به گزارش "ورزشسه"، پزشکان متخصص قلب و عروق میگویند زندگی پس از حمله قلبی معمولا با شرایط ویژه ای صورت میپذیرد تا بیمار بتواند فعالیت های روزمره را بدون مشکل انجام دهد. ایجاد تعادل میان استراحت و ورزش و زندگی اجتماعی مهم ترین شاخصه ای است که در اینگونه افراد باید در نظر گرفته شود تا عوارض ناشی از سکته به مرور از بدن خارج شده وزندگی حالتی طبیعی پیدا کند. در فوتبال نیز این تئوری جواب میدهد؛ خصوصا برای فوتبالیست هایی که بعد از دورانی طلایی، وقفه ای در روند حرکتی شان ایجاد شده و دوباره میخواهند به زندگی عادی و روزهای خوب خودبرگردند؛ درست مثل آندرانیک تیموریان که بعد از خط خوردن از تیم ملی دورانی عجیب را سپری کرد و حالا تصمیم به ریکاوری روحی و روانی برای بازپس گیری جایگاه های قبلی گرفته است. دو بازی طلایی برای نفت در دو هفته گذشته لیگ برتر و انگیزه انتقام جویی در ورزشگاه یادگار می تواند آندو را دوباره به عرش برساند. جایگاهی که برخی بر این باورند کی روش از او گرفته است؛ آندو اما کوتاه نمی آید و برای به قدرت رسیدن می جنگد؛ آن هم فقط داخل مستطیل سبز.
اپیزود اول؛ انتخاب اشتباه
آندو یکی از معدود بازیکنان فوتبال ایران است که سابقه بازی در دو جام جهانی را دارد. هافبک تدافعی قدرتمند سابق تیم ملی در سال های گذشته همواره ثبات فنی خوبی داشته و نمی توان از نظر فنی به او ایرادی گرفت. در یکسال گذشته اما آندو تصمیم هایی گرفته زندگی فوتبالی اش را تحت تاثیر قرار داده است. او وقتی از لیگ قطر به ایران برگشت، در حالی که استقلالی ها و چند تیم دیگر به دنبال جذبش بودند، سایپا را برگزید. اگرچه تیم خودروساز از نظر امکاناتی شرایط مطلوبی داشت اما مصدومیتی که برایش پیش آمد، همه چیز را از اوگرفت. فقط 3 بازی برای نارنجی پوشان شرایطی را پیش آورد که او در پایان فصل مجبور به ترک این تیم شود. بازهم شایعه استقلال و آندو شکل گرفت اما تصمیم بعدی کاپیتان تیم ملی تیمی بود که به تازگی راهی لیگ برتر شده بود. آندو تازه از مصدومیت برگشته اگرچه از نظر بدنی هم شرایط ایده آلی نداشت اما حضورش در ماشین سازی باعث شد صحنه های خوب او در زمین فوتبال به چشم نیاید و نتواند مانند قبل اصطلاحا «روی بورس» قرار داشته باشد. تصمیمی که آندو از آن برگشت ولی شاید نیم فصل لیگ شانزدهم برای برگشتن دیر شده بود.
اپیزود دوم؛ خط خوردن از تیم ملی
نیمکت نشینی آندرانیک تیموریان در بازی ایران و ازبکستان یک زنگ خطر مهیب را برای کاپیتان تیم ملی فوتبال به صدا در آورد. آندو آن روزها شاید تصور اینکه برای اردوی بعدی حتی دعوت هم نشود را نداشت. وقتی برای بازی با سوریه نامش از فهرست ملی پوشان خط خورد، بهانه های مختلفی مطرح شد. برخی مصدومیت را پیش کشیدند و کی روش نیز در واکنش به خط زدن کاپیتانش فقط به او امید داد.سرمربی تیم ملی آن زمان گفت آندو خوب باشد، دعوت می شود و این امر محقق نشد. عدم حضور در فهرست بازی با چین و قطر تیر خلاصی بود بر پیکر مردی که حدود 10 سال با پیراهن تیم ملی بهترین بازیهایش را انجام داده بود. آندو اما وقتی مطمئن شد کی روش بر مواضعش پافشاری دارد هم اعتراضی نکرد و پاسخ او انگیزه و تلاش بیشتر برای رسیدن به دوران طلایی بود؛ نفت تهران این فضا را در اختیار تیموریان قرار داد.
اپیزود سوم؛ نفت و رویابافی های معمول
بعد از آنکه حضور آندو در استقلال به خاطر مشکل نقل و انتقالاتی این باشگاه منتفی شد، او راه نفت تهران و کار کردن زیر نظر علی دایی را در پیش گرفت. تیموریان امیدوار بود با بازگشت به استقلال و درخشش در ترکیب این تیم بتواند بار دیگر نظر کی روش را جلب کند اما انگار بدشانسی هایش تمام نداشت. او به تیمی رفت که پر از ستاره بود، ستاره هایی که هرکدام برای بازگشت می جنگند. آندو اینبار با قراردادی پایین پیراهن نفت را پوشید و حالا کسانی که بازی های او را دیده اند شهادت می دهند اگر نگوییم بهترین، جزو بهترین بازیکنان تیمش است. آندو در دو بازی قبلی نفت مقابل گسترش فولاد و صبای قم عملکردی فوق العاده داشته است. اگر چه تیم نفت نتوانست در این دو مسابقه پیروز شود اما آندو با بازوبند کاپیتانی نفت در همه جای زمین نقش کلیدی دارد. ارسال از جناحین، توپ گیری، حس جنگجویی، شوت های پرقدرت از راه دور، بازیسازی و... آندو این روزها در ترکیب نفت ما را یاد آندوی آماده 5، 6 ماه پیش می اندازد که مرد مورد اعتماد کارلوس کی روش بود. اینها ست که نمی شود انگیزه ویژه آندو برای پس گرفتن جایگاه قبلی اش را احساس می کنیم.
اپیزود چهارم؛ فرصتی برای انتقام
تنها بازی باقیمانده از فصل شانزدهم لیگ برتر و فینال جام حذفی فرصتی رویایی را در اختیار سامورایی فوتبال ایران قرار می دهد یا بجنگد، انتقام بگیرد، آمارش را خوب کند و البته خودش را به کی روش نشان دهد، آن هم با چاشنی نمایش رویایی مقابل تیم امیر قلعه نویی. آندو اگرچه در بازی رفت ماشین سازی و تراکتورسازی به سمت امیر قلعه نویی رفت و با او دست داد اما حرف های سرمربی تراکتور بعد از بازی نشان داد که علاقه ای به فراموش کردن اتفاقات گذشته ندارد. این جملات قلعه نویی را بخوانید: «فوتبال جای رفتارهای زیبا و احترام است. آندو آمد و با هم سلام و علیک کردیم و حرف دیگری بین ما رد و بدل نشد اما من هنوز دلیل آن مصاحبه این بازیکن علیه خودم را نمی دانم.ایشان در زمان حضور من در استقلال قراردادی را بست که من نه از محتوای آن خبر داشتم و نه مبلغ را می دانستم. بعد هم باشگاه به تعهدات خود عمل نکرد و این بازیکن آمد و گفت من رضایتنامه می خواهم. من هم از بازیکنم دفاع کردم و گفتم باشگاه یا حق و حقوق بازیکن را بدهد و یا رضایتنامه اش را بدهد. آیا حرف بدی زدم؟ بعد هم که رفت و رضایتنامه اش را گرفت و آن مصاحبه را انجام داد.»
دست تقدیر آندو و قلعه نویی را طوری مقابل یکدیگر قرار داده که در فاصله دو هفته دو بار با هم روبه رو شوند. یکی در آخرین بازی لیگ و دیگری در فینال حذفی. آندو انگیزه زیادی دارد در بازگشت به یادگار امام(ره) و حضور در تبریز بتواند هرچه در توان دارد بگذارد و عامل ناکامی تراکتورسازی شود. اگرچه او بیشتر از همه برای نشان دادن خودش دست به هرکاری برای موفقیت نفت می زند ولی کیست که نداند ته دلش بابت شکست دادن تراکتورسازی با امیر قلعه نویی خوشحال خواهد شد. هنوز مشت های گره کرده او در بازی تراکتورسازی و استقلال که با برتری 4 بر یک سرخپوشان تبریزی مقابل تیم قلعه نویی رقم خورد، از ذهن خیلی ها پاک نشده است. هرچه هست نبرد های آخر تراکتور و نفت روی کاکل این تقابل ویژه می چرخد. تقابل قلعه نویی- آندو که پیروزی در هر بازی حکایتی متفاوت دارد. یک بازی می تواند نایب قهرمانی را از تراکتوربگیرد و یک بازی سهمیه آسیایی مستقیم را از نفت یا تراکتورسازی.
اپیزود پنجم؛ کیروش کوتاه می آید؟
وقتی عملکرد فنی آندو در بازی های اخیر و رفتار کاملا حرفه ای او بعد از خط خوردن از تیم ملی را نگاه می کنیم، به یک نکته کلیدی می رسیم. اینکه او دوست دارد بار دیگر پیراهن تیم ملی را بپوشد و در سومین جام جهانی به میدان برود. درباره آندو ذکر این نکته ضروری است که در ماجرای خط خوردنش، کادرفنی تیم ملی رفتار خوبی با او نداشتند. آنها که چند سال به آندو اعتماد کرده بودند، بدون هیچ ارتباط مستقیمی او را کنار گذاشتند و آندو نیز قطعا از این مسائل دلخور است. حال این رفتار شاید عاملی برای بازگشت سامورایی به تیم ملی شود. او انگیزه اش نسبت به چند ماه قبل تفاوت دارد و البته از نظر فنی نیز به روزهای خوبش برگشته. حالا نوبت کی روش است که تصمیمش درباره آندو را برگرداند. آیا سرمربی تیم ملی کوتاه می آید؟