ماهان شبکه ایرانیان

دانشنامه حقوقی/

سامانه ساما چیست؟

اطلاعات کارچاق‎کن‌ها، محکومین فراری و افرادی که تحت تعقیب هستند برای جلوگیری از فساد و تسهیل دادرسی در سامانه ساما ثبت می‌شود و به صورت برخط در اختیار بیش از ۹ هزار شعبه قرار داده می‎شود.

هفدهمین خبر عید/ // /// کارچاق‌کن ها و محکومین فراری زیر ذره بین قانونبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، گاهی، افرادی به صورت ضامن، شاکی، مصدوم و کفیل و شاهد حرفه‌ای در فرآیند دادرسی وارد می‌شوند و با توجه به تجاربی که دارند مسیر دادرسی را از مسیر عدالت خارج می‌کنند و اقدام به اخاذی و کلاهبرداری می‌کنند. 

این مفاسد که از بیرون دستگاه قضایی به قوه قضاییه تحمیل می‌شود منجر به ایجاد سامانه ساما برای جلوگیری از نفوذ افراد کارچاق کن به قوه قضاییه شد.

اسفند ماه سال گذشته با امضای تفاهم نامه همکاری بین رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و اداره کل عفو و بخشودگی سجل قضایی دستگاه قضا، سامانه ساما (سامانه اطلاعات موثر اشخاص) راه اندازی شد.

اطلاعات محکومین فراری و افرادی که تحت تعقیب هستند در این سامانه ثبت می‌شود و به صورت برخط در اختیار بیش از 9 هزار شعبه قرار داده می‎شود.سامانه ساما (اطلاعات موثر اشخاص) برای دسترسی مراجع قضایی و رسمی به اطلاعاتی است که به موجب قانون باید در دسترسشان باشد تا در راستای تسهیل در دادرسی از این اطلاعات استفاده کنند.

تسهیل در اجرای احکام، جلوگیری از نفوذ افراد کارچاق کن در فرایند دادرسی از اهداف مهم این طرح است. این سامانه پویا است و موارد جدید و آیین نامه‌ها به آن اضافه خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی