مصرف بادام زمینی به افرادی که دارای حساسیت می باشند، توصیه نمی شود.بادام زمینی یکی از دانههای گیاهی پرخاصیت و خوشمزه است که طرفداران زیادی دارد. این دانه گیاهی منبعی غنی و سرشار از پروتئین است که از چربیهای غیر اشباع تشکیل شده و یک نوع چربی خوب برای بدن محسوب میشود. در این مطلب با خواص بادام زمینی و مزیتهای شگفت انگیز آن برای سلامتی و درمان بیماریها آشنا میشویم.
خواص بادام زمینی چیست؟ (طبیعت و خواص درمانی)
طبع بادام زمینی گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص درمانی بادام زمینی عبارتند از:
*تامین پروتئین های مورد نیاز بدن: این دانه گیاهی سرشار از پروتئین های گیاهی مفید، لازم و ضروری برای بدن میباشد. جالب است بدانید بسیاری از ورزشکارن و بدنسازان به دلیل همین خاصیت بادام زمینی، از آن برای افزایش قدرت جذب پروتئین، تامین چربی خوب و عضله سازی استفاده میکنند.
*مصرف بادام زمینی برای بیماران دیابتی مفید است و به درمان و پیشگیری از دیابت کمک میکند. در واقع میزان پایین کربوهیدراتها نسبت به چربی، پروتیئن و فیبر در بادام زمینی، باعث شده است دانههای این آجیل شاخص قند خون پایینی داشته باشد.
*چربیهای موجود در این دانه گیاهی از نوع چربیهای خوب بوده و مصرف آن به پیشگیری و درمان ناراحتی های قلبی عروقی کمک میکند. نتایج تحقیقات نشان داده، مصرف حداقل 4 بار بادام زمینی در هفته، تا 37 درصد از خطر بیماریهای قلبی میکاهد.
*از دیگر خواص مهم و شناخته شده بادام زمینی خاصیت ضد سرطانی آن میباشد. بادامزمینی حاوی نوعی آنتیاکسیدان به نام رزوراترول است که میتواند به نوعی به ترکیب ضدسرطانی به نام پیساتانول تغییر شکل یابد. این تغییر شکل به کمک نوعی آنزیمی که در تومورهای سرطانی یافت میشود، ایجاد میشود و به این ترتیب مانع رشد تومورها خواهد شد. همچنین فیتوسترول موجود در بادام زمینی رشد سلولهای سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات را کند کرده و حتی احتمال بروز سرطان ریه در افراد مستعد را کاهش میدهد.
*بادام زمینی خاصیت ملین دارد و برای درمان یبوست مفید است، همچین مصرف آن به هضم غذا کمک میکند.
*رفع خستگی، ضعف و بی حالی
*درمان افسردگی
*در طب سنتی ازخواص بادام زمینی همراه با سایر دانههای گیاهی نظیر فندق و بادام درختی، برای درمان ریزش مو و تقویت ابرو استفاده میشود.
*مصرف منظم بادام زمینی به دلیل وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا بسیار مفید است.
*درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و کمک به رشد و تقویت غضروفهای مفاصل، از دیگر بادام زمینی است.
*مصرف بادام زمینی برای پیشگیری و کمک به درمان الزایمر مفید بوده و همچنین باعث تقویت قلب می شود.
*مصرف 10 عدد بادام زمینی به صورت منظم و روزانه به درمان راشیتیسم، بیماری گواتر و عفونت ادراری کمک می کند.
بادام زمینی و ترکیبات موثر آن
دانههای بادام زمینی تقریبا مانند فندق، تخم مرغی شکل و به رنگ سفید مایل به زرد است و پوسته نازکی دانه را پوشانده که برنگ قرمز مایل به قهوه ای است. بادام زمینی سرشار از پروتئین و آمینو اسیدهایهای مفید برای بدن میباشد، از این رو ورزشکاران و بدنسازان از آن در مکمل و مواد غذایی خود استفاده میکنند. همچنین 44 تا 56 درصد از محتوای بادام زمینی حاوی چربیها است. این چربیها بیشتر به شکل غیر اشباع میباشند. اسید اولئیک و اسید لینولئیک از جمله این چربیها میباشند.
از دانههای بادام زمینی به شکلهای مختلفی استفاده میشود. کره بادام زمینی یکی از فرآوردههای بهدست آمده از روغن دانههای بادام زمینی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. برای آشنایی با خواص کرده بادام زمینی و طرز تهیه آن مطالعه لینک زیر را پیشنهاد میکنیم:
مضرات بادام زمینی (موارد احتیاطی و منع مصرف)
*بادام زمینی یکی از خوراکیهایی است که بسیاری افراد و به ویژه کودکان ممکن است به آن حساسیت داشته باشند، لذا لازم است قبل از مصرف مطمئن شوید به آن حسایت ندارید.
*اولین نشانههای آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست در قسمتهایی از بدن میباشد. نشانههای بعدی شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتیهای شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس، گلودرد یا درد در دیگر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه و در نهایت بیهوشی و مرگ است.
*مصرف بادام زمینی در دوران بارداری ممکن است باعث شود نوزادان پس از تولد بیشتر از سایر نوزدان به حساسیت و آلرژی مبتلا شوند.
*پوست بادام زمینی در برخی افراد باعث بروز تاول، کهیر، سوزش و خارش پوست میشود. این علائم به این علت ممکن است بروز کنند که مصرف بیش از حد بادام زمینی می تواند باعث ایجاد بیماری کبد چرب گردد.
بیشتر بخوانید: