ماهان شبکه ایرانیان

وزیر بهداشت: تعرفه‌های پزشکی در هیچ کشوری به‌دلخواه افزایش نمی‌یابد

خبرگزاری فارس: سعید نمکی در اجلاس ملی بیمه سلامت، پوشش همگانی و مدیریت منابع مالی، گفت: برگزاری این گردهمایی نشان از آن دارد که به جایگاه درست، منطقی و علمی بازگشته‌ایم تا واکاوی و بررسی کنیم که چه کرده‌ایم و چه اقداماتی باید انجام دهیم.

وی ادامه داد: همواره بر این نظر که می‌توان بااحساس، شعار و سنت‌ها در طول تاریخ، اقداماتی را آغاز و موج‌هایی را ایجاد کرد، موافقم اما ماندگاری یک حکومت یا رویکرد و استمرار یک روش، فقط با تکیه بر عقل و علم میسر می‌شود؛ به دیگر معنا، آنچه در دنیا به‌عنوان ساختار مداوم و مستمر دیده می‌شود، ممکن است در برهه‌ای از تاریخ یک کشور بر مبنای بعضی از شعارها و احساسات و سنت‌ها شکل‌گرفته باشد، اما استمرار آن، مستلزم عقل و علم است و خوشبختانه این رویکرد در سازمان بیمه سلامت به‌عنوان یک رویکرد منطقی دیده می‌شود.

وزیر بهداشت بیان کرد: باید توجه کرد که پوشش همگانی سلامت و اجرای طرح تحول نظام سلامت برای دستگیری از اقشار محروم جامعه، اقدامی بود که در دولت انجام شد.

نمکی گفت: اخیر با نخست‌وزیر پاکستان جلسه‌ای داشتم؛ همچنین، در سفر به کشور عراق نیز با مسؤولین این کشور جلسات و مذاکراتی را برگزار کردیم، در مذاکراتی که با مسؤولین هر دو کشور، انجام شد، آنچه مورد تأکید قرار گرفت و باعث افتخار کشور ما بوده و به‌عنوان یک الگوی موفق در شرق مدیترانه معرفی می‌شود، نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ایران است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر، یکی از آرزوهای کشور عراق اجرای بیمه همگانی است و کشور پاکستان سعی دارد که از اصول و روش‌های ما، برای توسعه سیستم PHC خود الگوبرداری کند؛ حال نگهداری این ساختارها باید مبتنی بر عقل و علم باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه پوشش بیمه همگانی دستاوردی مهم در کشور بود، ادامه داد: البته با اجرای آن با یک چالش عمده و ناپیدایی در نظام برنامه‌ریزی کشور مواجه شدیم؛ به‌طوری‌که در مقطعی بودجه بیمه سلامت را دو برابر کرده و بودجه سالانه سلامت را 100 درصد اضافه کردیم، اما دیدیم که بازهم 8000 میلیارد کم دارد که در نتیجه 8 هزار میلیارد هم اوراق منتشر کردیم، اما باز هم جوابگو نبود؛ برای تحلیل این موضوع جلسات متعددی برگزار شد و به توجیه و تفسیر موضوع پرداختیم و به قول سعدی، «بر آن کدخدا زار باید گریست که دخلش بود نوزده، خرج بیست.»

نمکی با بیان اینکه ما چندین گرفتاری در حوزه سلامت داشتیم، عنوان کرد: برای ورود به عرصه سلامت و بیمه، رعایت مقدماتی الزامی بود که آنها را رعایت نکرده بودیم و این مقدمه توجه به الزامات قانونی برنامه‌های توسعه‌ای کشور و قوانین بالادستی بود. بنابراین قبل از استقرار پزشکی خانواده، پرونده الکترونیک سلامت، تدوین راهنماهای بالینی و استقرار نظام ارجاع، ورود به این عرصه، منطقی نبود. وقتی راهنمای بالینی نداریم، مسلما بیمار به هرکجا که بخواهد مراجعه می‌کند و پولش را از جیب دولت باید پرداخت کرد.

وزیر بهداشت در ادامه بر ضرورت وجود تعریف برای بسته پایه خدمت و نیز منطقی بودن پرداخت هزینه‌ها تأکید کرد و در ادامه گفت: اگر پزشکی خانواده، نظام ارجاع و راهنماهای بالینی وجود نداشته باشند و دروازه‌بان نداشته باشیم و دارو و نسخه به هر صورتی که می‌خواهد تجویز شود، وضعیت همین است. اگر به رویکرد علمی و منطقی مبتنی در ‏اقتصاد سلامت بازنگردیم، بیمه‌ها دچار ورشکستگی می‌شوند. بیمه‌هایی که دارای دفترچه‌هایی هستند که هر برگ آن، چک‌های بی‌محلی محسوب می‌شود که عامل سرگردانی و بی‌حرمتی به مردم خواهد شد.

وزیر بهداشت در خصوص خرید راهبردی در بیمه سلامت، خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از خرید راهبردی می‌شود، باید پرسید کدام خرید راهبردی؟ مگر ارائه‌دهندگان خدمت به‌جز دانشگاه‌های ‏علوم پزشکی، چه کسانی هستند؟ مگر بخش خصوصی چقدر وسع رقابت با بخش دولتی را دارد؟ خرید راهبردی زمانی معنی دارد که اختیار انتخاب وجود داشته باشد و در غیر این صورت مجبور به خرید از دانشگاه‌های علوم پزشکی هستیم.

نمکی افزود: چه کسانی باید تاوان بازنگری کتاب ارزش نسبی را بپردازند؟ بیمه‌ای که قدرت نداشته باشد با سیاست‌گذار صحبت کرده و چانه‌زنی کند، مجبور است شرایط را بپذیرد. در هیچ جای دنیا این‌طور نیست که تعرفه‌ها به‌دلخواه افزایش پیدا کند و نظام گیرنده خدمت که ‏بیمه‌ها هستند، حرفی نزنند. به گفته سعدی، «چه کنند اگر تحمل نکنند زیردستان، تو هر آن ستم که خواهی بکنی که پادشاهی.»

وزیر بهداشت بابیان اینکه در هیچ جای دنیا، گیرنده خدمت با ارائه‌دهنده خدمت زیر یک سقف قرار ندارند و اگر قرار گیرند، استقلال خود را خواهند داشت، ادامه داد: در نخستین روزهایی که سرپرست وزارت بهداشت شدم به آقای موهبتی تأکید کردم که سازمان بیمه سلامت، یک سازمان حقوقی مستقل است که باید با ‏وزارت بهداشت به‌عنوان ارائه‌دهنده خدمات سلامت، چانه‌زنی کند.‏

نمکی در بخش دیگری از سخنان خود، بیان کرد: در جهان، بیمه‌ای پایدار می‌ماند که از افراد به‌اندازه بضاعت پول بگیرد و به‌اندازه نیاز خدمت بدهد؛ بیمه‌ای تداوم خواهد داشت که خود را ‏از چتر دولت بیرون بکشد و به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی پویا و بدون وابستگی به منابع دولتی اداره شود و از طرفی، دولت برای نیازمندان، سرانه خود را به بیمه بپردازد.

وزیر بهداشت گفت: در سال گذشته، اقدامات ارزشمندی مانند ادغام پوشش بیمه‌ای افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و ساماندهی و پوشش افراد مجهول‌الهویه، انجام شد.

نمکی در پایان تأکید کرد: پرونده الکترونیک سلامت، ریل اصلی برای عبور نظام ارجاع و پزشکی خانواده است و قول می‌دهیم تا پایان ‏بهار، تمام مردم ایران پرونده الکترونیک سلامت داشته باشند. به‌علاوه اینکه افراد خارجی و اتباع قانونی هم این پرونده را خواهند ‏داشت.‏

 

تکمیل پرونده الکترونیک سلامت تا پایان فصل بهار

وزیر بهداشت گفت: اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع نیازمند استقرار ریل اساسی با عنوان پرونده الکترونیک سلامت است.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، سعید نمکی در حاشیه اولین کنفرانس ملی بیمه سلامت با رویکرد پوشش همگانی و مدیریت منابع مالی و در جمع خبرنگاران، گفت: از مدت‌ها ‏قبل درصدد بودیم تا چنین نشست علمی را در حوزه بیمه سلامت با کمک صاحب‌نظران، اندیشمندان و تمام افرادی که می‌توانند در آینده در ترسیم نقشه راه مناسب برای استمرار پوشش بیمه همگانی سلامت، برگزار کنیم تا به مدد آن در راستای ساختار مالی بیمه‌ای و بسته خدمت پایه و سایر موارد، بحث و تبادل‌نظر شود.

وزیر بهداشت در خصوص نحوه برگزاری این اجلاس عنوان کرد: این اجلاس با همت مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت، سازمان بیمه سلامت، ‏مجلس شورای اسلامی، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان برنامه‌وبودجه برگزار شد.

نمکی بیان کرد: در این اجلاس، راهکارهای اقتصادی مناسب برای تداوم پوشش بیمه ‏همگانی سلامت و جمعیت تحت پوشش که مستحق خدمات رایگان درمانی هستند، بررسی می‌شود.‏ همچنین، اینکه برای استمرار بیمه سلامت، چه کمک‌هایی را می‌توان از نظام دارویی، درمانی، تشخیصی و بهداشتی کشور گرفت، یا اینکه کدام‌یک از خدمات در زمینهٔ توان‌بخشی را می‌توان تحت پوشش بیمه قرارداد. همچنین این موضوع که برای استمرار بیمه همگانی می‌توان از پزشکان و نظام دارویی چه کمکی گرفت، یا اینکه چگونه می‌توانیم در راستای نظام ارجاع، پزشکی خانواده، استفاده از راهنماهای بالینی و زیرساخت مؤثر پرونده ‏الکترونیک در منطقی‌تر شدن هزینه‌های بیمه سلامت بهره بگیریم، نیز، موردبررسی قرار ‏می‌گیرد. در پایان این اجلاس می‌توان نقشه راه مناسبی را برای استمرار ‏بیمه همگانی سلامت ترسیم کرد.‏

وزیر بهداشت در خصوص طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول سلامت منفک از نظام بیمه‌ای نیست. ما در طرح تحول نظام سلامت پیگیر هستیم تا در شرایط اقتصادی خاصی که ناشی از تحریم‌های ظالمانه بوده و از لحاظ مالی بر مردم فشار آورده، برای پرداخت از جیب بیمار در هزینه‌های کمرشکن سلامت، کمترین فشار بر مردم وارد شود و بیماران خاص و صعب‌العلاج بیش از گذشته، موردحمایت قرار گیرند و همچنین، برای ماندگاری پزشکان در نقاط محروم کشور، گام‌های مؤثرتری برداشته شود.

نمکی در پاسخ به سؤالی در خصوص برنامه پزشکی خانواده اظهار کرد: اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع نیازمند استقرار ریل اساسی با عنوان پرونده الکترونیک سلامت است. تا وقتی پرونده الکترونیک سلامت به‌عنوان ریل اصلی و عبور این موارد ایجاد نشده ‏باشد، پزشکی خانواده و نظام ارجاع ایجاد نمی‌شود و به همین علت اولویت اول وزارت بهداشت بر استقرار پرونده الکترونیک سلامت ‏قرارگرفته است.‏

وزیر بهداشت ادامه داد: تا پایان بهار امسال همه مردم ایران و اتباع خارجی که به‌صورت قانونی در کشور ما زندگی می‌کنند، دارای پرونده الکترونیک سلامت ‏خواهند بود. اما اینکه پرونده الکترونیک سلامت در پزشکی خانواده و نظام ارجاع چه جایگاهی دارد، مرحله‌بندی شده است. در مرحله ‏اول پزشکی خانواده و نظام ارجاع در 6 استان اجرایی می‌شود و تا پایان سال آینده کل کشور تحت پوشش قرار می‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان