به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، بعد از کشته شدن 20 دانش آموز در یکی از ایالات آمریکا در سال 2012 تیراندازی جمعی در این کشور به موضوعی جنجالی و بحث برانگیز مبدل شد. سال گذشته تیراندازی جمعی در فلوریدا موضوع ایمنی حمل سلاح و حقوق استفاده از سلاح مطرح شد.
بعد از کشته شدن 17 دانش آموز در دبیرستانی در پارکلند فلوریدا دانش آموزان در سراسر آمریکا تظاهرات کردند. در این تظاهرات گسترده در حدود 500 هزار دانش آموز معترض به خیابانهای واشنگتن رفته و فریاد کنترل سلاح و ایمنی مدارس را سر دادند.
از سال 2017 تا نیمه نخست سال 2018 نگرانیها در خصوص مسائل مربوط به حمل سلاح و مهاجرت اهمیت بالایی در میان شهروندان آمریکایی جوان پیدا کرده است.
نتایج یک نظرسنجی نشان میدهد 97 درصد از شهروندان آمریکایی از طرح بررسی پیشینه افرادی که قصد خرید سلاح را دارند حمایت میکنند که این میزان بیشترین درصد حمایت را در 5 سال اخیر داشته است.
وقتی که از شرکت کنندگان در خصوص تاثیر این طرح در کاهش خشونت با سلاح گرم پرسیده شد، 72 درصد از پاسخ دهندگان در گروه سنی 18 تا 34 سال، 61 درصد در گروه سنی 35 تا 64 ساله و 57 درصد از افراد مسنتر از 65 ساله پاسخ مثبت دادند.
نمایندگان حزب دموکرات در 2 ماه گذشته لایحهای را به مجلس نمایندگان ارائه دادند که بر اساس آن بررسی پیشینه سلاح گرم خریدار را صادر میکند، اما این در حالی است که بعید است این لایحه به تصویب مجلس سنا تحت کنترل حزب جمهوریخواه برسد.
بعد از تیراندازی پارکلند فلوریدا، برخی از سیاستمداران جمهوریخواه به دلیل دریافت کمک مالی از سوی انجمن ملی سلاح آمریکا مورد انتقاد قرار گرفتند. سناتور مارکو روبیو در منطقه فلوریدا، مورد انتقاد شدید از سوی دانش آموزان این منطقه قرار گرفت چرا که بیش از 3 میلیون دلار در کمکهای سیاسی خود از انجمن ملی اسلحه دریافت کرده بود.
اما بعد از گذشت یک سال از تیراندازی مرگبار فلوریدا که مورد توجه جهان قرار گرفت، هیچ قانونی در سراسر آمریکا در خصوص ایمنی حمل سلاح یا امنیت مدارس به تصویب نرسیده است.
آمارها نشان میدهد، بعد از تیراندازی فلوریدا بیش از 1200 شهروند آمریکایی 18 ساله و حتی جوانتر قربانی خشونت ناشی از سلاح گرم شدهاند.
مطالعات پیو که در آوریل 2018 انجام شد نشان میدهد اکثریت نوجوانان آمریکایی این نگرانی را دارند که روزی قربانی تیراندازی جمعی شوند.