به گزارش ایسنا، این اظهارات ترکیه پس از اظهارات مشابه چین صورت میگیرد که اعلام کرده با اقدامات آمریکا مخالف بوده و به همکاری منطقی و قانونی با ایران ادامه میدهد.
آمریکا به خریداران نفت ایران اعلام کرده که تا اول ماه مه باید به خرید نفتشان خاتمه دهند یا با تحریمهای آمریکا مواجه شوند.
ترکیه و چین دو کشوری بودهاند که تاکنون تمایل خود برای ادامه واردات نفت ایران را اعلام کردهاند. ترکیه واردات نفت ایران را در سال گذشته کاهش داد اما مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که پالایشگاههای این کشور قادر به فرآوری نفت کشورهای دیگر نیستند.
وی در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد: به نظر میرسد برای ما امکان متنوع کردن منابع واردات نفت در کوتاه مدت وجود ندارد و واشنگتن باید در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت ترکیه از ایران از ماه مه سال 2018 که آمریکا از وضع مجدد تحریمها علیه ایران خبر داد، به تدریج کاهش پیدا کرد. این کشور برای تأمین نیازهای انرژی خود به واردات وابسته است و به طور متوسط ماهانه 912 هزار تن نفت ایران را تا ماه مه سال 2018 وارد میکرد که 47 درصد از کل واردات انرژی این کشور را تشکیل میداد.
ترکیه در مدت چهار ماه پس از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران، به طور متوسط ماهانه 209 هزار تن نفت ایران را وارد کرد که معادل 12 درصد از نیازهای انرژی این کشور بود.
آنکارا هفته گذشته اعلام کرد که تلاش میکند واشنگتن را متقاعد کند به پالایشگاه توپراس اجازه دهد به واردات نفت ایران ادامه دهد.