ماهان شبکه ایرانیان

اختصاصی ایرنا

کفه سنگین دولت یازدهم در تامین زیرساخت های مسکن مهر

تهران- ایرنا- نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر در مورد عملکرد فیزیکی و تامین منابع مالی پروژه های خدمات زیر ساخت مسکن مهر گفت : تزریق منابع مالی برای آب، برق و فاضلاب مسکن مهر، در دولت یازدهم دو برابر شد.

کفه سنگین دولت یازدهم در تامین زیرساخت های مسکن مهر
محمدرضا امیرکمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، با تشریح عملکرد وزارت نیرو در زمینه خدمات زیرساخت آب، برق و فاضلاب مسکن مهر ، اظهار داشت : هدف از اجرای مسکن مهر در ابتدا تامین یک میلیون و 550 هزار واحد مسکونی برای اقشار کم درآمد و کنترل بازار مسکن بود که در سال 1386 فرآیند قانونگذاری آن دیده شد و عملیات اجرایی آن برای شروع ساخت واحدهای مسکونی در سال 1388 آغاز شد.
وی ادامه داد: برای احداث اولیه و بهره برداری یک میلیون و 550 هزار واحد مسکونی، بیش از 150 هزار میلیارد تومان هزینه پیش بینی شده بود.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر گفت: با توجه به شرایط خاصی که در آن سالها وجود داشت، این طرح افزایشی چشم گیر پیدا کرد و عدد یک میلیون و 550 هزار واحد مسکونی در قالب مسکن مهر خودمالک و غیرخودمالک، به 2میلیون و 331 هزار واحد مسکونی افزایش پیدا کرد.
به گزارش ایرنا، طرح مسکن مهر در دو بخش کلی خود مالک (اراضی با مالکیت غیردولتی) و غیر خودمالک (اراضی متعلق به دولت) طراحی و اجرا شد. تفاوت خودمالک و غیر خودمالک در این است که واگذاری انشعاب های لازم به واحدهای مسکن مهر خود مالک مشمول قوانین عادی برقراریی انشعاب است و هزینه های مربوط به عهده مالکان طرح ها است ولی در مورد طرح های غیرخود مالک، هزینه های ایجاد تاسیسات زیربنایی (آب، برق و فاضلاب) طبق قانون به عهده دولت است.
امیرکمالی ادامه داد: افزایش تعداد واحدهای مسکن مهر از یک میلیون و 550 هزار واحد به 2 میلیون و 331 هزار واحد در حالی صورت گرفت که منابع پیش بینی شده برای شروع عملیات افزایش نیافت؛ این امر یک فاصله (گپ) میان قیمت تمام شده و برآورد اولیه ایجاد کرد.
وی افزود: دولت همزمان با آغاز عملیات اجرایی ساخت مسکن مهر، وزارت نیرو و سایر دستگاه های خدمات رسان را برای ارایه خدمات مکلف کرد.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر گفت: از سال 1388 که احداث واحدهای مسکن مهر آغاز شد تا شروع دولت یازدهم ( اواسط سال 1392)، 901 هزار واحد از دو میلیون و 331 هزار واحد به اتمام رسید و تحویل مردم قرار گرفت؛ یعنی حدود 39 درصد پروژه مسکن مهر در دولت دهم به مردم تحویل داده شد.
وی ادامه داد: از ابتدای فعالیت دولت یازدهم (اواسط سال 1392) تا امروز (13 اردیبهشت ماه) خدمات زیرساخت آب و برق و فاضلاب توسط شرکت های آب و فاضلاب،‌ شرکت های توزیع نیروی برق و شرکت های برق منطقه ای تامین و یک میلیون و 956 هزار و 959 واحد از مجموع 2 میلیون و 331 هزار واحد تحویل مردم شده است. به عبارتی دیگر، 85 درصد از پروژه های مسکن مهر به بهره برداری رسیده و مردم از آن بهره مند هستند.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر افزود: برآورد می شود تا پایان دولت یازدهم نسبتِ 85 درصدیِ واحدهای برخوردار از خدمات زیرساخت (یک میلیون و 956 هزار و 959 واحد)، به 90 درصد افزایش پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس مصوباتی که در دولت یازدهم داشتیم، مقرر شده بود که هیچ گونه مسکن ساخته شده ای در صورتی که آب و برق و فاضلابشان تامین نشده باشد، به مردم تحویل داده نشود؛ بر این اساس هم حدود 45 درصد در فعالیت دولت یازدهم مسکن مهر تکمیل شده و با آب، برق و فاضلاب به مردم تحویل داده شده است.
امیرکمالی گفت: یک سری واحدهای دیگر هم آماده برخورداری از خدمات هستند و خدمات زیر ساخت یک سری از این واحدها نیز آماده است، اما یا هنوز واحدهای ساختمانی آنها تکمیل نشده است، یا مردم هزینه هایشان را هنوز پرداخت نکرده اند، یا واحدهایی هستند که هنوز متقاضی ندارند؛ یک سری واحدها هم اختلاف حقوقی برای احداث آنها وجود دارد؛ یعنی زمانی که شروع به ساخت و ساز شد، خیلی از مباحث حقوقی در آن زمان رعایت نشد و بعد از آغاز عملیات اجرایی، مالکانی که فکر می کردند زمین به آنها متعلق دارد، اسناد خود را به مراجع قضایی ارایه کرده اند و اکنون پرونده هایی در این زمینه در حال رسیدگی است.
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر گفت: این امکان برای وزارت نیرو وجود دارد که تا پایان دولت یازدهم، هر تعداد واحد مسکونی که در مجموعه مسکن مهر آماده بهره برداری شود را بتواند خدمات رسانی کند.

** تزریق دوبرابری منابع مالی برای آب، برق و فاضلاب مسکن مهر، در دولت یازدهم
نماینده تام الاختیار وزیر نیرو در مسکن مهر، در ارتباط با عملکرد ریالی پروژه های خدمات زیرساخت مسکن مهر (تامین آب، برق و فاضلاب) در دوره های زمانی مدیریت دولت های دهم و یازدهم گفت: در دوران طلایی درآمدهای ارزی و فروش نفت در دولت دهم، حدود 580 میلیارد تومان اعتبارات دولتی به تامین زیرساخت های آب، برق و فاضلاب مسکن مهر تعلق گرفت.
امیرکمالی با اشاره به اینکه تامین منابع مالی در دولت یازدهم (تا پایان سال 1395) به یک هزار و 181 میلیارد تومان افزایش یافت، گفت: در شرایطی تامین اعتبارات دولتی برای تامین آب، برق و فاضلاب واحدهای مسکن مهر در دولت یازدهم بیش از دوبرابر شد که این دولت در زمینه فروش نفت و درآمدهای ارزی با مضایقی روبرو بود.
به گزارش ایرنا، سید ابراهیم رئیسی نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، چندی پیش در گفت و گویی تلویزیونی اعلام کرده بود: پروژه مسکن مهر در دولت یازدهم معطل گذاشته شده است.
وی در سفر انتخاباتی خود به شهر سنندج نیز گفته بود: مسکن مهر را دنبال نکردند و امید مردم را ناامید کردند. آیا این حق مردم بود که نگاهشان را به مسکن مهر بدوزند و نتیجه نگیرند.

اقتصام**9189*1579* خبرنگار: اسماعیل داودی * انتشار : مرضیه فاتحی
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان