ماهان شبکه ایرانیان

زنده/در حال تکمیل

قالیباف: آیا کسب وکار رونق یافته؟

نخستین مناظره انتخاباتی با محور فرهنگی و اجتماعی امروز ۸ اردیبهشت ماه از شبکه اول سیما آغاز شد.

قالیباف: آیا کسب وکار رونق یافته؟/ روحانی: قول 4 میلیون شغل ندادم

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین مناظره انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری امروز 8 اردیبهشت ماه آغاز شد.

این برنامه به طور زنده از شبکه یک سیما و شبکه رادیویی ایران پخش می شود.

**سوال از میرسلیم درباره حاشیه نشینی

سید مصطفی آقامیرسلیم کاندید دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با قرار گرفتن پشت تریبون اولین مناظره زنده تلویزیونی خود از شبکه یک سیما را کلید زد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره طرح دولتش برای مدیریت حاشیه‌نشینی اظهار داشت:  نیروی انسانی باید متناسب با ظرفیت های زیتسی ودر توسعه کشور مشارکت توزیع شود و از استعدادهای آنها به خوبی بهره مند و این استعدادها شکوفا شود اما عدم توجه به مناطق محروم باعث مهاجرت و ایجاد حاشیه نشینی شده است که مشکلات امنیتی، اقتصادی و سیاسی در پی داشته است.

میرسلیم افزود: راه کار دولت ما با توجه به سیاست های آمایش سرزمینی و جمعیت و توجه به مصرف درست آب است، زیرا بسیاری از روستاهای کشور خشک شده و اهالی آن مجبور به مهاجرت به شهرها، حاشیه نشینی و مجبور به کارهایی که دور از شأن آنها است شدند. این عزیزان از تحصیل و آموزش محروم بوده و به اعتیاد روی می آورند. باید پاسخ دهیم که چرا امروز در برخی از استانها مانند سیستان و بلوچستان مواجه با مهاجرت فراوان بوده ایم که اینها به دلیل مدیریت ناصحیح است.

وی در ادامه اظهارداشت: حاشیه نشینی مشکلات فراوان فرهنگی و امنیتی را بوجود آورده است.

نقد هاشمی طبا به سخنان میرسلیم

سیدمصطفی هاشمی طبا  نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نقد خود نسبت به پاسخ میرسلیم، ضمن تشکرا ز میرسلیم اظهار داشت: لازم می دانم نکته ای را  موردتوجه قرار دهم و آن اینکه بحث آمایش سرزمینی، بحث آب، بحث روستاییان یا بحث های دیگر زیست محیطی که مستقیما به زیستگاه انسان برمی گردد در حقیقت میراثی از گذشتگان و خداوند است که به بشر عطا شده است. 

وی گفت: وقتی ما اولویت برای برخی مسائل قائل می شویم منجر به این می شود که برخی مسائل بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و مسائل دیگری که کمتر به چشم می خورد، کمتر مورد عنایت قرار می گیرد بنابراین می خواهم بگویم که واقعا سرزمین ما ایران دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا درحال از بین رفتن و مصادیق متعددی هم دارد.

هاشمی طبا  افزود: بنابراین اولویت اولی که بایدبرای کشور قائل شویم توجه به زیستگاه و حفظ ایران است و اگر قرار باشد بدون توجه به اولویت مسائل را بررسی کنیم این نظر آقای میرسلیم مورد عنایت قرار نخواهد گرفت و دست چندم خواهد شد.

نقد روحانی به سخنان میرسلیم

حسن روحانی در نقد سخنان میرسلیم گفت: حاشیه نشینی از معضلات ایران و همه کشورها است. کشوری را سراغ ندارم که حاشیه نشین نداشته باشد. معمولا حاشیه نشینی در کلان شهرها و شهرهای بزرگ وجود داردو ریشه آن به عوامل مختلف بر می گردد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بیکاری و عدم درآمد کافی را از عوامل پناه بردن مردم به حاشیه شهرها خواند و گفت: فردی که در یک شهر دور و یا روستا زندگی می کند و منابع درآمدی اش کافی نیست مجبور می‌شود مهاجرت کند. معمولا در شهرهای بزرگ شرایط اشتغال بیشتر است.

وی ادامه داد: این فرد برای زندگی به حاشیه شهر پناه برده و بعد از مدتی اقوام و خویشان خود را نیز از روستاها برای کار به شهرها می آورد و آنها نیز در حاشیه شهرها ساکن می شوند.

نقد قالیباف به سخنان میرسلیم

درباره سخنان میرسلیم گفت: مسئله حاشیه‌نشینی مسئله مهم و کلیدی است، امروز حدود 11 میلیون حاشیه‌نشین در شهرها داریم که بر اساس فرصت‌های نابرابر اجتماعی و بحران‌های اقتصادی به وجود آمده‌اند.

وی افزود: یک روش چاره‌اندیشی در دراز مدت است و البته باید در کوتاه مدت هم برنامه‌ریزی برای حل مشکل این قشر صورت گیرد.

قالیباف ادامه داد: در همه دنیا دولت‌ها از محرومان حمایت می‌کنند و بخشی از این محرومان، حاشیه‌نشینان هستند؛ دولت در کشور ما نیز در هفت سال گذشته تدبیری کرد در قالب پرداخت یارانه‌ها که این یارانه طی هفت سال گذشته پرداخت شد اما گلایه این قشر از جامعه، آنجاست که با گرانی‌های به وجود آمده در کشور، ارزش 45 هزار و 500 تومان به حدود 15 هزار تومان رسیده است و چرا همپای تورم کشور، یارانه افزایش پیدا نمی‌کند؛ چرا یارانه‌ها بین همه مردم یکسان توزیع می‌شود؟

این کاندیدای ریاست جمهوری خطاب به میرسلیم گفت: جنابعالی برای یک اقدام کوتاه مدت برای محرومان چه اقدامی را انجام می‌دهید و برای دراز مدت که این مشکل ریشه‌کن می‌شود، چه اقدامی را انجام خواهید داد؟

نقد جهانگیری به سخنان میرسلیم

اسحاق جهانگیری نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در نخستین برنامه تلویزیونی مناظره و در نقد دیدگاه های سیدمصطفی میرسلیم نامزد دیگر انتخابات درباره موضوع حاشیه نشینی اظهار داشت: حاشیه نشینی یکی از مهمترین مشکلات کشور است که در تمام نقاط دیده می شود.

وی تأکید کرد: مسئله مهم این است که باید به این مردم توجه کرد تا آنها دیده شوند؛ نباید آنها را افراد اضافی تلقی کرد.

جهانگیری ادامه داد: در دولت یازدهم با این پدیده به صورت  کارشناسی و علمی برخورد و سازماندهی شد؛ از جمله اینکه شورایی با عنوان بازآفرینی مناطق سکونتی مردم با توجه به بافت های میانی و حاشیه ای تشکیل شد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: تمام حاشیه نشین ها در این دولت بیمه شده اند و مراکز درمانی در نقاط حاشیه ای مستقر شد و برای جوانان آنها که به سن تحصیل رسیده و محروم از تحصیل بوده اند، برنامه درسی پیش بینی شد.

نقد رئیسی به سخنان میرسلیم

سید ابراهیم رئیسی در خصوص سخنان میرسلیم اظهار داشت:  اولین موضوع در بحث حاشیه نشینی بحث آمار است که باید آمار دقیقی در این خصوص منتشر شود چراکه آمار 11 میلیون مربوط به سال 92 است در حالی که امروز آمار حاشیه نشینی در حدود 16 میلیون نفر است.

وی ادامه داد: در خصوص علل پدیده حاشیه نشینی یکی از دلایل آن کم آبی روستاها است که باعث مهاجرت از روستاها به حاشیه شهرهای بزرگ شده است.

رئیسی با بیان اینکه اولین گام برای ساماندهی حاشیه نشینی نوسازی و بهسازی مسکن و نظام شهری است گفت: تثبیت مالکیت، توجه به بهداشت و مشکلات اجتماعی حاشیه نشین ها، دعوت از سرمایه گزاران و صنایع برای رونق حاشیه شهرها از جمله راه کارهای ساماندهی حاشیه شهرهاست.

**سوال از رئیسی درباره رشد عدالت اجتماعی و کاهش طبقات اجتماعی

نوبت به حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندید دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رسید. وی با قرار گرفتن پشت تریبون در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌ای برای رشد عدالت اجتماعی و کاهش طبقات اجتماعی دارید؟ گفت: عدالت اجتماعی یکی از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی است و فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نظام نیست.

وی ادامه داد: آنچه نگران‌کننده است، این است که ضریب جینی نشان‌دهنده این است که در سال‌هایی که هدفمندی یارانه‌ها مطرح بود، این فاصله کمتر شده و در سال‌های اخیر شاهد افزایش آن از 0.36 به 0.43 بوده‌ایم که 7 واحد افزایش پیدا کرده است.

حجت الاسلام رئیسی در جمع بندی پایان سخنان خود با اشاره به اینکه در مفاهیم دینی ما پس از توحید مفهوم عدالت عنوان شده است گفت: آنچه شاهد آن هستیم بیکاری جوانان تحصیلکرده و تعطیل شدن واحد ها و کارگاه های تولیدی و اقتصادی است که این مشکلات خود به خود سبب افزایش فاصله طبقاتی خواهد شد.

وی افزود: برخی افراد درآمدشان یارانه ای است که از دولت دریافت می کنند و سوال این است که آیا امکان زندگی با این مقدار درآمد وجود دارد؟

رئیسی با بیان اینکه امروز با واقعیات زندگی محرومین مواجه هستیم اظهار داشت: وام های کلانی در اختیار عده ای خاص قرار گرفته در حالی که امروز جوانان برای دریافت تسهیلات ازدواج مدت قابل توجهی را باید در نوبت قرار گیرند.

وی افزود: برنامه ریزی ها و سیاست گذاری ها در دولت باید به گونه ای باشد که فاصله طبقاتی بر اساس شاخص های عدالت اجتماعی کاهش یابد تا موجب کاهش فساد شود.

رئیسی با بیان اینکه در جوامع توسعه یافته شاهد فقر و محرومیت افراد هستیم ادامه داد: در جوامع توسعه یافته نیز برخی افراد کاخ نشین و برخی کوخ نشین هستند که این موضوع بر خلاف شاخص های عدالت اجتماعی است.

وی در پایان گفت: موضوع اصلی امروز حمایت از تولید ملی است که بر اساس آن می توانیم حق محرومان را پرداخت کنیم.

نقد هاشمی طبا به سخنان رئیسی

هاشمی طلبا در نقد برنامه های رئیسی، ضمن تشکر از برنامه های وی گفت: معنی این مسئله آن است که ما باید یارانه هایی را که به صورت عمومی توزیع می کنیم را در دسترس آنها قرار دهیم تا آنها سر و سامان پیدا کنند. این نکاتی که آقای رئیسی فرمودند که درست هم هست منجر به بزرگ تر و بزرگتر شدن دولت می‌شود، به نوعی فروش هر چه بیشتر ارز و واردات هر چه بیشتر به منظور تبدیل ارز به ریال بدنبال خواهد داشت.

وی افزود: ما باید ببینیم توانایی دولت در بزرگ شدن چقدر است که اگر این توقعات را از دولت داشته باشیم که چنین وچنان گفت طبیعتا این ممکن نخواهد بود. ما برای آنکه بخواهیم امکانات بیشتری را در اختیار عموم مردم بخصوص اقشار محروم و طبقات ضعیف قرار دهیم باید تولید ناخالص ملی با گسترش و بهسازی صنعت و کشاورزی و بخصوص با خدمات و به طور ویژه با مسئله توریسم  را حل کنیم و اگر این طور نشود چاره دردها پرداختن به معلول ها نیست.

هاشمی طبا ادامه داد: منابع ما محدود است و ما نمی توانیم با منابع بیشمار زندگی کنیم.

نقد میرسلیم به سخنان رئیسی

میرسلیم از  رئیسی درخصوص مساله «عدالت اجتماعی»، سه سوال از وی مطرح کرد و گفت: آیا اقداماتی که در طول برنامه پنجم توسعه انجام گرفته در جهت کاهش تبعیض بوده است؟ چگونگی تغییر روند تبعیض در جامعه را چگونه تبیین می ‌فرمایید؟ نوع سبک زندگی ما در حال حاضر به شکل مطلوب است؟ که برآورنده عدالت اجتماعی باشد؟

روحانی در نقد سخنان رئیسی

حسن روحانی در پاسخ به سخنان رئیسی در خصوص عدالت اجتماعی گفت: کم کردن فاصله اقشار مختلف جامعه اهمیت فراوانی دارد، امروز باید تلاش کنیم تعادلی بین شرق و غرب کشور ایجاد شود؛ غرب کشور شرایط بهتری دارد.

وی ادامه داد: شرق کشور به دلیل کویری و خشک بودن شرایط سخت‌تری دارد، دولت یازدهم توجه بیشتری به شرق کشور کرد و گازرسانی به این مناطق انجام شد و راه‌آهن نیز به این مناطق رسیده است.

روحانی با بیان اینکه به اقشار مستضعف جامعه باید کمک بیشتری شود، اقدامات دولت یازدهم در راستای عدالت اجتماعی را تشریح کرد و گفت: به حقوق کسانی که حقوقشان کمتر بود، افزوده شد، مستمری مستمری‌بگیران کمیته امداد و بهزیستی به بیش از سه برابر در دولت یازدهم افزایش یافت. در خصوص رسیدگی به معلولان نیز برای خانواده‌هایی که دو معلول دارند، خانه ساخته شد و برای خانواده‌هایی که تک معلول نیز دارند، خانه‌هایی در حال ساخت است.

کاندیدای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: برای دستیابی به عدالت اجتماعی باید رانت‌ها را از بین ببریم و با فساد اقتصادی مبارزه کنیم.

قالیباف در نقد سخنان رئیسی

قالیباف درپاسخ به سخنان رئیسی درخصوص عدالت اجتماعی گفت: عدالت اجتماعی از موضوعات مهم و اهداف انقلاب اسلامی بوده است، همه ما شاهدیم وقتی بحران های اقتصادی داریم تحق عدالت سخت است.

قالیباف اظهار داشت: روزی که ما کار در تهران را آغاز کردیم گفتیم که هدفمان این است که فاصله شمال و جنوب شهر را کم کنیم و با توجه به محرومان در بافت های فرسوده این اتفاق افتاد. اما در نابرابری های فرصت های اجتماعی مثل بیکاری و شغل که حق شهروندان است و باید به آن توجه شود. شما به طور مفصل صحبت کردید که در برنامه کاری ما نیز تصمیماتی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه ما در برنامه خود اشتغال حمایتی را انجام داده و به سمت اشتغال پایدار می رویم گفت: امروز شکاف طبقاتی در جامعه بیشتر شده و فرصت های اجتماعی نابرابر شده است، بهره ای که آن چهار درصد خاص در جامعه می برند و 96 درصد مردم نمی برند.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: در برنامه پنجم توسعه همچنین برنامه ای بود، امروز که برنامه پنجم توسعه به پایان رسیده از شما سوال می کنم که براساس ارزیابی شما در برنامه پنجم توسعه این امر چقدر محقق شده است؟

جهانگیری در نقد سخنان رئیسی

اسحاق جهانگیری در ادامه برنامه مناظره امروز و در نقد دیدگاه‌های سید ابراهیم رئیسی درباره راه‌های افزایش عدالت اجتماعی در جامعه، اظهار داشت: عدالت یکی از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی است و محدود کردن عدالت به مسائل اقتصادی نیز ظلم به موضوع عدالت است.

وی ادامه داد: عدالت آموزشی یعنی همه کودکان امکان بهره‌مندی از تحصیل را داشته باشند، عدالت سیاسی یعنی اینکه در بین نیروهای سیاسی، عدالت برقرار باشد و عدالت قضایی یعنی تمام مردم در مراجعه به دستگاه قضایی احساس عدالت کنند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه متأسفانه احساس عدالت در جامعه کم شده است، اظهار داشت: یکی از بخش‌های عدالت اقتصادی، توجه به عدالت منطقه‌ای و جغرافیایی است.

جهانگیری تصریح کرد: اینکه کسی 3.7 میلیارد دلار اموال ملت را به جیب بزند، یعنی عدالت وجود ندارد و عده‌ای به ثروت‌های بادآورده دست یافته‌اند.

**سوال از هاشمی طبا درباره مسکن

سیدمصطفی هاشمی طبا در ادامه با قرار گرفتن پشت تریبون در پاسخ به این سوال که مشکل مسکن ناشی از چه مولفه هایی است و شما چه طرحی برای حل مشکل آن به ویژه برای زوج های جوان دارید؟ گفت: ما اصولا اگر بخواهیم معلول ها را مورد توجه قرار دهیم راه به جایی نمی بریم، به طور کلی علت هایی که باعث بروز مشکلات برای اقشار جامعه شده باید به صورت برطرف کردن علت ها باشد و باید این را مورد توجه قرار دهیم.

هاشمی طبا  افزود: در تمام فرمایشاتی که در سوال های اخیر مطرح بود، نوعا حرکت به سمتی بود که دولت این کار را بکند دولت آن کار را نکند، دولت در حال حاضر خدمات بسیار زیادی را ارائه می کند و حقیقتش این است که اصلا بزرگ تر شدن دولت بدون اینکه اقتصاد جامعه توانمند بشود، بدون اینکه بتوانیم درآمد ملی را افزایش دهیم این مسئله امکانپذیر نیست.

وی ادامه داد: در حال حاضر اگر بخواهیم در حوزه مسکن و حل مشکلات زوج های جوان کاری صورت بگیرد از طریق پرداخت های وام در جامعه است. بخشی از جامعه چه از تهران چه شهرهای دیگر مسکن هایی کوچک ساخته شده و برای این منظور و در این مورد باید به توانایی های آینده زوج های جوان توجه شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه مهمتر از مسئله مسکن مشکل اشتغال جوانان است، گفت: مسئله کار بدون توجه به ابعاد مختلف ایجاد سرمایه گذاری برای صنعت، کشاورزی و خدمات امکانپذیر نیست. یعنی اگر زوجی کار کنند و درآمد داشته باشند آینده خود را می توانند تضمین کنند و وام هایی را که برای مسکن گرفته اند را می توانند تامین کنند. امروزه به نظر می رسد با حجم وامی که از طریق بانکها مصوب شده حداقل در اطراف شهرهای بزرگ مسکن با توجه به شرایط اندکی رکود که از آن برخوردار است، امکان خریداری آن  هست.

روحانی در نقد سخنان هاشمی طبا

روحانی در پاسخ به سخنان هاشمی طبا در خصوص برنامه‌های دولت در بخش مسکن گفت: برای مسکن برنامه‌های مختلفی در دولت‌های قبل وجود داشت. در دولت گذشته سرمایه‌گذاری در مسکن مهر انجام شد، با مشکلاتی که داشت، این دولت متعهد گردید این پروژه را تکمیل کند؛ تا پایان دولت پروژه‌های مسکن مهر تحویل داده می‌شود به جز 100 هزار و خورده‌ای مسکن مهر که هیچ داوطلب و خریداری ندارد.

وی تصریح کرد: باید به مردم برای ساخت و خرید مسکن مورد نظر یاری کنیم.

روحانی در خصوص اقدامات دولت یازدهم در این بخش اظهار داشت: وام‌های لازم در اختیار خانه‌اولی‌ها قرار داده شده و خانه اولی‌ها می‌توانند 80 میلیون وام بگیرند.

وی نوسازی بافت‌های فرسوده را یکی از راه‌های جایگزین مسکن مهر برای حل مشکل مسکن در کشور خواند و گفت: با نوسازی بافت‌های فرسوده می‌توانستیم خانه‌های نو به جای مسکن مهر در اختیار مردم قرار دهیم که این امر تحولی در بخش مسکن بود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه برای مسکن جوانان برنامه‌های خوبی وجود دارد، اظهار داشت: برای ازدواج جوانان نیز دو وام 10 میلیونی پرداخت می‌شود که کمک خوبی به آنهاست.

قالیباف در نقد سخنان هاشمی طبا

قالیباف در نقد سخنان هاشمی طبا گفت: در حوزه اجتماعی به این مسئله بر می گردیم که 4 درصد مردم از همه چیز برخوردارند و 96 درصد از هیچ چیزی برخودار نیستند این 4 درصد با رانت برخوردار شده اند.

وی افزود: در مسئله مسکن در حال حاضر 3 میلیون مسکن خالی است اینها کجاست و متعلق به چه کسانی است؟ متعلق به همان 4 درصدی است که یک ویلا در شمال کشور و یک ویلا در شمال تهران دارند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: درباره بافت فرسوده برنامه این بود که دولت سالانه 10 درصد از این بافت را احیا کند، اما نتوانست این کار را انجام دهد، 5 تا6 سال است که از این مسئله می گذرد و پیشرفت در این مسئله حدود 7 تا 8 درصد است البته در تهران که مسئولیت احیای بافت فرسوده با شهرداری است. بنا بر گزارش وزارت مسکن، 34 درصد پیش رفتیم. دولت باید کمک می کرد که نکرد اما ما وظیفه خود را انجام دادیم.

قالیباف گفت: باید با این 4 درصد برخورد شود، اجازه ندهید این رقم تکرار شود اما امروز هم تکرار می‌شود؛ در سال 95 بیش از 530 میلیارد تومان وام دادیم. به چه کسانی پرداخت شد؟ چند هزار نفر وام گرفتند و چندصد هزار نفر در صف وام ازدواج هستند؟

وی خاطرنشان کرد: اگر سیستم را اصلاح نکنیم موفق نخواهیم شد به مشکلات فائق آئیم.

نقد جهانگیری به سخنان هاشمی طبا

اسحاق جهانگیری در ادامه برنامه مناظره در نقد دیدگاه‌های سید مصطفی هاشمی‌طبا نامزد انتخابات ریاست جمهوری در موضوع راه‌های تأمین مسکن، اظهار داشت: به دلیل صدور پروانه‌های بی‌حساب و کتاب در شهرداری‌ها و دلالی شدن موضوع مسکن، مشکلات این بخش افزایش یافته است.

وی افزود: بیش از 250 میلیارد دلار ارزش واحدهای مسکونی است که امروز خالی هستند و این سرمایه راکد شده است.

این نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در حوزه مسکن چند اولویت داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: یکصد هزار مسکن اجتماعی برای گروه‌های نیازمند مانند کمیته امداد و بهزیستی مورد نیاز است و سالانه 200 هزار واحد مسکن روستایی هم باید استحکام‌بخشی شوند.

جهانگیری گفت: در این دولت سقف تسهیلات مسکن برای زوجین جوان 160 میلیون تومان شده است و برای خانه‌ اولی‌ها هم امکان باز شدن حساب 6 ماهه در صندوق پس‌انداز مسکن برای دریافت وام و خانه‌دار شدن پیش‌بینی شده است.

رئیسی در نقد سخنان هاشمی طبا

رئیسی در نقد سخنان سید مجتبی هاشمی طبا گفت: اساس در توانمند سازی مردم برای تهیه مسکن و نوسازی بافت فرسوده است اما با وجود جوانان و زوج های جوانی که قصد تشکیل زندگی دارند چاره ای جز ارائه تسهیلات به آنها برای اجاره مسکن وجود ندارد.

وی افزود: نمی توان مدعی تسهیل ازدواج جوانان بود اما در این راه اقدامی عملی انجام نشود و دولت موظف به ارائه تسهیلات در این خصوص است.

رئیسی با اشاره به اجرای طرح مسکن مهر در دولت های قبل گفت:مسکن مهر با همه اشکلات ایجاد شد، و توانست عده ی زیادی را صاحب خانه کند، امروز نیز باید با حمایت از آن صاحبان مسکن مهر را از بلاتکلیفی خارج کرد.

وی در پایان گفت: با اجرای نوسازی بافت های مسکونی و ارائه تسهیلات مسکن، با ایجاد کمتر از یک میلیون مسکن در سال کماکان عقب خواهیم بود.

نقد میرسلیم به سخنان هاشمی طبا

میرسلیم از هاشمی طبا  پرسید سرمایه گذارانی هستندکه سرمایه خود را صرف مسکن تجملاتی می کنند به نظر شما چگونه می شود سرمایه ها را به سمت مسکن مناسب و ارزان برد؟

آیا به نظر شما چاره زوج های جوان برای مسکن وام است چطور باید از همان ابتدا زوج های جوان را درگیر وام کنیم و شما چرا بحث مسکن اجاره ای به شرط تمدید را مطرح نمی کنیم؟

**سوال از روحانی درباره اشتغال جوانان

حسن روحانی در ادامه مناظره در پاسخ به سوالی در خصوص اشتغال جوانان گفت: مسئله ازدواج یکی از نیازهای طبیعی انسانها و جوانان ما است. امروز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد. اولین مشکل، مشکل اقتصادی است.

وی تاکید کرد: فضای امید به آینده باید در جامعه بوجود آید. اولین اقدام برای مسائل اجتماعی، ایجاد امید نسبت به آینده است. زمانی که جامعه نسبت به آینده در حال تردید باشد و هر روز یک مسئله ای جامعه را تهدید کند و هر روز مردم یک حصر و تهدید جدید برای کشور خود را شاهد باشند و نشاطی برای جامعه باقی نگذاریم و هر روز یک محدودیت سلیقه ای برای جوانان بوجود آوریم نشاط مردم نسبت به آینده را دچار مشکل می کنیم.

نامزد انتخابات ریاست جمهور تصریح کرد: جامعه را باید به آینده امیدوار کنیم و شغل لازم را برای جوانان ایجاد کنیم. در طول سالهای 83 تا 93 شش میلیون و 600 هزار نفر آماده ورود به بازار کار بودند که 600 هزار نفر شغل پیدا کردند. این وضع در شرایطی بود که وضعیت درآمدی کشور خوب بود می توانستیم همه کسانی که در دهه 60 متولد شدند را در دهه 80 به بازار اشتغال وارد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز امید به آینده در بین جوانان افزایش یافته بود ایجاد اشتغال یعنی شرایط کسب و کار در جامعه بهبود یابد،  رتبه کسب و کار ایران از 152 به 120 کاهش یافت و این امر نشان می دهد شرایط کسب و کار در جامعه بهبود یافته است. اعتماد به سرمایه گذاری در جامعه افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در جامعه امروز ما مردم به فضای مجاز دست یافته اند. اگر دولت یازدهم نبود همه این راهها مسدود می شد و دوستان ما نمی توانستند از این فضا برای تبلیغات خود استفاده کنند. امید به آینده و اشتغال از موضوعات مهم است.

قالیباف در نقد سخنان روحانی

قالیباف در نقد سخنان روحانی گفت: مشکل جدی امروزما در بحث ازدواج، اشتغال است. شما در آغاز دوره در همان ابتدای مذاکرات به مردم قول دادید چهار میلیون شغل ایجاد کنید.

روحانی در پاسخ به این سخن قالیباف گفت: یک سایت گمنام حرفی می‌زند و یک سایت معروفی آن را نقد می‌کند و یک روزنامه هم آن را نقل می‌کند و شما هم می‌خواهید از آن نقل کنید؛ من هرگز به مردم قول ایجاد چهار میلیون شغل نداده‌ام.

قالیباف گفت: ما از سایت خود شما نقل می‌کنیم، تحمل کنید چند دقیقه اتفاقی نمی‌افتد، اجازه دهید صحبت کنم.

وی افزود: امید و نشاط مهم است، حتماً حقوق شهروندی مهم است، شبکه‌های اینترنتی هم لازمه امروز زندگی است اما واقعاً امروز افسردگی در کشور چقدر شده است؟ بنابر آمار دولت، شرایط غیرقابل قبول است.

قالیباف ادامه داد: نشاط مردم با زندگی خوش است، شما می‌گویید زندگی خوش هست و کسب و کار رونق دارد؛ مردم عزیز آیا شما حستان این است که کسب و کار رونق پیدا کرده است!؟ آیا در چند سال گذشته آمار بیکاری اضافه شده یا نه!

وی گفت: آقای روحانی اجازه حرف زدن نمی‌دهد و در حرف من می‌آید، اگر اینها را حل کردید، نشاط را آورده‌اید؛ اشکال اساسی ما سرمایه نیست، سرمایه در داخل و خارج هست، بلکه نوع مدیریت و اینکه اجازه حرف زدن نمی‌دهید، مشکل است.

ادامه دارد...

 

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان