید آثار مبتذل در سینما، مدیریت و هدایت هوشمند فعالیتهای هنری به منظور جلوگیری از سوء استفاده دشمنان از این ابزار، انتقاد از وضعیت فعلی هنرهای تجسمی، نقش منفی تولید و عرضه آثار هنری نازل در تخریب ذائقه مخاطب، تقدیر از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان و توجه به معماری اسلامی ایرانی به منظور ساماندهی معماری به عنوان زیست بوم اصلی حیات انسانی از دیگر نظرات و پیشنهادهای اعضای کمیسیون هنر و معماری در این جلسه بود.