به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از تارنمای اسپوتنیک این تصمیم هند پس از خروج دهلی نو از نظام عمومی ترجیحات آمریکا توسط دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور انجام می شود.
دفتر نماینده تجاری آمریکا اعلام کرد که واشنگتن قصد دارد بنا به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور به «وضعیت تجارت ترجیحی» با هند و ترکیه پایان دهد.
از آنجا که هند بهطور میانگین حدود 5.6 میلیارد دلار کالا بدون احتساب حقوق گمرکی به آمریکا صادر میکند، بهعنوان بزرگترین کشور منطقه جنوب آسیا در جهان بهحساب میآید که از توافق برنامه «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) منفعت می برد.
وزارت بهداشت و داروهای شیمیایی هند در بیانیه ای اعلام کرد: از تولید کنندگان و بیمارستان های هند خواسته شده است تا قیمت های جدید داروهای ضد سرطان را از نهم ماه مارس(18 اسفند) کاهش دهند.
براساس این تصمیم ،قیمت 390 از 426 نوع( 91 درصد) داروی ضد سرطان در هند کاهش یافته است.
در ادامه این بیانیه آمده است،هزینه متوسط خرید دارو برای بیماران سرطانی دو برابر بیشتر از دیگر بیماری ها می باشد. این اقدام باعث می شود که هزینه درمان 2 میلیون و 200 هزار بیمار سرطانی 114 میلیون دلار کاهش یابد.
پیش از این دولت هند برای واردات تجهیزات پزشکی از کشورهایی چون آمریکا سقف قیمتی تعیین کرده بود.
تصمیم دولت هند برای کنترل قیمت ابزار پزشکی باعث نگرانی شرکت های آمریکایی در خصوص از دست دادن بازار پنج میلیارد دلاری تجهیزات پزشکی این کشور شده است.
نگرانی های شرکت های دارو سازی، ابزار پزشکی و همچنین محصولات لبنی آمریکا از اقدامات هند در کنترل بازار داخلی، از جمله دلایل دونالد ترامپ برای خارج کردن دهلی نو از نظام عمومی ترجیحات است.
بازار تجهیزات پزشکی در هند به شدت وابسته به واردات است.
حدود تقریبا80 درصد نیاز هند به تجهیزات پزشکی از طریق واردات تامین می شود. سهم تخمینی آمریکا در واردات تجهیزات پزشکی 30 درصد اعلام شده است.
کنترل قیمت ها بخشی از طرح دولت نارندرا مودی برای بهبود سیستم بهداشت عمومی ضعیف هند و کاهش هزینه های درمان است.
در سال گذشته، دولت هند با محدود کردن معیارهای سود برای برخی از دستگاه های پزشکی، قیمت برخی از 'استنت های قلب'(ساختارهای کوچک سیمی که برای درمان شریان های مسدود شده قلب استفاده می شوند) را حدود 450 دلار تعیین کرد. درحالی که پیش از این قیمت این استنت ها 3000 دلار بود.