به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از اکسپرس تریبون، دولت اسلام آباد تلاش گستردهای برای ایجاد ارتباط میان تهران و ریاض انجام میدهد.
روزنامه پاکستانی مدعی است که دولت اسلامآباد به این امید که پیوستن به ائتلاف نظامی سعودی باعث وحدت جهان اسلام شود، فرمانده سابق ارتش خود را روانه این ائتلاف کرده است.
از سوی دیگر نمیتواند دست از همسایه مهم خود یعنی ایران که منافع مشترک فراوانی دارد چشم پوشی کند.
اسلام آباد امیدوار است که با رایزنیهای سیاسی حتی رضایت مقامات ایران را برای پیوستن به این اتحادجلب کند.
گزارشها حاکیست نواز شریف نخست وزیر پاکستان در این خصوص ماموریت ویژهای را به اشتر آصف دادستان این کشور محول کرده است.
اشتر آصف به عنوان فرستاده ویژه نواز شریف ماه گذشته در سفر به ریاض با مقامات ارشد این کشور از جمله ولیعهد عربستان جلساتی برگزار کرد.
ایاز صادق رئیس پارلمان پاکستان نیز که در ایران به سر میبرد با مقامات این کشور درحال دیدار و مذاکره است.
یک مقام بلند پایه سیاسی پاکستان نیز گفته که در حال تلاش برای ایجاد یک روابط حسنه میان ایران و عربستان هستیم.
این شخص که خواست نامش فاش نشود افزود: ایجاد ارتباط خوب بین تهران و ریاض به سود منطقه است.
بر اساس این گزارش، یکی از دغدغههای دولتمردان پاکستان در تصمیمگیریهای منطقهای این است که موجبات نارضایتی تهران یا ریاض فراهم نشود. به طور نمونه وقتی ژنرال راحیل شریف فرماندهی ائتلاف نظامی سعودی را پذیرفت، مهمترین نگرانی اسلامآباد این بود که این تصمیم باعث نارضایتی تهران، بغداد و دمشق نشود.
و این دقیقا همان دلیلی است که باعث شد «قمر جاوید باجوا» فرمانده ستاد ارتش پاکستان طی یک ماه دوبار با «مهدی هنردوست» سفیر ایران در پاکستان دیدار کند و به او اطمینان دهد که رفتار پاکستان خلاف منافع ایران نیست.
روزنامه پاکستانی نوشت : اگر چه نارضایتی مقامات ایرانی از این تصمیم پاکستان مشهود بود ولی پس از جلساتی که برگزار شد، تهران واکنشی نرم تر از آنچه انتظار میرفت نشان داد.
گفته میشود که اگر ائتلاف نظامی سعودی به سوی جنگهای فرقهای پیش رود، پاکستان از این ائتلاف خارج شود.
پیش بینی میشود که اختلاف نظر اساسی تهران و ریاض بر سر تروریستی دانستن گروههای مختلف باعث ایجاد چالش جدی برای «راحیل شریف» شود.