اقتصادآنلاین - صبا نوبری؛ نعمتالله ترکی در نشست خبری که امروز درباره اسناد توسعهای استان تهران برگزار شد، گفت: در سالی که گذشت ما برای این که بتوانیم با رویکرد آیندهنگاری برای آینده برنامه ریزی کنیم تلاش زیادی کردیم و توانستیم بر این مبنا چند بخش را در دستور کار خود قرار دهیم و طبق قانون برای بخشهای مختلف طبق برنامه ششم یک برنامه میان مدت تهیه کنیم.
وی افزود: یکی از این برنامهها تهیه اسناد توسعهای استان تهران بود که در سطح کشور تهیه شد و تا کنون سند آمایشی 27 استان تهیه شده است و در استان تهران هم این سند تقریبا تمام شده است.
ترکی با بیان اینکه در سالهای گذشته سالانه 250 300هزار نفر به جمعیت تهران اضافه شده است، گفت:تراکم جمعیتی تهران در حال حاضر 600تا 1000نفر است و این در حالیست که میانگین تراکم جمعیتی در سطح کشور 45نفر است.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران افزود: جمعیت شهرستانهای پیرامونی ما به دو برابر افزایش پیدا کرده است و این افزایش همراه با تراکم جمعیت است به طوری که در شهرستانها به 7هزار نفر میرسد.
وی در خصوص زمینهای دولتی در شهر تهران و منابع طبیعی تاکید کرد: حدود 90درصد زمینهای منابع ملی در استان تهران دارای سند شدهاند و سند رسمی برای آنها به نفع دولت صادر شد و ده درصد باقی مانده نیز تا پایان سال98 تعیین تکلیف خواهد شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران با بیان اینکه در سال جاری برای اولین بار در استان تهران اسناد توسعهای همگام با سند ششم توسعه تدوین شد، خاطرنشان کرد: تمام 16شهرستان استان تهران اکنون دارای سند توسعهای و در حال دریافت آن هستند.
ترکی ادامه داد: نکته مهم تر این است که نظارت برنامهای بر عملکرد و اجرای برنامهها از سال آینده آغاز خواهد شد و تا سال1400 تکلیف همه برنامههایی که برای شهرستانها تعیین شده است مشخص میشود.
وی در خصوص اهمیت بودجه ریزی بر مبنای عملکرد گفت: پیش از اگر منابعی در سازمان تعریف یا تامین میشد بدون برنامه بود که پس از این دیگر بر اساس برنامه خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه پیش از این فعالیتسازمانها شفاف نبود، تاکید کرد: در حال حاضر 880خدمت برای دستگاهها تعریف شده است که دستگاهها موظف اند این خدمات را از طریق سامانه اعلام کنند و ارزیابی عملکرد ما از این دستگاهها هم بر اساس آن 880خدمت آنها خواهد بود. همچنین میزان اعتباری که برای آنها در نطر میگیریم هم بر اساس عملکرد آنها خواهد بود.
ترکی در خصوص سند مقابله با آسیبهای اجتماعی گفت: یکی از مسائلی که چهره شهر تهران را مکدر میکند همین آسیبهای اجتماعی است و ما سعی داریم به عنوان متولیان این امر طبق برنامه 25درصد آسیبها را کاهش بدهیم.
وی از تدوین سند برنامه توسعه منابع انسانی که خبر داد و افزود: باید برای تحقق سایر اسناد این سند اجرا شود که با همکاری دانشگاه تربیت مدرس تا پایان سال آماده خواهد شد.
ترکی از افزایش 20 درصدی سهم استان تهران در بودجه 98 خبر داد و گفت:در سال جاری این مبلغ 5میلیارد بوده است.
رییس سازمان برنامه استان تهران افزود: در سال 92 میانگین از نظر مراکز درمانی در کشور در رده 31ام بودیم اما با برنامهریزی دولت در شهرستانها اولویت اول برای تهران مسئله آب و دومین موضع بهداشت و درمان خواهد بود.
وی در خصوص حمل و نقل درون استان تاکید کرد: در خصوص حملونقل به وسیله مترو باید اعلام کنم که متروی تهران به اسلامشهر تا سال 1400 به بهرهبرداری میرسد. همچنین حمل و نقل ریلی تهران به پردیس و دماوند در دست انجام است و امیدواریم کلنگ زنی آن در سال 98 شروع شود.
وی با اشاره به اینکه در ایاب ذهاب عمومی پیش از این تاکسیرانی و اتوبوسرانی دچار مشکل بود، ادامه داد: در سال 98 عدد خوبی برای بهبود این بخش در نظر گرفته شده است که 10هزار میلیاردتومان است.
ترکی با اشاره به اینکه 6111هکتار بافت فرسوده در استان تهران وجود دارد، افزود: در شهر تهران 3268هکتار بافت فرسوده وجود دارد و سایر شهرستانهای استان هم 2843 بافت فرسوده دارند که دوملیون و 600هزار نفر در این بافت فرسوده سکونت دارند.
وی خاطرنشان کرد: حدود 400محله دارای بافت فرسوده شناسایی شدند و برنامه ما این است که تا سال 1400 بخش اعظم این کار را پیشببریم و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در حوزههایی که بیشترین بافت فرسوده را دارند شروع به کار و بازسازی کرده است.
ترکی با تاکید بر اینکه بانکهای عامل همکاری لازم را با این سازمان نداشتهاند، گفت: در حوزه صنعت، معدن، تجارت و کشاوزری بانک کشاوری 285میلیارد تومان سهم برای طرحهای جدید کشاورزی پرداخت کرده است که از این لحاظ در جایگاه نخست قرار دارد. کمترین همکاری را نیز پست بانک و بانک کارآفرینی داشته اند.
وی ادامه داد: عددی که دولت در بخش تولید برای بانکهای عامل در نظر گرفته است 3هزار میلیارد تومان بود که به علت عدم همکاری بانکها تا کنون 800میلیارد آن محقق شده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران 52درصد درآمدهای کشور از استانها را مربوط به تهران عنوان کرد و تاکید کرد: درآمد استان تهران در سال جاری 52هزار میلیارد تومان بوده است ودر سال 98 پیشبینی بالای 60هزار میلیارد تومان درآمد برای تهران شده است.
وی در پایان حدود 24 تا 25درصد تولید ناخالص داخلی کشور را مربوط به استان تهران دانست و افزود: حدود 900میلیارد تومان سرمایه در گردش محقق شده در حوزه صنعت بوده است.