هدف از تغییر در زمان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی چیست

جشنواره موسیقی نواحی ایران چند سالی است که اردیبهشت‌ ماه برگزار می‌شود اما قرار است دوازدهمین دوره این جشنواره آبان امسال برگزار شود.

هدف از تغییر در زمان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی چیست

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، جلسه شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی برگزار شده و در این جلسه مسئولان حاضر درباره‌ی هر چیزی سخن گفته‌اند الا دلیل تغییر زمان برگزاری این جشنواره. در سال‌های گذشته این جشنواره در اردیبهشت‌ماه هر سال برگزار می‌شد. اما امسال مسئولان برگزاری، زمان جشنواره را به آبان تغییر داده‌اند. جالب اینکه در جلسه شورای سیاستگذاری هیچ توضیحی درباره علت این امر بیان نشده است.

جالب است که چند سال پیش در برگزاری نهمین دوره‌ی جشنواره موسیقی فجر هم همین اتفاق رخ داد و آن دوره از جشنواره که قرار بود در دی 1394 برگزار شود، به اردیبهشت 1395 موکول شد. نتیجه این جابه‌جایی این بود که به طوری نامحسوس یک دوره از جشنواره موسیقی نواحی برگزار نشد. شاید مسئولان فرهنگی کشور قصد دارند باز هم به صورت نامحسوس یک دوره از برگزاریِ جشنواره موسیقی نواحی شانه خالی کنند.

در ادامه متن گزارش جلسه شورای سیاستگذاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی را می‌خوانید:

جلسه شورای سیاستگذاری دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی روز گذشته با حضور مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد، محمد صادق بصیری معاون سیاسی - اجتماعی استاندار کرمان، محمدرضا علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مهران عالم زاده شهردار کرمان، جعفر رودری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان، غلامرضا فرخی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری کرمان، علی ثابت نیا مدیرعامل انجمن موسیقی ایران، سید امین مویدی مشاور برنامه ریزی و نظارت راهبردی، احمد صدری دبیر جشنواره، محمدرضا درویشی، علی اکبر شکارچی، مریم قره سو و سورج یاسایی مدیرعامل انجمن موسیقی کرمان در ساختمان دفتر موسیقی ارشاد برگزار شد.

در ابتدای این جلسه حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: موسیقی نواحی بزرگترین سرمایه ماست و می تواند دستمایه آفرینش های بدیع روزآمدی شود که با بازآفرینی آنها بتوانیم گنجینه امروزی را هم اعتلا دهیم. موسیقی نواحی سرمایه تمام مردم ایران و ثروت همه ماست و همگی نسبت به بهتر شدن آن مکلف هستیم و بایستی تمامی ارگان ها همچون میراث فرهنگی، شهرداری، سازمان برنامه و بودجه، صدا و سیمای استان و ... با ما در برگزاری هر چه بهتر این دوره همراهی کنند.

در ادامه علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد با اشاره به تدوین آیین نامه جشنواره موسیقی نواحی گفت: جشنواره موسیقی نواحی نیز همانند دیگر جشنواره های معاونت هنری به دنبال تبعیت از یک نظام و ساماندهی مکتوب و به منظور فاصله گرفتن از سلایق و ذائقه های فردی مدیران و دبیران ، دارای آیین نامه شده است به طوری که چشم اندازهای جشنواره ، تعیین اهداف، محورهای اصلی همچون انتخاب شهر میزبان، انتخاب دبیر و ... همه در آیین نامه پیش بینی شده و خوشبختانه امسال مفتخریم که استادان برجسته موسیقی را در کنارمان داریم.

مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد بیان داشت: اهتمام جمعی مدیران و مسوولان استان کرمان و اصرار برای ماندن این جشنواره در استان باعث شد دوره دوازدهم نیز در کرمان برگزار شود که امید است این دوره سرآغاز  دوره جدیدی باشد که تاثیرگذاری جشنواره را افزایش دهد.

محمدرضا درویشی بنیانگذار جشنواره موسیقی نواحی در ادامه این جلسه ضمن بر  شمردن جایگاه موسیقی نواحی و لزوم برگزاری این جشنواره اظهار داشت: در دوره های اولیه جشنواره موسیقی نواحی علاوه بر حضور استادان این ژانر از موسیقی، شرایطی را  برای حضور دانشجویان موسیقی فراهم می کردیم که رویارویی با گنجینه های موسیقایی هر استان برایشان بسیار ارزشمند و مهمتر از درس‌های دانشگاهی بود. من معتقدم اگر امروزه بخش اندک باقی مانده از موسیقی نواحی  مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است بذرش از همان سالها و بواسطه حضور پررنگ دانشجویان کاشته شده است بنابراین حضور قشر  جوان و دانشجویان در این قبیل جشنواره های بسیار حائز اهمیت است.

علی اکبر شکارچی و مریم قره سو نیز بر مواردی همچون حضور دانشجویان موسیقی و بهره مندی آنها از فضای آکادمیک جشنواره و حضور برخی از روسای جشنواره ها و مراکز فرهنگی اروپا تاکید کردند.

در ادامه احمد صدری دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی نیز ضمن ارائه گزارشی از دوره گذشته به نحوه برگزاری این دوره اشاره کرد و گفت: امسال در دو بخش اجرا و پژوهش با موضوع منظومه های تغزلی و عاشقانه میزبان گروههایی موسیقی نواحی از سراسر کشور هستیم. به طوری که در بخش جنبی علاوه بر اجرای گروهها در شهر کرمان، اجرای گروههای برگزیده جشنواره های استانی را در شهرستانهای کرمان، اجرای  پیشکسوتانی که تاکنون در جشنواره ای حضور نداشته اند، اجرای برگزیدگان بخش نواحی جشنواره موسیقی جوان و اجرای خاندان های موسیقی را که روایت نسل های موسیقی نواحی هستند، خواهیم داشت.

وی افزود: در بخش پژوهش نیز علاوه بر ارائه مقالات پژوهشگران، نمایشگاه عکس، کارگاههای سازسازی و نمایشگاه کتاب و آثار صوتی و تصویری موسیقی نواحی را در نظر گرفته ایم.

در پایان این جلسه علیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان، مهران عالم زاده، شهردار کرمان و محمدصادق بصیری معاون سیاسی- اجتماعی استاندار کرمان در سخنانی حمایت خود را از برگزاری جشنواره موسیقی نواحی و سایر جشنواره های هنری اعلام کردند.

فراخوان دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی به زودی منتشر خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان